Με «κατηγορώ» η συζήτηση παραχώρησης αθλητικών χώρων στους Συλλόγους της περιοχής – Ξέσπασμα – ξεκαθάρισμα Δημάρχου

Με «κατηγορώ» η συζήτηση παραχώρησης αθλητικών χώρων στους Συλλόγους της περιοχής – Ξέσπασμα – ξεκαθάρισμα Δημάρχου

Με «κατηγορώ» από την Ενωτική Δημοτική Κίνηση για μη τήρηση της διαδικασίας συνεδρίασης της Αθλητικής Επιτροπής, αλλά και πολιτών, ότι κάποιοι σύλλογοι λαμβάνουν ιδιαίτερη μεταχείριση, συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και ανεβλήθη το θέμα παραχώρησης αθλητικών χώρων στους Συλλόγους της περιοχής.

Αφού μοιράστηκε μια λίστα πρότασης παραχώρησης των γηπέδων, η συζήτηση άρχισε με την επισήμανση της Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης ότι επιβεβαιωμένα τουλάχιστον ένα άτομο της Επιτροπής, δεν καλέστηκε στη συνεδρίασή της, σχετικά με την παραχώρηση των δημοτικών αθλητικών χώρων, αλλά και ότι δεν εξασφαλίζονται ώρες κοινού για τους Δημότες που θέλουν να αθληθούν εκτός ομάδων και συλλόγων, όπως ορίζει το ΦΕΚ λειτουργίας τους. Επίσης, δεν τηρήθηκε η συμφωνία μετακίνησης ομάδας με απομακρυσμένη έδρα, με το λεωφορείο του Δήμου, όπως υποσχέθηκε η Δημοτική Αρχή από τον προηγούμενο χρόνο (εξαιτίας της έλλειψης οδηγού).

Τα προβλήματα διάθεσης των γηπέδων, αφορούν τους Αργοναύτες Αμαλιάπολης και τους Τιτάνες Αλμυρού. Οι Αργοναύτες προτάθηκε από την Αθλητική Επιτροπή  να μοιράσουν τις προπονήσεις σε 4 χωριά, σε 4 διαφορετικά γήπεδα, πράγμα που είναι κοστοβόρο και ανασταλτικό της τήρησης των προπονήσεων, λόγω σπατάλης χρόνου. Οι Τσόγκας και Τσούτσας, τοποθετήθηκαν ότι «μεταχειριζόμαστε ως τσιγγάνους τους παίκτες και ότι πρέπει να δοθεί πιο βιώσιμη λύση.»

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αμαλιάπολης Ευστάθιος Καραγιάννης και πρώην Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου των Αργοναυτών, αναφέρθηκε σε προηγούμενη πρότασή του, δημιουργίας γηπέδου στο χωριό, που θα πληρούσε προδιαγραφές για δύσκολες καιρικές συνθήκες και που θα μπορούσε το χειμώνα να φιλοξενήσει όλες τις ομάδες, όταν χρειαζόταν.

Οι Τιτάνες εκπροσωπήθηκαν από μέλη και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο και δια του εκπροσώπου τους τοποθετήθηκαν ότι διεκδικούν περισσότερο χρόνο στο Κλειστό, το οποίο τους δόθηκε ως έδρα, καθώς όπως ανέφεραν έχουν μεγαλύτερα τμήματα, αλλά και αγωνιστικά τμήματα και καλό είναι τουλάχιστον τα τελευταία να προπονούνται στο γήπεδο έδρας τους.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δημάρχου στα θέματα αθλητισμού Αργύρης Ρούσσας, τόνισε χαρακτηριστικά ότι δεν μπορούμε να έχουμε τόσα Κλειστά, όσοι είναι οι σύλλογοι. Μάλιστα αναφέρθηκε ότι ο γιος του με παιδικό τμήμα του Γ.Σ.Α. προπονείται στο κλειστό του ΕΠΑΛ, χωρίς πρόβλημα. «Μόνο κάποιοι νέο-παράγοντες έχουν πρόβλημα να προπονούνται τα παιδιά τους στο ΕΠΑΛ».

Παράγοντες του Γ.Σ.Α. παίρνοντας το λόγο από τον Πρόεδρο, ισχυροποίησαν την αίτησή τους για το προβάδισμα που ζητούν, καθώς φροντίζουν και συντηρούν το γήπεδο εθελοντές του Συλλόγου, αλλά και από το ταμείο του Συλλόγου καλύπτουν ανάγκες καθαριότητας και άλλες, για σειρά ετών.

Ο Νίκος Τσανής, ζήτησε να αποσυρθεί το θέμα, να σημειωθούν οι ενστάσεις, να γίνει νέα διαβούλευση της Αθλητικής Επιτροπής του Δήμου, με όλα τα μέλη της και να έρθει άμεσα στο επόμενο Συμβούλιο.

Με αγανάκτηση -θα μπορούσαμε να πούμε- έκλεισε το θέμα ο Δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, ο οποίος αναφέρθηκε ότι στον Δήμο μας έχουμε σημαντικότερα προβλήματα να ασχοληθούμε και εκφράζοντας την αγανάκτησή του απέναντι στις πιέσεις και αξιώσεις των Συλλόγων και ζητώντας πιο συγκεκριμένες και ολοκληρωμένες προτάσεις.

Νέα συζήτηση της Αθλητικής Επιτροπής ορίστηκε σήμερα Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα.

 

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

Νίκη δίχως αντίκρυσμα για τον Πρωτεσίλαο

Νίκη δίχως αντίκρυσμα για τον Πρωτεσίλαο

  Δίχως αντίκρυσμα ήταν η νίκη για τον Πρωτεσίλαο στο Στεφανοβίκειο καθώς η ομάδα του Πτελεού…
Με ήττα αποχαιρέτησε τη Β’ Τοπική ο Αχιλλέας

Με ήττα αποχαιρέτησε τη Β’ Τοπική ο Αχιλλέας

Ο Αχιλλέας αποχαιρέτησε τη Β’ Τοπική με βαριά εντός έδρας ήττα καθώς έχασε 2-8 από τη…
Κυριακή των Μυροφόρων – Κήρυγμα του Αρχιμ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΟΥ

Κυριακή των Μυροφόρων – Κήρυγμα του Αρχιμ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΟΥ

Τρίτη Κυριακή από του Πάσχα σήμερα και η Εκκλησία μας συνεχίζει να μας κρατά ζωντανά στη…