• 2 Αυγούστου, 2017

Δύο chatbots του Facebook κατάφεραν να δημιουργήσουν νέα γλώσσα επικοινωνίας – Σοκ και δέος με την τεχνητή νοημοσύνη

Δύο chatbots του Facebook κατάφεραν να δημιουργήσουν νέα γλώσσα επικοινωνίας – Σοκ και δέος με την τεχνητή νοημοσύνη

Δύο chatbots του Facebook κατάφεραν να δημιουργήσουν νέα γλώσσα επικοινωνίας, αλλάζοντάς την Αγγλική, ώστε να είναι πιο εύκολη η χρήση της. Το νόημα της επικοινωνίας αυτής παρέμεινε άγνωστο στους ανθρώπους, οι οποίοι είχαν αναλάβει τη συντήρηση των chatbots.

Τα chatbots είναι εφαρμογές στην ουσία, οι οποίες είναι προγραμματισμένες να απαντούν σε ερωτήσεις και να αποκρίνονται σε δηλώσεις, έτσι ώστε ο συνομιλητής τους να λάβει τις πληροφορίες που θέλει. Όσο ανώτερο τεχνικά είναι το chatbot και όσο πιο πολύπλοκα προγραμματισμένο, τόσο πιο “ανθρώπινη” θα φαίνεται η αντίδρασή του. Τα τελευταία χρόνια, οι κολοσσοί της τεχνολογίας έχουν ριχτεί στον αγώνα της τεχνητής νοημοσύνης και τα chatbots αποτελούν έναν από τους τομείς, που βλέπουμε ραγδαίες βελτιώσεις, κάτι που κινητοποιείται από τις εμπορικές χρήσεις τους. Πλέον μπορούμε να βρούμε για παράδειγμα, πολλά chatbots σε θέση πωλητή μέσω ψηφιακών εφαρμογών ή ιστοσελίδων.

Τα δύο chatbots του Facebook είναι αποτελέσματα έρευνας επιστημόνων της εταιρείας, όπου εξετάζεται η ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας. Οι περίεργες συνομιλίες μεταξύ τους ήρθαν έπειτα από προγραμματισμό των ερευνητών για να “διδάξουν” τα chatbots πώς να διαπραγματεύονται την ανταλλαγή αγαθών, όπως καπέλα, μπάλες και βιβλία, καθένα από τα οποία είχε συγκεκριμένη αξία. Σύντομα οι διαπραγματεύσεις όμως πήραν άλλο δρόμο, καθώς τα δυο bots άρχισαν να συνομιλούν με φράσεις, τις οποίες δεν καταλάβαιναν οι ερευνητές.

 

 

…η συνέχεια του άρθρου στην πηγή του…