Γλέντησαν παραδοσιακά οι Γεροντάδες των Σαρακατσαναίων – video – έκδοση 28-1-2016

Γλέντησαν παραδοσιακά οι Γεροντάδες των Σαρακατσαναίων – video – έκδοση 28-1-2016

Οι γεροντάδες έχουν την τιμητική τους κάθε χρόνο από το Σύλλογο Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης και Περιχώρων «Η Στάνη». Έτσι και φέτος, αντάμωσαν την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017 στην ταβέρνα του «Ούτα» για καλό φαγητό, παραδοσιακή μουσική και πολύ χορό.

Ο πατέρας Γεώργιος Γιαννιός ευλόγησε την πίτα, το φλουρί του οποίου αντιστοιχούσε σε ένα λεύκωμα του Συλλόγου «Ταξίδι στις Σαρακατσάνικες μνήμες» και το κέρδισε ο γηραιότερος του Συλλόγου κ. Γαλατσίδας Χρήστος.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιάννης Πρεβεζιάνος, ευχήθηκε σε όλους «χρόνια πολλά και να ανταμώσουμε ξανά όλοι, όπως  είμαστε στο μέτρο». Τέλος, θύμισε τον μεγάλο ετήσιο χορό του Συλλόγου, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, στο Κτήμα Παπαθανασίου – Τιμπλαλέξη.

Ακολούθησε η βράβευση των Ιωάννη Κίτσιου, Προέδρου του Συνεταιρισμού «Δήμητρα» Νέας Αγχιάλου και Καρμάλη Χρήστου, του Εργαστηρίου ζαχαρωδών «Καρμάλη». Κοντά στο σύλλογο επί σειρά ετών και οι δύο, δεν παρέλειψαν και σ’ αυτό τον χορό να συνδράμουν ο ένας κασετίνες κρασιών και ο άλλος με λουκούμια για τη λαχειοφόρο και χαλβά για όλα τα τραπέζια.

Ο καθηγητής χειρουργικής Μπασδάνης Γεώργιος προσέφερε τα αναψυκτικά και ποτά της εκδήλωσης. Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά τον κ. Μπασδάνη για την προσφορά του.

Παρευρέθησαν στην εκδήλωση, νυν και πρώην μέλη της Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων και του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Βόλου αλλά και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΛ κ. Ηλίας Δαλακούρας.

Το τραγούδι άνοιξαν οι περήφανοι Σαρακατσάνοι, Μπέης Χρήστος, Στέργιος Ζγουλέτας και Τσιγαρίδας Χρήστος, για να συνεχίσουν οι Τσιάτσος Ιωάννης στο τραγούδι, Μπουκώρος Σπύρος στο κλαρίνο και Μπουκώρος Δημήτρης στο αρμόνιο και ο μικρός Γεώργιος Τσιάτσος επίσης στο κλαρίνο, οι οποίοι κράτησαν για πολλές ώρες στο χορό τα μέλη του Συλλόγου.

Γελάσαμε πολύ με τη διαδικασία της λαχειοφόρου, όπου ο κύριος Γιάννης Πρεβεζιάνος, με ανεπανάληπτο χιούμορ και ωσάν παρουσιαστής τηλεπαιχνιδιού, παρουσίαζε εξαιρετικά κάθε δώρο. Οι παρευρισκόμενοι, πρόσθεταν λοιπόν δώρα συνεχώς, για να τον κρατήσουν λίγο ακόμη στο μικρόφωνο και να απολαύσουν την καλή του διάθεση και τα αστεία του.

«Λουκούμια βάζει ο κ. Καρμάλης. Νομίζω ότι θα σας αφήσει να διαλέξετε μόνοι σας αν θα είναι ροζ ή κόκκινα…»

Τελικώς, αφού εξαντλήθηκαν τα δώρα, ο πατέρας Γιαννιός έμεινε παραπονεμένος, καθώς τι να έβαζε ο Χριστιανός στην λαχειοφόρο, κανένα μνημόσυνο, ή κανένα γάμο; Δέχτηκε ευχαρίστως το χιούμορ των ενοριτών του, αφού συνοδευόταν από τον σεβασμό και την αγάπη τους.

Και του χρόνου στο μέτρο λοιπόν…!!!

 


Σχετικά Άρθρα

Κυριακή της Σαμαρείτιδος – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Κυριακή της Σαμαρείτιδος – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Ο Κύριος, ο Δημιουργός και εξουσιαστής των πάντων, έρχεται σήμερα να ζητήσει λίγο νερό. Όχι όμως…
Βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση για την Άλωση της Πόλης από τους Μικρασιάτες Αλμυρού

Βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση για την Άλωση της Πόλης από τους Μικρασιάτες Αλμυρού

Την εξαιρετική εκδήλωση «Άλωση της Κωνσταντινούπολης, 571 χρόνια μετά, τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω» παρουσίασαν…
Μηχανισμός πρόσβασης στη θάλασσα για ΑμΕΑ σε τέσσερις παραλίες του Δήμου Αλμυρού

Μηχανισμός πρόσβασης στη θάλασσα για ΑμΕΑ σε τέσσερις παραλίες του Δήμου Αλμυρού

Τη συμμετοχή του Δήμου Αλμυρού στο Πρόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού «Βελτίωση και τροποποίηση της προσβασιμότητας στις…