• 15 Μαΐου, 2017

Κάλεσμα φορέων για την απεργία της 17ης Μαΐου

Κάλεσμα φορέων για την απεργία της 17ης Μαΐου

Δημοσιεύουμε τα παρακάτω δελτία τύπου των:

1. Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας

2. Attack Βόλου

3. Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (Π.Α.ΜΕ)

4. (κοινό δελτίο τύπου φορέων της αριστεράς)Εργατική Αυτονομία – Μ.Ε.Τ.Α. – Ενωτική Αριστερή Συνεργασία – Ξεκίνημα – Λαϊκή Ενότητα

5. Επιτροπή αγώνα ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΛΜΥΡΟΥ

σχετικά με την απεργία της 17ης Μαΐου:

 

ENΩΣH ΣYNTAKTΩN HMEPHΣIΩN EΦHMEPIΔΩN

ΘEΣΣAΛIAΣ, ΣTΕΡΕΑΣ EΛΛAΔAΣ KAI EYBOIAΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, καλεί όλα τα μέλη και μη μέλη της, να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων σε όλα τα Μέσα, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ.

Η απεργία του κλάδου μετά από την απόφαση της ΠΟΕΣΥ και των άλλων Δημοσιογραφικών Ενώσεων της χώρας, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Μαΐου (από τις 06.00 έως την ίδια  ώρα της επομένης), προκειμένου να καλυφθούν τα συλλαλητήρια και οι άλλες απεργιακές εκδηλώσεις που θα γίνουν την Τετάρτη 17 Μαΐου.

Στην απεργία συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι σε εφημερίδες, περιοδικά, δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γραφεία Τύπου (και των ΟΤΑ), διαδικτυακά Μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας.

Ο δημοσιογραφικός κλάδος, συντασσόμενος με όλους τους εργαζόμενους, απεργεί και διεκδικεί:

  • Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, με ίσα δικαιώματα
  • Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις
  • Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας
  • Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας
  • Την αυτονομία του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, του ΕΔΟΕΑΠ και των ΤΕΑΣ ως αυτοδιοικούμενων φορέων κοινωνικής ασφάλισης, χωρίς αλλοίωση του χαρακτήρα και του περιεχομένου τους, ως προϋπόθεση για την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της δημοσιογραφικής λειτουργίας και τη διασφάλιση του αγαθού της Ενημέρωσης.

Οι εργαζόμενοι στο χώρο της ενημέρωσης, ως ενεργό κομμάτι του σκληρά δοκιμαζόμενου εργατικού κινήματος και της ελληνικής κοινωνίας, αντιδρούμε κα εναντιωνόμαστε
στα αντιλαϊκά μέτρα και στις νέες μνημονιακές δεσμεύσεις, που πλήττουν πάλι κατάφωρα το σύνολο του Ελληνικού λαού και ιδιαίτερα τους εργαζομένους στο χώρο του Τύπου, με απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, νέες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, και δριμεία φοροεπιδρομή σε μισθωτούς και συνταξιούχους.

Απατούμε την άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των εργασιακών δικαιωμάτων και εγγυήσεων, στην εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, στην κατάργηση του κοινωνικού κράτους και στη διαρκή ομηρία των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών.                                                                

Το Διοικητικό Συμβούλιο

της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε

ATTACK Βόλου

Να κάνουμε τις απεργιακές σαπουνόφουσκες των κοινωνικών ετέρων του κεφαλαίου, ανυποχώρητο, νικηφόρο αγώνα των εργαζομένων!

Στην ιστορική στιγμή που οι αυταπάτες για «το σκίσιμο των μνημονίων» από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχουν προ πολλού καταρρεύσει, η πιο ξεδιάντροπη κυβέρνηση των μνημονιακών χρόνων – η οποία έχει ταχθεί μαζί με όλο το συρφετό των πολιτικών δυνάμεων της συστημικής αντιπολίτευσης στην υπηρεσία του κεφαλαίου – φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή τη νέα συμφωνία για τη 2η αξιολόγηση, υπογράφωντας στην ουσία ένα 4ο μνημόνιο εξαθλίωσης της ήδη ρημαγμένης κοινωνικής πλειοψηφίας. Η ζωές του κόσμου της εργασίας, που παράγει τον πλούτο της εργοδοτικής κερδοφορίας, τέθηκαν στην προκρούστια κλίνη των διαπραγματεύσεων. Ε.Ε., Δ.Ν.Τ. και ευρωπαϊκό κεφάλαιο από τη μία – κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και εγχώριο εργοδοτικό κεφάλαιο από την άλλη, ετοιμάζονται να υφαρπάξουν ό,τι απέμεινε από τη λαίλαπα των προηγούμενων επιδρομών τους.  Στον ανταγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου υπηρέτη των επιχειρηματικών συμφερόντων, οι δυνάμεις της συστημικής αντιπολίτευσης (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝ. ΚΕΝΤΡΩΩΝ και οι ναζί της Χ.Α.) κομπάζουν για το συμφέρον της κοινωνικής πλειοψηφίας, την ώρα που και στέκονται ανάχωμα στις εργατικές διεκδικήσεις, αλλά και τάσσονται ανοιχτά υπέρ ενός μοντέλου επιχειρηματικής ανάπτυξης, που αναπόφευκτα, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του χάρτη της καπιταλιστικής οικονομίας, σχεδιάζεται σε βάρος των συμφερόντων των εργαζομένων.

Δε θα γίνουμε οι πεινασμένοι επιζώντες της λεηλασίας κεφαλαίου, κυβέρνησης, Ε.Ε. και των στυλοβατών τους! 

 Το 4ο μνημόνιο, μεταξύ άλλων, φέρνει μείωση επιδομάτων (ανεργίας, τέκνων, φτώχιας, θέρμανσης), κατακρεούργηση συντάξεων έως και 22%, αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές, μείωση αφορολόγητου, συρρίκνωση του δημοσίου, ιδιωτικοποιήσεις και ειδικά στο πεδίο της επισφαλούς εργασίας επεκτείνει την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας στα εμπορικά καταστήματα, εντατικοποιώντας στο έπακρο τον εργασιακό μόχθο, εδραιώνει απόλυτα την επισφαλή και ελαστική εργασία, καθολικοποιώντας ελαστικές σχέσεις και εκ περιτροπής εργασία, την ίδια στιγμή που διευκολύνει περεταίρω τις μαζικές απολύσεις.

Μπροστά στη δίνη της νέας ευρωμνημονιακής συμφωνίας, ο κόσμος της εργασίας δεν έχει παρά υψώσει το ανάστημά του στο ύψος των αναγκών και των ονείρων του!

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα. Πλήρης κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας.
  • Μέτρα προστασίας των ανέργων. Επίδομα ανεργίας ίσο με το βασικό μισθό και χωρίς προϋποθέσεις.
  • Δραστική μείωση του εργάσιμου χρόνου και μείωση των ορίων ηλικίας με πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Ταυτόχρονη αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου και άρση όλων των φοροαπαλλακτικών μέτρων και των οικονομικών διευκολύνσεων της εργοδοσίας.
  • Να μην περάσει το 4ο μνημόνιο της εξαθλίωσης της κοινωνικής πλειοψηφίας

“Την ώρα που αεροκοπανάνε οι άρχοντες περί δημοκρατικής τάξης,
ανάμεσά μας οι αμίλητοι ζούνε…”

(Β. Μαγιακόφσκι)

Είναι πλέον υποχρέωσή μας, υποχρέωση της κοινωνικής μας τάξης προς τον ίδιο της τον εαυτό, να πάψουμε να είμαστε ανακυκλώσιμη παραραγωγική δύναμη πλούτου. Να πάψουμε να αναπαράγουμε το σύστημα που μας εκμεταλλεύεται, υποχρεώνοντάς μας σε επιβίωση, κάπου ανάμεσα στην επισφάλεια και την ανεργία! Να σπάσουμε την κουλτούρα της αφωνίας, της υποταγής, της απογοήτευσης και της φοβικότητας!

Τέρμα στις συμβολικές – υποκριτικές αντιστάσεις των κοινωνικών ετέρων (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ) της επιχειρηματικής ολιγαρχίας!

 Να οργανώσουμε απεργίες που θα απειλούν τη διαταξική σταθερότητα, που θα κερδίζουν το κοινωνικά αναγκαίο εργαζομένων, ανέργων, ντόπιων, μεταναστών και προσφύγων, απέναντι στον μνημονιακό ευρωμονόδρομο!

 Όλοι/ όλες στην ανεξάρτητη ταξική απεργιακή συγκέντρωση

17 Μάη, 10 π.μ., Ταχυδρομείο Βόλου

 Attack στην ανεργία και την επισφάλεια Βόλου

Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (Π.Α.ΜΕ)

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ!

10 π.μ. Κ. πλ. Αλμυρού

Εμπρός λαέ, ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

Ενάντια στη νέα ληστεία και στην κοροϊδία κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ!

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Όλοι μαζί, εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, αγρότες, νέοι και νέες, να βάλουμε φρένο στη διαρκή εξαθλίωση της ζωής μας, να διεκδικήσουμε την αναπλήρωση των απωλειών μας, να αγωνιστούμε για νέες διεκδικήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

  • Επεκτείνουν τη νομοθετική κατάργηση των κλαδικών ΣΣΕ, τον άθλιο κατώτερο μισθό, τον απαράδεκτο διαχωρισμό παλιών και νέων εργαζόμενων.Τσακίζουν τους μισθούς μας!
  • Απελευθερώνουν τις ομαδικές απολύσεις, φέρνουν τοlockout (ανταπεργία των εργοδοτών) από το παράθυρο.
  • Κάνεις δεν ξεφεύγει από τη νέα λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος!Με το νέο αφορολόγητο αφαιρούν 1 ½ μισθό από κάθε εργαζόμενο, ακόμα και από όσους αμείβονται με μόλις 406 ευρώ το μήνα!Ένας εργαζόμενος με ετήσιο εισόδημα στα 10.000 ευρώ, δηλαδή μισθό 700 ευρώ το μήνα, θα πληρώσει φόρο 900 ευρώ από 250 ευρώ που είναι σήμερα! Καταργούν έμμεσα το 13ο και 14ομισθό στον ιδιωτικό τομέα.
  • Τσακίζουν τις συντάξεις!Κλέβουν από τους συνταξιούχους μέχρι και 2 συντάξεις το χρόνο. Οι εκτιμήσεις προβλέπουν ότι από τη νέα συμφωνία θα θιγούν πάνω από 900 χιλιάδες συνταξιούχοι με κύρια σύνταξη πάνω από 700 ευρώ. Η σφαγή των συνταξιούχων τα τελευταία χρόνια αγγίζει αθροιστικά τα 10 δις ευρώ!
  • Καταργούν την Κυριακή αργία! Μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε δούλους των πολυεθνικών! Η κυβέρνηση φέρνει τη δουλειά ήλιο με ήλιο, 7 μέρες την εβδομάδα! Μας επιστρέφει σε συνθήκες του προηγούμενου αιώνα!
  • Τσακίζουν ακόμα και τα ψίχουλα του επιδόματος ανεργίας που λαμβάνει μόνο το 1/10 των ανέργων, αφαιρώντας 1,5 εκ. ευρώ το χρόνο.
  • Γίνεται νέα σφαγή σε επιδόματα προστασίας των εργαζομένων.Εξαϋλώνουν το επίδομα θέρμανσης, προχωρούν σε καρατόμηση όσων επιδομάτων απέμειναν για την κοινωνική πρόνοια. Βάζει νέους κόφτες στην υγεία, στα φάρμακα, στις εξετάσεις.
  • Με τις νέες ιδιωτικοποιήσεις σε ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΣΦΑ, ΕΥΑΘ, ΕΛΠΕ, τα τιμολόγια θα πάρουν νέα φωτιά. Το χαντακωμένο λαϊκό εισόδημα θα επιδεινωθεί κι άλλο.
  • Απελευθερώνουν πλειστηριασμούς, κατασχέσεις με την παράδοση των κόκκινων δανείων σε ντόπια και ξένα
  • Κατ’ απαίτηση των «μεγαλοεπενδυτών» θέλουν να βάλουν στο γύψο τη συνδικαλιστική δράση, να επιβάλλουν σιωπή νεκροταφείου! Βάζουν νέα εμπόδια στην ίδρυση και λειτουργία των σωματείων, στην οργάνωση των αγώνων!

Να μην περάσει η νέα επέλαση στις ζωές μας!

Το πακέτο μέτρων αποτελεί το 4ο μνημόνιο που φορτώνεται στις πλάτες της εργατικής-λαϊκής οικογένειας. Περιλαμβάνει νέα προνόμια για τους επιχειρηματικούς ομίλους, νέα βάσανα για τους εργαζόμενους.

Τα νέα μέτρα ρίχνουν λάδι στη φωτιά που κατακαίει τα δικαιώματά μας, τις ζωές μας. Έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα, διαμορφώνουν μόνιμες ανατροπές για τις επόμενες γενιές. Τα αντίμετρα που αναφέρει η κυβέρνηση είναι κοροϊδία. Φτάνει πια με τα ψέματα και τις απάτες τους. Μεγάλο κομμάτι των δήθεν αντίμετρων ενισχύει άμεσα μεγάλες επιχειρήσεις και όχι τους εργαζόμενους.

Κανένας συμβιβασμός με τη νέα συμφωνία – ληστεία, το 4ο μνημόνιο!

Βλέπουμε καθαρά ποιο είναι το περιεχόμενο της δήθεν δίκαιης ανάπτυξης που με θρασύτητα συνεχίζουν και αναφέρουν. Είναι ανάπτυξη για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που πατάει πάνω στα συντρίμμια των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων, στην ολοένα και πιο άγρια εκμετάλλευση των εργαζόμενων σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς. Πρόκειται για την ανάπτυξη των αμύθητων κερδών των λίγων, για την οποία η κυβέρνηση φτάνει στο σημείο να μπλέξει τη χώρα μας σε επικίνδυνα κι αιματηρά γεωπολιτικά παιχνίδια. Προβάλλουν το στόχο «της γεωστρατηγικής αναβάθμισης» της ελληνικής πλουτοκρατίας και συμμετέχουν σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους. Απαιτούμε καμία εμπλοκή, καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, όλος ο εργαζόμενος λαός, διεκδικούμε την αναπλήρωση των απωλειών μας, τις σύγχρονες ανάγκες μας. Καταδικάζουμε την ενιαία γραμμή των κομμάτων που στήριξαν το τρίτο μνημόνιο, που στηρίζουν την πολιτική των μονοπωλίων κα το σύστημα της άγριας εκμετάλλευσης και ευθύνονται για τη διαρκή εξαθλίωση της ζωής μας. Παίρνουμε την επιτυχία της απεργίας και της οργάνωσης της πάλης στα χέρια μας, προσπερνώντας τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, τις πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που αποτελούν τον πιο συνεπή σύμμαχο του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων.

Εμείς έχουμε το δίκιο! Εμείς έχουμε τη δύναμη!

 

κοινό δελτίο τύπου φορέων της αριστεράς:

Εργατική Αυτονομία – ΜΕΤΑ – Ενωτική Αριστερή Συνεργασία – Ξεκίνημα – Λαϊκή Ενότητα

Στις 17 Μάη είμαστε ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρόδωσε της ελπίδες του Ελληνικού λαού, συμμάχησε και υποτάχθηκε στο κεφάλαιο και τους δανειστές για να συνεχιστεί και να αυξηθεί η κερδοφορία και το καταστροφικό τους έργο. Η Αριστερά είναι χρήσιμη όταν βρίσκεται στο εργατικό-λαϊκό στρατόπεδο. Όταν μεταλλαχθεί και μεταπηδήσει στην αντίπαλη πλευρά γίνεται πιο επικίνδυνη, γιατί χάνεται η ελπίδα, το χαμόγελο και η αισιοδοξία και απλώνεται η ηττοπάθεια και η απαισιοδοξία που γεννούν την απογοήτευση και το φασισμό και γίνεται η «δουλειά» τους χωρίς μεγάλες αντιστάσεις.

H πολυδιάσπαση των συγκεντρώσεων δεν βοήθησε να φανεί η μαζικότητα των διαδηλώσεων και να γίνει ξεκάθαρο το μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι θα βρει μαζική αντίσταση στο Μνημόνιο 4. Ο κόσμος αναζητά ακόμη απαντήσεις από την Αριστερά και είναι κρίσιμο οι αντιστάσεις στο Μνημόνιο 4 να οργανωθούν από κοινού από τις δυνάμεις της. Και με κοινές συγκεντρώσεις τη μέρα της Γενικής Απεργίας.

Εξοντωτικά μέτρα

Η «αριστερή» κυβέρνηση του Τσίπρα θα γίνει η πρώτη κυβέρνηση που ψηφίζει δύο μνημόνια, με το ένα πιο σκληρό από το άλλο. Ο ταξικός πόλεμος σε βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων, της νεολαίας, παίρνει με τα μέτρα του Μνημονίου 4 διαστάσεις επίθεσης με «πυρηνικά όπλα». Η τάξη μας κινδυνεύει στην κυριολεξία με αφανισμό, αν τα μέτρα αυτά εφαρμοστούν.

Το αφορολόγητο μειώνεται κατά 3.000 ευρώ. Οι συντάξεις μειώνονται κατά 18% οι κανονικές και άλλο τόσο τουλάχιστον οι επικουρικές. Η ελαστική εργασία διευρύνεται, όπως και το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Τα δημόσια αγαθά, όπως το ρεύμα και το νερό, παραδίδονται σε κοράκια τύπου «Suez». Οι απολύσεις θα διευκολυνθούν. Οι κοινωνικές υπηρεσίες του δημοσίου, που υπολειτουργούν, οδεύουν ακόμη και προς κλείσιμο με την ψευδό αξιολόγηση δομών και προσωπικού.

Και δεν είναι μόνο αυτά τα μέτρα που φέρνει το Μνημόνιο 4. Η πλήρως υποβαθμισμένη τα τελευταία χρόνια δημόσια υγεία οδηγείται σε ασφυξία. Την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, με τα μέτρα αυτά, θα χάσουν πάνω από δύο μισθούς το χρόνο, οι ντόπιοι καπιταλιστές στήνουν πάρτι και προσπαθούν να μοιράσουν την πίτα, διεκδικώντας ο καθένας για τον εαυτό του όσο μεγαλύτερο κομμάτι γίνεται. Τα αυξημένα το τελευταίο διάστημα κέρδη τους θα εκτοξευθούν με τα λεφτά που θα τους χαριστούν για να φτιάξουν τα γήπεδά τους, αλλά και από επιπλέον μέτρα, όπως η επιδότηση επιχειρήσεων για προσλήψεις ανέργων.

 Συνδικάτα

Τα συνδικάτα αποφάσισαν να γίνει η πανεργατική απεργία την Τετάρτη 17 Μάη . Στο Μνημόνιο 4, ως μέτρο που θα ψηφιστεί το Σεπτέμβρη του 2017, περιλαμβάνεται η ανόρθωση ανυπέρβλητων εμποδίων για την προκήρυξη απεργίας. Με την αναμενόμενη συνταγή του θα μπορεί να προκηρυχθεί απεργία μόνο με τη σύμφωνη γνώμη του 51% των οικονομικά τακτοποιημένων μελών ενός σωματείου και όχι με την πλειοψηφία των παρόντων σε γενική συνέλευση που έχει απαρτία. Αν αυτό εφαρμοστεί, πολλά σωματεία δεν θα μπορούν πια να κηρύξουν απεργία.

Παρ’ όλα αυτά λίγα είναι τα πρωτοβάθμια σωματεία και οι ομοσπονδίες που έχουν ήδη βγάλει καλέσματα, συνελεύσεις και πρόγραμμα περιοδειών, ενώ ο τρόπος που χειρίζονται (όπως και η ηγεσία της ΓΣΕΕ) τη γενική απεργία της 17ης Μάη είναι προς την από μαζικοποίησή της. Η ανάπτυξη εντός των συνδικάτων της φιλολογίας του πότε θα γίνει η ψήφιση των μέτρων αυτό ακριβώς ευνοεί. Αντί το βάρος να πέφτει στην ενημέρωση των εργαζομένων με συνελεύσεις και περιοδείες για την ταξική σφαγή που έρχεται, το βάρος πέφτει στο αν αυτά θα ψηφιστούν την Πέμπτη ή τη… Δευτέρα. Λες και αυτό θα τα αλλάξει.

Έτσι οι εργαζόμενοι βλέπουν σωματεία χωρίς καμιά σοβαρότητα, άπραγα στην πλειοψηφία τους και ανέτοιμα να δώσουν τη μάχη και σκέφτονται περισσότερο τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν χάνοντας ένα μεροκάματο ή την απογοήτευσή τους που μια κυβέρνηση που την περίμεναν δική τους, ετοιμάζεται να τους πάρει το κεφάλι. Η Αριστερά έχει την ευθύνη να σηκώσει το γάντι οργανώνοντας μαζική αντίσταση.

Προσυγκέντρωση συνδικαλιστικών και πολίτικων ταξικών δυνάμεων στην πρώην Νομαρχία στις 09.30πμ.

ΟΧΙ ΣΤΟ 40 ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στη Γενική Απεργία
ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΙΟΥ 2017 στις 10:00πμ στην πλ. Ελευθερίας

 

Εργατική Αυτονομία, ΜΕΤΑ, Ενωτική Αριστερή Συνεργασία,

ΞΕΚΙΝΗΜΑ, ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Επιτροπή αγώνα ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΛΜΥΡΟΥ

 


Σχετικά Άρθρα

Η εργατική Πρωτομαγιά στον Αλμυρό

Η εργατική Πρωτομαγιά στον Αλμυρό

Με συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Αλμυρού, μέλη του ΠΑΜΕ, ως επί το πλείστον, τίμησαν την…
24ωρη γενική πανελλαδική απεργία – Κάλεσμα συγκέντρωσης στην πλατεία Αλμυρού

24ωρη γενική πανελλαδική απεργία – Κάλεσμα συγκέντρωσης στην πλατεία Αλμυρού

24ωρη γενική πανελλαδική απεργία σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου την οποία κήρυξε η ΓΣΕΕ. Οι εργαζόμενοι διαδηλώνουν…
Το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού στην Πολωνία με πρόγραμμα Erasmus+

Το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού στην Πολωνία με πρόγραμμα Erasmus+

Το 2o Γυμνάσιο Αλμυρού, ως συντονιστικό σχολείο προγράμματος Erasmus+ΚΑ2 που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συμμετείχε…