• 6 Δεκεμβρίου, 2017

Μίκα Μαυρογιάννη, Ειδικό σχολείο και Σύλλογος “Στοργή” και πάλι στηρίζουν τα παιδιά με Ειδικές Ανάγκες

Μίκα Μαυρογιάννη, Ειδικό σχολείο και Σύλλογος “Στοργή” και πάλι στηρίζουν τα παιδιά με Ειδικές Ανάγκες

Την Κυριακή το απόγευμα 3-12-2017, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Ειδικού Σχολείου Αλμυρού, η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Σχολείου. Η εκδήλωση αποτέλεσε μια σύμπραξη της συγγραφέως Μίκας Μαυρογιάννη -η οποία παρουσίασε το βιβλίο της “Ερωτας και Θάνατος” (Εκδόσεις Ostria), προσφέροντας μέρος των εσόδων στο Σύλλογο Γονέων ΑΜΕΑ Αλμυρού “Στοργή”-, του Συλλόγγου “Στοργή” -τα μέλη του οποίου παρουσίασαν ένα πλούσιο καλαίσθητο bazaar- και των Σχολείων Ειδικού και ΕΕΕΕΚ Αλμυρού.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μπουκώρος, ο βουλευτής Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, η Έλενα Αντωνοπούλου πρώην Αντινομάρχης, πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο Αντιδήμαρχος Αλμυρού Κώστας Νικοβιώτης, ο Ευθύμης Ζιγγιρίδης Αντιπρόεδρος της Πρότασης Ζωής, Αντιπρόεδρος του Γηροκομείου Βόλου, μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΠΟΛ, Πρόεδρος του Συλ. Καππαδοκών Αργιλοχωρίου, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, ο Δημήτρης Τσούτσας Δημοτικός Σύμβουλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Αλμυρού, εκπρόσωπος του Διοικητή της 111 Π.Μ., εκπρόσωποι των Συλλόγων Μικρασιατών Επαρχίας Αλμυρού, Πολιτιστικού Συλλόγου Ευξεινούπολης, ΕΟΣ Αλμυρού, Χορευτικού Ομίλου Αλμυρού, Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Αλμυρού, Ερυθρού Σταυρού, Φιλοζωϊκού Συλλόγου Αλμυρού “Αγάπη και προστασία”.

Χαιρετισμό απέστειλαν οι Κατερίνα Παπανάτσιου, Υφυπουργός Οικονομικών και βουλευτής Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ, Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος βουλευτής Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ και η πρώην βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κα Ζέττα Μακρή.

 

Τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου, με τις κατευθύνσεις των εκπαιδευτικών, μας συγκίνησαν με το τραγούδι τους, τις ευχές τους, ενώ με τη βοήθεια των επίσημων προσκεκλημένων στόλισαν το ευχόδεντρο που καρτερικά περίμενε, την ευχή, αλλά και την υπόσχεσή μας να στηρίζουμε και να μη ξεχνάμε αυτούς που μας έχουν ανάγκη.

 

Ο Προϊστάμενος του Ειδικού Σχολείου κ. Σάββας Ευαγγέλου, χαιρέτισε την εκδήλωση, αναφέρθηκε στις δράσεις του σχολείου και παρέδωσε τη σκυτάλη για την παρουσίαση του βιβλίου.

 

Για το βιβλίο και τη συγγραφέα μίλησαν η Γεωργία Μποντού-Τοκαλή, πρώην Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου, ο Χρήστος Ζαβός Πρόεδρος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Αλμυρού, ενώ ο Γιάννης Νάπας σκηνοθέτης και ηθοποιός, πρώην Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, απέδωσε και θεατρικά, επιλεγμένα αποσπάσματα του βιβλίου.

Η Μίκα Μαυρογιάννη, από καρδιάς και συγκινημένη, αναφέρθηκε στο βιβλίο και στις πηγές έμπνευσης για τη συγγραφή του, τονίζοντας ότι παρουσιάζεται μεταξύ άλλων και η περιπέτεια μιας οικογένειας που υιοθέτησε ένα κοριτσάκι με ειδικές ανάγκες.

Την εκδήλωση συντόνισε η Βιβή Τσιντσίνη, εκδότρια της εφημερίδας “Λαός του Αλμυρού” και ιστοσελίδων e-almyros.gr και doc-toc.gr, μη παραλείποντας να τονίσει, ότι ήρωας του βιβλίου είναι ο Δήμαρχος Αλμυρού… ένας φανταστικός Δήμαρχος Αλμυρού, προτρέποντας τους Αλμυριώτες να διαβάσουν το βιβλίο, το οποίο μας ταξιδεύει σε γνώριμα για μας μέρη στον Αλμυρό και την Όθρυ, στις κορυφογραμμές του βουνού μας, αλλά και στη Νεροσπηλιά.

Οι χορηγοί εκδήλωσης ήταν οι: εφημερίδα ταχυδρόμος, ιστοσελίδα almyrosinfo.gr, Global Attract, astra tv, εφημερίδα “Λαός του Αλμυρού” και ιστοσελίδες e-almyros.gr και doc-toc.gr.

Την εκδήλωση έκλεισε η Νίκη Τσάκαλου, ο δυνατός ενωτικός κρίκος μεταξύ σχολείων ΑΜΕΑ, μαθητών, γονέων και της Αλμυριώτικης κοινωνίας.

 

Συγχαίρουμε το ευρύ φάσμα της κοινωνίας μας που στάθηκε δίπλα στα παιδιά…

 

Χριστίνα Σταμάτη

 

 

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

Χριστουγεννιάτικο παζάρι της Φλόγας στον Αλμυρό

Χριστουγεννιάτικο παζάρι της Φλόγας στον Αλμυρό

Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, στις 6:00μμ, στο ισόγειο του Πολιτιστικού Κέντρου Αλμυρού θα πραγματοποιηθεί το χριστουγεννιάτικο…
Μουσικές ευχές… από το Μουσικό Σχολείο Βόλου στην εκδήλωση Δ. Αλμυρού και Ιεραπ. Κέντρου Αγ. Δημητρίου

Μουσικές ευχές… από το Μουσικό Σχολείο Βόλου στην εκδήλωση Δ. Αλμυρού και Ιεραπ. Κέντρου Αγ. Δημητρίου

Τις δικές τους ευχές για τα Χριστούγεννα και το νέο έτος, μουσικά και χορωδιακά, έδωσαν οι…
Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου με μηνύματα αγάπης και αλληλεγγύης

Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου με μηνύματα αγάπης και αλληλεγγύης

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου ξεκίνησαν και επίσημα οι Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις στον Δήμο Αλμυρού, με τη φωταγώγηση…