• 2 Αυγούστου, 2017

Παρά τις ενδιάμεσες γνωστές «κόντρες» – Με ομοφωνία οι περισσότερες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

Παρά τις ενδιάμεσες γνωστές «κόντρες» – Με ομοφωνία οι περισσότερες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

Μια σχετικά ήπια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού (η 17η τακτική) καταγράφηκε την περασμένη Τρίτη το απόγευμα, 1η Αυγούστου, που διήρκησε μόνο 90 λεπτά, αν και ψηφίστηκαν και τα 23 θέματα της ημερήσιας διάταξης, ομόφωνα στη συντριπτική τους πλειοψηφία.

Στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού καταψήφισε ο Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, όπως και για την πίστωση των εκδηλώσεων απελευθέρωσης της πόλης, ενώ σε ένα τεχνικό θέμα παραλαβής επιφυλάχτηκε ο Βασίλης Μαμούρας, ζητώντας χρόνο να το ερευνήσει προσωπικά.

Φυσικά, δεν έλειψαν οι εντάσεις και κάποιοι ανεπίτρεπτοι χαρακτηρισμοί, με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην Δήμαρχο Βαγγέλη Χατζηκυριάκο και, από την άλλη μεριά, τους κ.κ. Καλλέ και Καραγεώργο, αλλά και τον Δήμαρχο, ενώ υπήρξαν απουσίες κυρίως από την πλευρά της Αντιπολίτευσης (Τσανής, Τσούτσας, Παπαϊωάννου, Τσόγκας κτλ.).

Βασικά θέματα που ψηφίστηκαν ήταν τα τροφεία του Παιδικού Σταθμού για τα οποία αποφασίστηκε μείωση της τάξεως του 50%, με εισηγητή τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Μιχάλη Μακρή.

Ψηφίστηκε ακόμη η εκχώρηση άδειας χρήσης του Δημοτικού Σταδίου Αλμυρού στον Γυμναστικό Σύλλογο της πόλης, κυρίως για τις ανάγκες του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, με τη ρητή διευκρίνηση, ότι ο Σύλλογος θα βαρύνεται με τα έξοδα συντήρησης του γηπέδου και τα λειτουργικά του έξοδα.

Για το θέμα αυτό και κυρίως για το εάν ο Δήμος επιτρέπεται και μπορεί να βοηθήσει οικονομικά το Σύλλογο, αντίθετα σε όσα επικαλέστηκε η Συμπολίτευση, εξέφρασε τις αντιρρήσεις του ο κ. Χατζηκυριάκος.                                                                                                                                                                                    

Ομόφωνα επίσης αποφασίστηκε να ανακληθεί η δωρεά του Δημοτικού ακινήτου προς το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (όπου μέχρι πρόσφατα στεγαζόταν ο Ορειβατικός Σύλλογος), σύμφωνα με την εισήγηση του νομικού συμβούλου του Δήμου.

Εγκρίθηκε ο κανονισμός λειτουργίας της Μικτής Χορωδίας Δήμου Αλμυρού και ψηφίστηκε η διάθεση πίστωσης για τα έξοδα προγραμματισμού των εκδηλώσεων της 17ης Αυγούστου, ενόψει της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου στον Αλμυρό και στο Μοναστήρι της Παναγίας Ξενιάς.

 

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΟ ΚΟΥΡΙ

Προ ημερησίας διατάξεως, το Σώμα αρνήθηκε να συζητήσει καταγγελία τριών ατόμων και ενός δικηγόρου (ο οποίος -σύμφωνα με δήλωση του Δημάρχου- δήλωσε ο ίδιος άγνοια για το θέμα), θεωρώντας άγνωστα τα πρόσωπα, τα οποία εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη διεξαγωγή του γνωστού Φεστιβάλ Νεολαίας Los Almiros στο Κουρί και μάλιστα προειδοποιούσαν για «συλλαλητήριο οικολόγων απ’ όλη την Ελλάδα» προς το Αισθητικό Δάσος.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Εσερίδης αναφέρθηκε συνοπτικά στην ιστορία του Φεστιβάλ που έγινε ήδη θεσμός, αναφέρθηκε στη διαρκώς αυξητική συμμετοχή του, που προβάλλει τον Αλμυρό παντού εντός και εκτός Ελλάδος και βοηθάει δραστικά την οικονομία της περιοχής, χωρίς να δημιουργεί κανένα πρόβλημα η παρουσία τόσων χιλιάδων νέων ούτε στο Δάσος ούτε στην πόλη. Κυρίως δε, ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη και για τη φετινή διεξαγωγή του.

Τη συνεδρίαση παρακολουθούσαν εκπρόσωποι της νεολαίας του Φεστιβάλ, οι οποίοι αποχώρησαν χειροκροτώντας.

Στην αρχή της συνεδρίασης ο τέως Δήμαρχος Σπύρος Ράππος αναρωτήθηκε γιατί είναι προς κατεδάφιση ένα πυροφυλάκιο στην Όθρυ και ο κ. Εσερίδης επιφυλάχθηκε να του απαντήσει γραπτά.


Σχετικά Άρθρα

Βίντεο και εικόνες από τη γιορτή του αθλητισμού στο Κουρί

Βίντεο και εικόνες από τη γιορτή του αθλητισμού στο Κουρί

Ο 8ος λαϊκός αγώνας δρόμου στο δάσος Κουρί πέρασε στην ιστορία και στέφθηκε με επιτυχία καθώς…
2ο Γυμνάσιο Αλμυρού: Καινοτόμες πρακτικές στην εκπαίδευση – Οι εργασίες

2ο Γυμνάσιο Αλμυρού: Καινοτόμες πρακτικές στην εκπαίδευση – Οι εργασίες

Πραγματοποιήθηκε στο χώρο του 2ου  Γυμνασίου Αλμυρού από την Πέμπτη 23/05/2024 και μέχρι  την Τρίτη 28/05/2024…
Συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρα Μουσείων, το θέμα του οποίου ήταν φέτος «Μουσεία για…