• 3 Απριλίου, 2015

Ευχέλαιο και εκκλησιασμός στο ΕΠΑΛ

Ευχέλαιο και εκκλησιασμός στο ΕΠΑΛ

Την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων το καθιερωμένο πλέον στο σχολείο μας Μυστήριο του Ιερού Ευχέλαιου «… εις ίασιν ψυχών και σωμάτων…», που κάθε χρόνο τελείται λίγες μέρες πριν κλείσουν τα σχολεία για το Πάσχα.

Το Μυστήριο τέλεσαν ο Αρχιμανδρίτης πατήρ Γεώργιος Γιαννιός και ο πατήρ Ευστάθιος Βαρβαρέλης. Τη θέση των ιεροψαλτών κάλυψαν με επιτυχία ο μαθητής μας Χρήστος Γαλατσίδας, πτυχιούχος Ιεροψάλτης της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως μας (παράρτημα Αλμυρού) και ο διευθυντής του 1ου Ε.Κ. Αλμυρού κος Μακρυγιάννης Ευάγγελος.

Πριν αρχίσει η τέλεση του Ιερού Ευχελαίου οι ιερείς εξήγησαν στους μαθητές και καθηγητές την σημασία του λέγοντας ότι «…το Ευχέλαιο παρέχει τη σωματική ίαση στα ασθενούντα μέλη της Εκκλησίας, αλλά και την πνευματική τους υγεία με την άφεση των αμαρτιών».

Με το πέρας του Μυστηρίου οι ιερείς έχρησαν δι’ ελαίου τους παρευρισκόμενους, και τους ευχήθηκαν καλή υγεία και δύναμη εν’ όψει και των Πανελλαδικών και Ενδοσχολικών εξετάσεων που πλησιάζουν.

Την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015 οι μαθητές μας με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών τους παρακολούθησαν τη Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Αλμυρού.

Μετά το πέρας της Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας ο Αρχιμανδρίτης πατήρ Γεώργιος Γιαννιός παρουσίασε σε όλους μας τα τεκταινόμενα τη Μεγάλη Εβδομάδα από τη Θεολογική τους σκοπιά, αλλά και από την πλευρά των εθίμων και των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην πατρίδα μας αυτές τις ημέρες.

Η εκδήλωση έκλεισε με την ευχή από όλους προς όλους «Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα με υγεία και χαρά»

Εκ της διευθύνσεως του 1ου ΕΠΑ.Λ. ΑΛΜΥΡΟΥ


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η 4 εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου…
Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Η Α’ Τοπική αρχίζει στις 21-22 Σεπτεμβρίου, η Β’ στις 28-29 Σεπτεμβρίου και η Γ’ στις…