• 4 Ιουνίου, 2015

Ενημέρωση για τον καρκίνο στις γυναίκες της Σούρπης

Ενημέρωση για τον καρκίνο στις γυναίκες της Σούρπης

Ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 3 Ιουνίου 2015, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Σούρπης, την οποία συνδιοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σούρπης «Οι Νήες», το Κέντρο Υγείας Αλμυρού και το Δημοτικό Σχολείο Σούρπης.

Η ενημέρωση αφορούσε δύο από τα σοβαρότερα θέματα ιατρικού ενδιαφέροντος, που κρίνονται απαραίτητα τόσο για την πρόληψη όσο και για τη διασφάλιση της καλής υγείας των γυναικών, ενάντια στον καρκίνο.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν:

– Η αξία της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας και

– Κανόνες υγιεινής του γυναικείου γεννητικού συστήματος.

Η ανάπτυξη των δύο ιδιαίτερα σημαντικών αυτών θεμάτων έγινε από τις μαίες του Κέντρου Υγείας Αλμυρού, κ. Κωνσταντίνα Μακρή και Μαρία Γκουβελά, ενώ την εκδήλωση παρακολούθησαν με εξαιρετικό ενδιαφέρον, ενεργή συμμετοχή και πολλές ερωτήσεις, γυναίκες διαφόρων ηλικιών. Σε όλες τις γυναίκες διανεμήθηκε ερωτηματολόγιο για τη διαπίστωση των γνώσεων που διαθέτουν σχετικά με τα σοβαρά αυτά ζητήματα υγείας, τα οποία, δυστυχώς, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία αποτελούν τις δύο πρώτες αιτίες θανάτου τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

Διανεμήθηκαν επίσης ενημερωτικά φυλλάδια του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και της εταιρείας καλλυντικών AVON, για την αγωγή υγείας, της σχέση της ελληνικής διατροφής με την υγεία, και την υγεία του στήθους, στα πλαίσια της εκστρατείας ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Η σημασία της αυτοεξέτασης, της παρατήρησης των αλλαγών, της μαστογραφίας, της τακτικής ιατρικής εξέτασης, αλλά και του εμβολίου για την προστασία από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, το οποίο έχει ενταχθεί στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού, τονίστηκαν ιδιαίτερα, καθώς και τα δραματικά αποτελέσματα που μπορούν να έχουν η αμέλεια και η αδιαφορία.

Τονίστηκαν επίσης η σημασία της καλής προσωπικής υγιεινής, που είναι ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη των φλεγμονών του γυναικείου γεννητικού συστήματος και των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, καθώς και η σημασία της σωστής και έγκαιρης ενημέρωσης των νεότερων γενεών.

Δέσποινα Κοτζιαπαναγιώτου


Σχετικά Άρθρα

Νίκη δίχως αντίκρυσμα για τον Πρωτεσίλαο

Νίκη δίχως αντίκρυσμα για τον Πρωτεσίλαο

  Δίχως αντίκρυσμα ήταν η νίκη για τον Πρωτεσίλαο στο Στεφανοβίκειο καθώς η ομάδα του Πτελεού…
Με ήττα αποχαιρέτησε τη Β’ Τοπική ο Αχιλλέας

Με ήττα αποχαιρέτησε τη Β’ Τοπική ο Αχιλλέας

Ο Αχιλλέας αποχαιρέτησε τη Β’ Τοπική με βαριά εντός έδρας ήττα καθώς έχασε 2-8 από τη…
Κυριακή των Μυροφόρων – Κήρυγμα του Αρχιμ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΟΥ

Κυριακή των Μυροφόρων – Κήρυγμα του Αρχιμ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΟΥ

Τρίτη Κυριακή από του Πάσχα σήμερα και η Εκκλησία μας συνεχίζει να μας κρατά ζωντανά στη…