• 6 Ιανουαρίου, 2015

Ρεπορτάζ με δηλώσεις όλων των προέδρων του Αλμυρού για το χιονιά

Ρεπορτάζ με δηλώσεις όλων των προέδρων του Αλμυρού για το χιονιά

Έπειτα από επικοινωνία που είχαμε με τους Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Αλμυρού, σας παραθέτουμε τους τρόπους αντιμετώπισης των δυσμενών καιρικών φαινομένων των προηγούμενων ημερών, σε κάθε χωριό του Δήμου.

Άξιο αναφοράς είναι -όπως πληροφορηθήκαμε από οικείους του Δημήτρη Εσερίδη- ότι το πρώτο 24ωρο, ο Δήμαρχος έλλειψε από την επιχείρηση αντιμετώπισης του χιονιά μόνο για δυό ώρες ύπνο, όπως και το επιτελείο του, ενώ πρέπει να δώσουμε τα εύσημα και στην ακούραστη και αποτελεσματική, γραμματέα του, Νικολέτα Δήμου.

 Αλμυρός, Βαλαμούτης Κωνσταντίνος (Αντιδήμαρχος Καθαριότητας): «Στην πόλη του Αλμυρού είχαμε περίπου δεκαπέντε πόντους χιόνι, αλλά προβλήματα δεν δημιουργήθηκαν. Οι δρόμοι ήταν ανοιχτοί και υπήρχε δυνατότητα κυκλοφορίας. Τις πρωινές ώρες κάποια σημεία είχαν έντονη ολισθηρότητα λόγω του παγετού, ωστόσο η κινητοποίηση ήταν άμεση από τον Δήμο και με τις αλατιέρες καταφέραμε και λύσαμε ό,τι πρόβλημα πήγε να δημιουργηθεί».

 

Αλμυρός, Παπακωνσταντίνου Κωνσταντίνος (Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου): «Ότι πρόβλημα μπορούσε να δημιουργηθεί από τα χιόνια, το αντιμετώπισε ο Δήμος έγκαιρα με τα μηχανήματα. Δεν είχαμε καμία ζημιά από το χιόνι. Ακόμη και στα χωριά κατάφεραν να αντιμετωπίσουν όλα τα προβλήματα».

 

Ευξεινούπολη, Τέφογλου Ανάργυρος (Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου): «Είχαμε περίπου δεκαπέντε με είκοσι πόντους χιόνι, αλλά χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα, πλην ενός. Λόγω του παγετού, έσπασε σε τρία σημεία, η σωλήνα του νερού που έρχεται από την Καρυά. Η κινητοποίηση ήταν άμεση αλλά το πρόβλημα παραμένει. Τα παιδιά δουλεύουν νυχθημερόν για να τα αποκαταστήσουν τις ζημιές».

 

Άγιοι Θεόδωροι, Βαλωμένος Ιωάννης (Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου): «Εμείς ήμασταν αρκετά τυχεροί, αφού είχαμε περίπου δεκαπέντε πόντους χιόνι. Κανένας δρόμος δεν έκλεισε, ούτε αντιμετωπίσαμε κάποιο πρόβλημα. Ήταν όλα ήσυχα και όμορφα».

 

Άγιος Ιωάννης (Βρύναινα), Χουλιαράς Ιωάννης: «Ευτυχώς παρότι στο χωριό είχαμε εικοσιπέντε με τριάντα πόντους χιόνι, δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα και όλα πήγαν μια χαρά».

 

Αγία Τριάδα, Κωνσταντίνου Γρηγόριος: «Δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα. Είχαμε μόλις δέκα πόντους χιόνι.».

 

Αμαλιάπολη, Τηγανοπούλου Ζωή (Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου): «Είχαμε περίπου το ίδιο χιόνι με τον Αλμυρό, κοντά στους δεκαπέντε πόντους. Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, απλά σε κάποια στενά δεν μπόρεσε να μπει το μηχάνημα και χωρίς αλυσίδες ήταν δύσκολο να περάσουν τα αυτοκίνητα».

 

Ανάβρα, Τσανής Γεώργιος (Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου): «Το χιόνι έφτασε περίπου το μισό μέτρο, μέσα στο χωριό, ωστόσο δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα, λόγω της άμεσης επέμβασης του Δήμου και της Περιφέρειας».

Ανθότοπος, Γκουράρος Αναστάσιος : «Στις 31 του Δεκέμβρη είχαμε περίπου είκοσι πόντους χιόνι. Ήρθαν τα εκχιονιστικά και σε συνεννόηση με τον κο Βαλαμούτη καθάρισαν οι δρόμοι και όλα πήγαν καλά. Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα».

 

Αχίλλειο, Μαρκάκης Γεώργιος (Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου): «Στους δεκαπέντε πόντους έφτασε το χιόνι μέσα στο χωριό. Η διπλανή συνοικία, ο Άγιος Δημήτριος, είχε περισσότερο αλλά δεν αποκλειστήκαμε ούτε ένα λεπτό. Ο δρόμος για τον Άγιο Δημήτριο αλλά και το δίκτυο για Αλμυρό ήταν ανοιχτό. Όλα πήγαν καλά και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα».

 

Βρύναινα, Χαλκιάς Ιωάννης (Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου): «Στο χωριό είχαμε περίπου είκοσι πόντους χιόνι αλλά όλα πήγαν καλά και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα».

 

Δρυμώνα, Πανταζής Πανταζής: «Δεν είχαμε ούτε δέκα πόντους χιόνι. Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετωπίσαμε όλα ήταν ήσυχα».

 

Κοκκωτοί, Πολυμέρου Ευστάθιος: «Οι δρόμοι δεν πρόλαβαν να κλείσουν, αφού η κινητοποίηση ήταν άμεση, όλα πήγαν καλά και δεν είχαμε προβλήματα. Μέσα στο χωριό είχαμε περίπου εικοσιπέντε πόντους χιόνι».

 

Κρόκιο, Ιωάννου Χρήστος (Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου): «Το οδικό δίκτυο ήταν όλη την ώρα ανοιχτό. Το χιόνι έφτασε περίπου τους δεκαπέντε με είκοσι πόντους».

 

Κωφοί, Βέργας Κωνσταντίνος: «Είχαμε είκοσι με εικοσιπέντε πόντους χιόνι, χωρίς προβλήματα».

 

Πλάτανος, Χριστοδούλου Αθανάσιος (Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου): «Όλα τα δίκτυα ήταν ανοιχτά. Δεν υπήρξε πρόβλημα μετακίνησης σε καμία περίπτωση. Περίπου δεκαπέντε με είκοσι πόντους ήταν το χιόνι μέσα στο χωριό, αλλά παρόλα αυτά όλα πήγαν καλά».

 

Πτελεός, Παπαδογιάννης Κωνσταντίνος (Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου): «Το χιόνι έφτασε περίπου στο μισό μέτρο. Από την Τετάρτη έως την Παρασκευή (30-12-2014 έως 31-12-2014), οι δρόμοι ήταν κλειστοί. Ο Αντιδήμαρχος, κος Καλαντζής και ο Κώστας ο Μπουκουβάλας βοήθησαν πολύ ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Έγινε μια κακή συνεννόηση με τον Δήμο, αφού περιμέναμε ένα μηχάνημα που βρίσκονταν στο Αχίλλειο αλλά δεν ήρθε. Ο κος Καραζούπης μας βοήθησε αρκετά αφού ήρθε με κάποια άλλα άτομα και άνοιγαν δρόμο με φτυάρια. Έτσι αυτές τις δύο μέρες κλειστήκαμε, αλλά από την Πέμπτη (1-1-2015) ήρθαν τα μηχανήματα, έριξαν αλάτι και οι δρόμοι άνοιξαν».

 

Σούρπη, Γουρναρόπουλος Σπύρος (Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου): «Το χιόνι στο χωριό έφτασε τους δεκαπέντε με είκοσι πόντους. Δεν υπήρξαν σημαντικά προβλήματα, αφού καθαρίσαμε γρήγορα το χωριό. Το μόνο που συνέβη ήταν, ότι έπεσε ένα στέγαστρο σε ένα μαντρί λόγω του βάρους, από το χιόνι, αλλά τίποτα περισσότερο, η ζημιά αποκαταστάθηκε».

 

Φυλάκη, Επίσκοπος Κωνσταντίνος: «Είχαμε περίπου είκοσι πόντους χιόνι, αλλά δεν είχαμε κανένα πρόβλημα αφού ο δρόμος άνοιξε δύο φορές. Η κινητοποίηση ήταν άμεση αφού ήρθε και η αλατιέρα και το GCB και έτσι όλα πήγαν καλά».


Σχετικά Άρθρα

Νίκη δίχως αντίκρυσμα για τον Πρωτεσίλαο

Νίκη δίχως αντίκρυσμα για τον Πρωτεσίλαο

  Δίχως αντίκρυσμα ήταν η νίκη για τον Πρωτεσίλαο στο Στεφανοβίκειο καθώς η ομάδα του Πτελεού…
Με ήττα αποχαιρέτησε τη Β’ Τοπική ο Αχιλλέας

Με ήττα αποχαιρέτησε τη Β’ Τοπική ο Αχιλλέας

Ο Αχιλλέας αποχαιρέτησε τη Β’ Τοπική με βαριά εντός έδρας ήττα καθώς έχασε 2-8 από τη…
Κυριακή των Μυροφόρων – Κήρυγμα του Αρχιμ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΟΥ

Κυριακή των Μυροφόρων – Κήρυγμα του Αρχιμ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΟΥ

Τρίτη Κυριακή από του Πάσχα σήμερα και η Εκκλησία μας συνεχίζει να μας κρατά ζωντανά στη…