• 18 Δεκεμβρίου, 2013

Ο Αλμυρός τίμησε τα άτομα με αναπηρίες – έκδοση 14/12/2013

Ο Αλμυρός τίμησε τα άτομα με αναπηρίες – έκδοση 14/12/2013

Στην πόλη του Αλμυρού για μια ακόμη χρονιά, τιμήθηκαν τα άτομα με αναπηρίες, καθώς το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αλμυρού μαζί με το Σύλλογο Γονέων ΑμεΑ «Στοργή», συνδιοργάνωσαν  τη φετινή τους εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 2 Δεκεμβρίου 2013 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού.

Την εκδήλωση άνοιξε ο διευθυντής του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού κ. Σ. Ευαγγέλου, καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους.  Ακολούθησε η δασκάλα ειδικής αγωγής δίδα Πηνελ. Πατρίκα, (ΜSc Συμβουλευτικής) που παρουσίασε το θέμα: «Κοινωνική διάσταση της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία» αναφερόμενη στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της ειδικής αγωγής,  καθώς και την θετική στάση όλων απέναντι στα άτομα με αναπηρίες.

Κατόπιν, έγινε αναφορά στη διάκριση των μαθητών του Ειδικού σχολείου Αλμυρού σε έκθεση ζωγραφικής που διοργάνωσε η 111 Πτέρυγα Μάχης για την εορτή της Αεροπορίας, όπου με ομαδική ζωγραφιά κατέλαβαν τη δεύτερη θέση και απονεμήθηκαν στους μαθητές τιμητικά αναμνηστικά.

Στη συνέχεια, ο διευθυντής του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αλμυρού κ. Λάμπρος Μορφακίδης παρουσίασε τους ομιλητές: την ψυχολόγο κα Μ. Τόπα- επιστημονική υπεύθυνο του Κέντρου Συμβουλευτικής Στήριξης και Ενημέρωσης Βόλου, η οποία και το παρουσίασε, καθώς και  την ψυχολόγο δίδα Μαρίτα Φραγγογιάννη που ανέπτυξε το θέμα «Η οικογένεια παιδιών με εμπόδια στη ζωή και την μάθηση».

Στο τέλος, μαθητές του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού, του Γυμνασίου Ν. Αγχιάλου, καθώς και του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Αλμυρού και του Ειδικού σχολείου Αλμυρού με την καθοδήγηση των μουσικών καθηγητριών τους κ. Νιόβη και Λέτα Ρούσση, παρουσίασαν ένα μουσικό πρόγραμμα και μια μαθήτρια ένα όμορφο χορευτικό αποδεικνύοντας ότι μέσα από την μουσική, τον χορό και το τραγούδι, αλλά και τη συνύπαρξη όλων των παιδιών, η αναπηρία δεν αποτελεί εμπόδιο για την ανάπτυξη της προσωπικότητας, την επίτευξη των στόχων, την κοινωνική συμμετοχή στις διάφορες εκδηλώσεις και ουσιαστική ένταξη στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Η κ. Νίκη Τσάκαλου, Πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ «ΣΤΟΡΓΗ», ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση για τη συμμετοχή και στήριξή τους, όπως και τους γονείς και φίλους, οι οποίοι χειροκρότησαν την προσπάθεια των παιδιών και ευχήθηκε ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.

Η βραδιά έκλεισε με το χριστουγεννιάτικο Bazaar με τις δημιουργίες των παιδιών.


Σχετικά Άρθρα

Κυριακή της Σαμαρείτιδος – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Κυριακή της Σαμαρείτιδος – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Ο Κύριος, ο Δημιουργός και εξουσιαστής των πάντων, έρχεται σήμερα να ζητήσει λίγο νερό. Όχι όμως…
Βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση για την Άλωση της Πόλης από τους Μικρασιάτες Αλμυρού

Βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση για την Άλωση της Πόλης από τους Μικρασιάτες Αλμυρού

Την εξαιρετική εκδήλωση «Άλωση της Κωνσταντινούπολης, 571 χρόνια μετά, τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω» παρουσίασαν…
Μηχανισμός πρόσβασης στη θάλασσα για ΑμΕΑ σε τέσσερις παραλίες του Δήμου Αλμυρού

Μηχανισμός πρόσβασης στη θάλασσα για ΑμΕΑ σε τέσσερις παραλίες του Δήμου Αλμυρού

Τη συμμετοχή του Δήμου Αλμυρού στο Πρόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού «Βελτίωση και τροποποίηση της προσβασιμότητας στις…