• 28 Φεβρουαρίου, 2014

Επένδυση παραγωγής ρεύματος από βιοαέριο προκαλεί αντιδράσεις στην Αγία Τριάδα Σούρπης

Επένδυση παραγωγής ρεύματος από βιοαέριο προκαλεί αντιδράσεις στην Αγία Τριάδα Σούρπης

Σε επένδυση κατασκευής εργοστασίου παραγωγής βιοαερίου και συμπαραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος/θερμότητα από γεωργοκτηνοτροφικά απόβλητα, οργανικά απόβλητα από λάσπες βιολογικού καθαρισμού, όπως επίσης και από οργανικά υπολείμματα (από κλαδέματα και πριονίδια) σκοπεύει να προχωρήσει σε έκταση βορειοδυτικά της Αγίας Τριάδας Σούρπης, εταιρεία με έδρα την Αθήνα.

Αυτό προέκυψε από την ενημέρωση που έκανε ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Γρηγόρης Κωνσταντίνου στο Δημοτικό Συμβούλιο, το βράδυ της Παρασκευής 28 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τη συνοπτική τεχνική έκθεση, την οποία έχει στη διάθεσή του ο «Λαός του Αλμυρού» η εταιρεία που προτίθεται να κάνει την επένδυση είναι η «DAVEZPOWERΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΠΕ», με έδρα την Αθήνα και σχεδιάζει την κατασκευή του παραπάνω εργοστασίου το οποίο θα διαχειρίζεται περί τους 40-50 χιλιάδες οργανικών αποβλήτων, ετησίως, με την παραγωγή ρεύματος να ανέρχεται σε 4,2 εκατομμύρια KWhτο έτος.

Όπως αναφέρεται στη συνοπτική έκθεση «το έργο αφορά στη διαχείριση και ενεργειακή αξιοποίηση της βιομάζας που προκύπτει ως απόβλητο/υποπροϊόν από επιλεγμένες κτηνοτροφικές μονάδες, αγροτικές και άλλες δραστηριότητες όπως βιομηχανίες παραγωγής τροφίμων, ελαιοτριβεία στην περιοχή του έργου.

Το έργο πρόκειται να κατασκευαστεί σε μισθωμένο οικόπεδο συνολικής έκτασης 16.520 στρεμμάτων. Τα οργανικά απόβλητα που θα δέχεται η εν λόγω μονάδα κατά τη λειτουργία της θα αναμειγνύονται και θα παράγεται βιοαέριο, από την καύση του οποίου θα παράγεται ηλεκτρική ενέργεια, ενώ προβλέπεται σύμφωνα με τη συνοπτική έκθεση και η διαχείριση παραπροϊόντων της παραγωγικής διαδικασίας.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Αγίας Τριάδας, οι κάτοικοι του χωριού είναι αντίθετοι στην κατασκευή της εν λόγω μονάδας λίγα μέτρα μακριά από τα σπίτια μας και προσθέτει χαρακτηριστικά «Σε μία πρώτη ενημέρωση που έκανε στους κατοίκους του χωριού, είναι αντίθετοι, αφού ανησυχούν τόσο για το θόρυβο που θα προκύψει όσο και από τις οσμές».

Αναλυτικότερες πληροφορίεςγια την επένδυση και τις αντιδράσεις των κατοίκων της Αγίας Τριάδας, θα διαβάσετε στην έντυπη έκδοση του “Λαού του Αλμυρού” στις 8 Μαρτίου 2014.

Μπάμπης Παπαρρίζος


Σχετικά Άρθρα

Νίκη δίχως αντίκρυσμα για τον Πρωτεσίλαο

Νίκη δίχως αντίκρυσμα για τον Πρωτεσίλαο

  Δίχως αντίκρυσμα ήταν η νίκη για τον Πρωτεσίλαο στο Στεφανοβίκειο καθώς η ομάδα του Πτελεού…
Με ήττα αποχαιρέτησε τη Β’ Τοπική ο Αχιλλέας

Με ήττα αποχαιρέτησε τη Β’ Τοπική ο Αχιλλέας

Ο Αχιλλέας αποχαιρέτησε τη Β’ Τοπική με βαριά εντός έδρας ήττα καθώς έχασε 2-8 από τη…
Κυριακή των Μυροφόρων – Κήρυγμα του Αρχιμ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΟΥ

Κυριακή των Μυροφόρων – Κήρυγμα του Αρχιμ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΟΥ

Τρίτη Κυριακή από του Πάσχα σήμερα και η Εκκλησία μας συνεχίζει να μας κρατά ζωντανά στη…