• 23 Ιανουαρίου, 2017

Με αναφορές στην Ανατολική Ρωμυλία… ο λόγος του Ι. Κίτσιου κατά τον εορτασμό του προστάτη της “Δήμητρας” Αγίου Αθανασίου

Με αναφορές στην Ανατολική Ρωμυλία… ο λόγος του Ι. Κίτσιου κατά τον εορτασμό του προστάτη της “Δήμητρας” Αγίου Αθανασίου

Μέσα σε μια πολύ ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα  πραγματοποιήθηκε την Tετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017 ο εορτασμός  της μνήμης του Αγίου Αθανασίου προστάτη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Η ΔΗΜΗΤΡΑ στην Νέα Αγχίαλο.

Κατ αρχήν τελέστηκε Θεία Λειτουργία  στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Νέα Αγχίαλο και στην συνεχεία  τελέστηκε αρτοκλασία και κοπή της πίτας από τον εκπρόσωπο του  Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού  στο εκθεσιακό-συνεδριακό κέντρο του Συνεταιρισμού όπου και  ακολούθησε δεξίωση.

Τις εορταστικές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους

 

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κος Κωνσταντίνος Αγοραστός

Ο εκτελών χρέη Δημάρχου Βόλου Κύριος Αθανάσιος Θεοδώρου

Ο Δήμαρχος Αλμυρού Κύριος Δημήτριος Εσερίδης

Η τέως Υπουργός Κυρία Μαρίνα Χρυσοβελώνη

Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Κυρία Δωροθέα Κολυνδρίνη

O Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Κύριος Γεώργιος Κίτσιος

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κύριος Γεώργιος Καλτσογιάννης

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κύριος Λιούπης Αθανάσιος

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κύριος Γρηγόριος Ιγγλέσης

Η Αντιδήμαρχος Βόλου Κυρία Γεωργία Μποντού-Τοκαλή

Ο Πολιτευτής & Πρόεδρος του ΑΣΤΡΑ Κύριος Αθανάσιος Κοκκίνης

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας Κύριος Ιωάννης Τόλιας

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου Κύριος Χαράλαμπος Μπόζογλου

Ο Διοικητής Ασφαλείας Βόλου κ. Ντιζές Δημήτριος

O Εκπρόσωπος της Εφορίας Κύριος Οικονόμου Γεώργιος

Ο Εκπρόσωπος της 111 Πτέρυγας Μάχης

Ο Εκπρόσωπος της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών

Ο Εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος

Ο Εκπρόσωπος του Τελωνείου Βόλου

Ο Εκπρόσωπος της ΕΔΕΟΠ Μαγνησίας Κύριος Κωτής Γεώργιος

Ο Διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης Μαγνησίας Κύριος Νικόλαος Λιάνος

Ο Διευθυντής Τραπέζης Πειραιώς Ν.Αγχιάλου Κύριος Δημήτριος Βολίδης

Δημοτικοί Σύμβουλοι Βόλου-Νέας Αγχιάλου-Μικροθηβών-Αϊδινίου

 

Ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ.Ιωάννης Κίτσιος  υποδεχόμενος τον Κύριο Περιφερειάρχη  τον εκτελώντα χρέη Δημάρχου Βόλου  τον Δήμαρχο Αλμυρού  την Κυρία  Χρυσοβελώνη  και τους άλλους επισήμους έκανε ένα μικρό απολογισμό των 98 χρόνων της ιστορίας του Συνεταιρισμού.

 

Ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων

 

Κυρίες και Κύριοι,

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου σας καλωσορίζω στον Συνεταιρισμό μας και σας ευχαριστώ για την παρουσία σας στην σημερινή εκδήλωση που μας τιμά ιδιαίτερα.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος συγκεντρωθήκαμε εδώ για να τιμήσουμε και να γιορτάσουμε την μνήμη του προστάτη του Συνεταιρισμού μας Αγίου Αθανασίου.

Ο Συνεταιρισμός μας συμπληρώνει κοντά ένα αιώνα ζωής και είναι εδώ πρωτοπόρος και δυνατός σε πείσμα των καιρών.

Ιδρύθηκε το έτος 1918 από  τους πρωτοπόρους Αγχιαλίτες που ήλθαν στην Ελλάδα το 1906 από την Αγχίαλο της Ανατολικής Ρωμυλίας φέρνοντας μαζί τους το μεράκι της οινοποιείας.

Όλα αυτά τα χρόνια έχει  δυναμική  παρουσία στην οικονομική ζωή του τόπου, όντας μία από τις παλαιότερες βιομηχανίες του Νομού.

Όλα αυτά τα χρόνια έχουν γίνει τεράστια βήματα εκσυγχρονισμού και επενδύσεις με στόχο την παραγωγή ποιοτικών και ταυτόχρονα πιστοποιημένων προϊόντων.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε, ότι παραγωγικά έχουμε ότι πιο σύγχρονο και εξελιγμένο υπάρχει σήμερα στον κόσμο, από τεχνολογία αλλά και από συστήματα διασφάλισης ποιότητας.

Από το 2005 έχουμε ξεκινήσει και εφαρμόζουμε Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης σε όλους τους  αμπελώνες των μελών του Συν/σμού μας και στην καλλιέργεια της ελιάς.

Αυτό μας εξασφαλίζει σταθερή και πρώτης ποιότητος πρώτη ύλη.

Ταυτόχρονα τα τελευταία χρόνια με τις αναμπελώσεις φυτεύτηκαν νέες αρωματικές ποικιλίες σταφυλιών οι οποίες βελτίωσαν κατά πολύ την ποιότητα και τον αρωματικό χαρακτήρα των κρασιών και του τσίπουρου μας.

Η μεταποίηση αυτής της πρώτης ύλης στο  Οινοποιείο – Εμφιαλωτήριο κρασιών αλλά και στο Ποτοποιείο,  γίνεται με  Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητος κατά τα πρότυπα AIZO και  XAΣΠ πιστοποιημένα και βραβευμένα.

Έτσι έχουμε σταθερή και άριστη ποιότητα στα κρασιά και το τσίπουρο μας.

Κυρίες και Κύριοι η  οικονομική κρίση που περνά ο τόπος είναι χωρίς προηγούμενο.

Όλοι βιώνουμε καθημερινά τις συνέπειες αυτής της κρίσης.

Πέρισυ πάρθηκε μια απόφαση καταστροφής για την Ελληνική παραγωγή κρασιού.

Μιλάω φυσικά για την επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί μια απόφαση που έχει επιφέρει τα ακριβώς αντίθετα εισπρακτικά αποτελέσματα από τα προσδοκόμενα.

Έχει δε  δημιουργήσει και στο κρασί πλέον λαθρεμπορία και μαύρη διακίνηση το ύψος των οποίων υπολογίζεται σύμφωνα με στοιχεία όλων των φορέων του κλάδου σε 65% της κατανάλωσης.

Αυτό σημαίνει προϊόν χωρίς κανένα ποιοτικό και υγειονομικό έλεγχο που αποτελεί κίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών.

Έχουμε απευθύνει αλλεπάληλες  επιστολές  μας  προς τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς με τις οποίες τονίσαμε το άδικο αυτής  της  φορολόγησης και τους κινδύνους από το λαθρεμπόριο έχοντας την θλιβερή προηγούμενη εμπειρία  της λαθρεμπορίας του χύμα τσίπουρου στο οποίο από επίσημα Υπουργικά χείλη ακούστηκε ότι γίνεται της τρελλής!

Ο Συνεταιρισμός μας όλα αυτά τα χρόνια  μάχεται τίμια και καθαρά σε μία αγορά όπου ο κανόνας είναι η παρανομία η λαθρεμπορία και η φοροδιαφυγή.

Θεωρώ ότι καταλυτικό ρόλο σε αυτήν την προσπάθεια μας θα παίξει η ποιότητα στην οποία επενδύουμε συνεχώς διατηρώντας το συγκριτικό πλεονέκτημα όσον αφορά την σχέση της με την  τιμή.

Πρεσβευτές αυτής μας της προσπάθειας είναι τα κρασιά και το περίφημο Θεσσαλικό Τσίπουρο που  θα σας δοθεί η ευκαιρία να δοκιμάσετε.

Την πασίγνωστη και διαχρονική σειρά Δημητρούλα, την ανανεωμένη σειρά ΦΙΛΥΡΑ, τα νέα μας μεγάλα κρασιά με την επωνυμία ΡΟΥΑ ΜΑΤ αλλά και την νεανική σειρά ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ.

Σύντομα   θα ακολουθήσουν και  νέες ετικέτες και προϊόντα που θα επεκτείνουν την γκάμα μας ακόμη περισσότερο.

Ιδιαίτερη αναφορά βέβαια θα πρέπει να γίνει στο τσίπουρο που παράγει και εμφιαλώνει ο Συν/σμός μας, το γνωστό σε όλους μας ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ, το οποίο σε ανάλυση από Πανεπιστημιακό ίδρυμα, στα πλαίσια επιστημονικής έρευνας που πραγματοποίησε, βγήκε πρώτο μεταξύ 130 δειγμάτων.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι σύμφωνα με επίσημο κρατικό έγγραφο η νοθεία στο τσίπουρο είναι άνευ προηγουμένου με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η δημόσια υγεία. Για αυτό θα πρέπει να αποφεύγετε την κατανάλωση χύμα τσίπουρου.

Τα προϊόντα μας αγαπητοί μου έχουν ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας και τα απολαμβάνουν μεταξύ άλλων στην Γερμανία στην Κύπρο στην Ουγγαρία στο Βέλγιο στην Δανία και στην Βουλγαρία.

Πρόσφατα μάλιστα υπογράψαμε σύμβαση με την Ρωσία για την κυκλοφορία των κρασιών μας εκεί μέσω μιας μεγάλης αλυσίδας με σημαντικές πρώτες παραγγελίες.

 

Κυρίες και Κύριοι

 

Σας καλωσορίζω στην σημερινή γιορτή του προστάτη του Συν/σμού μας Αγίου Αθανασίου, σας ευχαριστώ εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου για την προσέλευσή σας που μας τιμά ιδιαίτερα και σας εύχομαι Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά με υγεία και ευτυχία, σε σας και τις οικογένειές σας.

 

Σας ευχαριστώ

 

 

                                                                                                              

 

 

Νέα Αγχίαλος 18/1/2017


Σχετικά Άρθρα

Με ήττα αποχαιρέτησε τη Β’ Τοπική ο Αχιλλέας

Με ήττα αποχαιρέτησε τη Β’ Τοπική ο Αχιλλέας

Ο Αχιλλέας αποχαιρέτησε τη Β’ Τοπική με βαριά εντός έδρας ήττα καθώς έχασε 2-8 από τη…
Κυριακή των Μυροφόρων – Κήρυγμα του Αρχιμ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΟΥ

Κυριακή των Μυροφόρων – Κήρυγμα του Αρχιμ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΟΥ

Τρίτη Κυριακή από του Πάσχα σήμερα και η Εκκλησία μας συνεχίζει να μας κρατά ζωντανά στη…
Δ. Εσερίδης: Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Λύουμαι κι αροθυμώ, ν’ ανασπάλω κι επορώ

Δ. Εσερίδης: Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Λύουμαι κι αροθυμώ, ν’ ανασπάλω κι επορώ

Η 19η Μαΐου είναι η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ενός από τα…