• 19 Απριλίου, 2017

Δράσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού- Δελτίο Τύπου

Δράσεις του  Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού- Δελτίο Τύπου

Λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω Δελτίο Τύπου, σχετικά με τις δράσεις του Ε.Ε.Σ

Ε.Ε.Σ

Τοπική Επιτροπή Αλμυρού

 

Στις 27 Μ αρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε απογευματινή εκδρομή στις Μηλιές με τη συμμετοχή εθελοντριών του τοπικού τμήματος και φίλων του Ε.Ε.Σ. Εκκλησιαστήκαμε και ξεναγηθήκαμε στον Ιερό Ναό των Παμμέγιστων  Ταξιαρχών .Κτίστηκε  πριν το 1741 Τρίκλιτος Βασιλική με κρυφούς τρούλους  αλλά χωρίς καμπαναριό με τέτοιο τρόπο ώστε το εξωτερικό του Ναού να μην προδίδει την αληθινή φύση  του κτιρίου. Έχει καταπληκτική ακουστική με 48 ανάποδα πιθάρια 4 σε κάθε τρούλο τα οποία βρίσκονται στις γωνιές των τρούλων χωρίς να είναι εμφανή  και ένα πηγάδι στο κέντρο. Σε κάθε   τρούλο υπάρχει μια μικρή οπή από την οποία περνάει ο ήχος στα πιθάρια  μετατρέπετε σε ηχείο και επιστρέφει καθαρός μηδενίζοντας την ηχώ.

Εντυπωσιακή η Αγιογράφηση του Ναού αφού ξεχωρίζει η μάχη του Χριστού με το διάβολο και  ο τροχός της ζωής του ανθρώπου που αναφέρετε και ως τροχός της τύχης. Απολαύσαμε τον καφέ στα γραφικά καφέ του χωριού και επιστρέψαμε στον  Αλμυρό με μια μικρή στάση στο Βόλο.

Την Μεγάλη Τετάρτη εθελόντριες φίλες του τοπικού τμήματος Αλμυρού και η εκπαιδεύτρια των εθελοντριών κα    Κλητεία  Γιαλαμά νοσηλεύτρια του Ε.Ε.Σ. επισκεφθήκαμε την Κιβωτό του Κόσμου στο Διμήνι,προσφέροντας αρκετά κιλά χοιρινές μπριζόλες και μοσχαρίσιο κιμά όλα προσφορά των εθελοντριών και των φίλων του Ε.Ε.Σ  Αλμυρού.

Η Κιβωτός του Κόσμου είναι μη κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας Μητέρας και Παιδιού. Ιδρύθηκε από τον Πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου το 1998 με όπλα την αγάπη του για τα παιδιά και την επιθυμία του μιας φωλιάς στοργής και φροντίδας για το παιδί το νέο και το γονιό που βρίσκεται σε ανάγκη

Σήμερα υπάρχουν  5 σπίτια  της Κιβωτού του Κόσμου 2 στην Αθήνα 1 στη Χίο 1 στην Ήπειρο και 1 στο Διμήνι.

Στο Διμήνι είναι το εξοχικό σπίτι του γνωστού κου Κώστα Λούλη ο οποίος το χάρισε στην Κιβωτό του Κόσμου.17 εργαζόμενοι και πολλοί εθελοντές προσπαθούν να κάνουν τα 36 παιδιά ηλικίας 5 έως 17 ετών να νοιώσουν την Αγάπη και τη ζεστασιά της οικογένειας και απ αυτά που είδαμε πιστεύω ότι το καταφέρνουν με τον καλύτερο τρόπο. Εθελόντριες και φίλες συγκινήθηκαν τόσο πολύ που με  πολύ Αγάπη προσέφεραν και χρήματα για τα παιδιά.

Επιστρέψαμε στον Αλμυρό με την υπόσχεση να τους επισκεφθούμε  ξανά.

ερυθρός σταυρός


Σχετικά Άρθρα

Κυριακή των Μυροφόρων – Κήρυγμα του Αρχιμ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΟΥ

Κυριακή των Μυροφόρων – Κήρυγμα του Αρχιμ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΟΥ

Τρίτη Κυριακή από του Πάσχα σήμερα και η Εκκλησία μας συνεχίζει να μας κρατά ζωντανά στη…
Δ. Εσερίδης: Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Λύουμαι κι αροθυμώ, ν’ ανασπάλω κι επορώ

Δ. Εσερίδης: Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Λύουμαι κι αροθυμώ, ν’ ανασπάλω κι επορώ

Η 19η Μαΐου είναι η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ενός από τα…
Αλ. Μεϊκόπουλος:«Αναγκαία η αναγνώριση της ιστορικής αλήθειας για τη Γενοκτονία των Ποντίων»

Αλ. Μεϊκόπουλος:«Αναγκαία η αναγνώριση της ιστορικής αλήθειας για τη Γενοκτονία των Ποντίων»

Ήταν 19 Μαΐου του 1919 όταν ο Κεμάλ Ατατούρκ έδωσε από τη Σαμψούντα το έναυσμα για…