• 18 Σεπτεμβρίου, 2017

Πυρετώδεις προετοιμασίες για τον 1ο Ημιμαραθώνιο Αλμυρού

Πυρετώδεις προετοιμασίες για τον 1ο Ημιμαραθώνιο Αλμυρού

 

Ο 1ος Ημιμαραθώνιος Αλμυρού «Almyros City – Zerelia Trail», είναι γεγονός. Η σημαντική αθλητική διοργάνωση για την πόλη μας, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2017 και αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Αλμυρού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Ε.Ο.Σ Αλμυρού.

Η διαδρομή του Ημιμαραθωνίου καλύπτει 21 χλμ και οι συμμετέχοντες θα διέρχονται μέσω της περιφερειακής οδού, κατευθυνόμενοι στις παρυφές της «Όθρυος» και τις λίμνες «Ζερέλια». Παράλληλα με τον Ημιμαραθώνιο θα πραγματοποιηθεί και Λαϊκός Αγώνας δρόμου 4 χλμ κατά τον οποίο οι συμμετέχοντες θα διέρχονται μέσω της οδού Ερμού.  Σημείο εκκίνησης και τερματισμού και για τους δύο αγώνες, έχει οριστεί η Κεντρική Πλατεία Αλμυρού.

Το κόστος συμμετοχής στον Ημιμαραθώνιο ανέρχεται στα 8 ευρώ και περιλαμβάνει: τεχνικό μλπουζάκι, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, ανάγλυφο μετάλλιο, σταθμούς τροφοδοσίας και πρώτες βοήθειες. Για τον Λαϊκό Αγώνα Δρόμου, το κόστος είναι 4 ευρώ και περιλαμβάνει: μπλουζάκι, αναμνηστικό μετάλλιο, ένα σταθμό τροφοδοσίας και πρώτες βοήθειες.

Οι εγγραφές για τη συμμετοχή στους αγώνες άνοιξαν στις 26 Ιουλίου και οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου. Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή περίπου 60 άτομα στον Ημιμαραθώνιο, ενώ στον Λαϊκό αγώνα δρόμου έχουν καταγραφεί σχεδόν 20 δηλώσεις. Οι διοργανωτές εκτιμούν πως οι αιτήσεις συμμετοχής θα αυξηθούν σημαντικά την τελευταία εβδομάδα των εγγραφών.

Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα έχει ήδη εξασφαλίσει την ύπαρξη σταθμών τροφοδοσίας για τους αθλητές, ενώ θα υπάρχει και ασθενοφόρο με γιατρό για την ασφάλεια των συμμετεχόντων. Επίσης στην κεντρική πλατεία δίπλα στο χώρο εκκίνησης, θα υπάρχει χώρος φύλαξης προσωπικών ειδών. Σημαντική είναι και η συνδρομή του Α.Τ. Αλμυρού, όπου συνεργάστηκε με τους διοργανωτές για τη σήμανση της διαδρομής και τη «στεγανοποίηση» των δρόμων απ’ όπου θα διέλθουν οι αθλητές.

Για τη διευκόλυνση όσων θα συμμετέχουν από την πόλη του Αλμυρού, αποφασίστηκε πως για την καταβολή του αντιτίμου της συμμετοχής μπορούν να απευθυνθούν στον κ. Βανικιώτη Ν. (6972 314901).  Για την πόλη του Βόλου οι συμμετέχοντες μπορούν να απευθύνονται στον κ. Χρ. Ζαβό ( 6944 612260 πρωινές ώρες γραφείου).

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

Ανάγκη ανάπτυξης δράσεων για την προστασία του φυσικού και αρχαιολογικού τοπίου

Ανάγκη ανάπτυξης δράσεων για την προστασία του φυσικού και αρχαιολογικού τοπίου

Οι επενδύσεις φωτοβολταϊκών πάρκων εμπόδιο στην ανάδειξη της περιοχής Εξαιρετική πρωτοβουλία της Φιλαρχαίου με ξενάγηση στα…
Το ελεγκτικό απέρριψε τους κυκλικούς κόμβους στον Αλμυρό – Νεότερα για τα Ζερέλια – Χωρίς προσωπικό η υπ. καθαριότητας

Το ελεγκτικό απέρριψε τους κυκλικούς κόμβους στον Αλμυρό – Νεότερα για τα Ζερέλια – Χωρίς προσωπικό…

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού, με ερώτηση του κ. Καλλέ, έγινε συζήτηση για τους…