• 28 Δεκεμβρίου, 2017

Δ.Τ. Εν δράσει: Για δωρεά στην Κιβωτό του Κόσμου, Πυροφυλακείο και θέατρο Φθιωτίδων Θηβών

Δ.Τ. Εν δράσει: Για δωρεά στην Κιβωτό του Κόσμου, Πυροφυλακείο και θέατρο Φθιωτίδων Θηβών


Δωρεά αγροτικού αυτοκινήτου στη ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Εκτιμώντας (όπως όλοι οι Έλληνες άλλωστε)  την απίστευτη κοινωνική προσφορά της ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, προς όλα τα παιδιά του κόσμου, προκειμένου να διευκολύνουμε και να βοηθήσουμε και εμείς τα ελάχιστα σ’ αυτή τη προσπάθειά, για τις ανάγκες της ΚΙΒΩΤΟΥ στον Βόλο, κάναμε δωρεά ένα  αγροτικό αυτοκίνητο 4Χ4 και ένα βυτίο 500 λίτρων το οποία χρησιμοποιούσαμε για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας, αφού η Εν Δράσει είναι εγγεγραμμένη στο μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας.

Πιστεύουμε ότι αυτή η μικρή προσφορά μας, θα προσθέσει ένα όφελος, στο τεράστιο έργο το οποίο επιτελείτε από  τους ανθρώπους της ΚΙΒΩΤΟΥ στη δομή που δώρισε ο Κος Κ. Λούλης και φιλοξενεί 30 αγόρια και ετοιμάζεται όμως μας πληροφόρησαν οι άνθρωποι της ΚΙΒΩΤΟΥ αλλά και ο ίδιος ο κος Λούλης μία άλλη δομή στο Βόλο  η οποία θα φιλοξενήσει 60 κορίτσια.

Αφού ανταλλάξαμε ευχές για τις γιορτές και το νέο έτος με τα παιδιά της ΚΙΒΩΤΟΥ, την υπεύθυνη της ΚΙΒΩΤΟΥ του Βόλου κα Μαρτίνη Κατερίνα, αλλά και με τις  ευχές και ευχαριστίες του Πατέρα Αντώνιο,  από τη μεριά μας υποσχεθήκαμε, την εκ νέου ανέγερση του Πυροφυλακείου στην Όθρυ, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί πέραν των αναγκών της πυροπροστασίας και σαν παιδικές κατασκηνώσεις βουνού, όπως είχε αρχικά σχεδιασθεί, για  τα παιδιά της ΚΙΒΩΤΟΥ, αλλά και για τα παιδιά όλου του κόσμου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αναστήλωση του ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΩΝ ΘΗΒΩΝ

Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε από τον ακούραστο εργάτη της ανάδειξης των αρχαίων θεάτρων ανά την Ελλάδα, κο Στ. Μπένο, ότι μέσα στο έτος 2018 θα αρχίσουν οι εργασίες αναστήλωσης του μοναδικού αυτού μνημείου του  ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ  ΦΘΙΩΤΙΔΩΝ ΘΗΒΩΝ, καθότι η Εν Δράσει μέσα από ένα πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάδειξη αυτού του μοναδικού μνημείου το οποίο για αιώνες κοιμόταν στις παρυφές ενός βουνού. Στόχος των εργασιών αναστήλωσης θα είναι, να καταστήσουν το αρχαίο θέατρο προσβάσιμο  στους πολίτες και τους επισκέπτες, μέσα από ένα πλαίσιο που σέβεται την υπόστασή του, δημιουργώντας  ένα στρατηγικό πλαίσιο διασύνδεσης όλων των σημαντικών μνημείων της Θεσσαλίας, με τα πλεονεκτήματα την τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.

Η μελέτη της αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου ήταν δωρεά του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ και θα έχει τη μορφή που απεικονίζεται στη φωτογραφία.

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε με ασφάλεια, ότι,  όταν υπάρχει συνεργασία των οργανωμένων  δομών της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ των ΠΟΛΙΤΩΝ με τους δημόσιους φορείς μπορεί να γίνουν και θαύματα, όπως αυτό της αναστήλωσης του ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΩΝ ΘΗΒΩΝ

 

 

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΛΜΥΡΟΥ «ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ»

 

 

 

ενδράσει1


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…