• 4 Δεκεμβρίου, 2013

Δράσεις φιλοζωίας στο 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού

Δράσεις φιλοζωίας στο 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού

Με αφορμή επιστολή αναγνώστριάς μας, μητέρας μαθητή στο 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού επισκεφθήκαμε το 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού, για ένα τρυφερό θέμα ανθρωπιάς και αγάπης. Η επιστολή είναι η παρακάτω:

«Την προηγούμενη εβδομάδα έγινα μάρτυρας ενός περιστατικού. Στην αυλή του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού, ο διευθυντής και η καθηγήτρια μουσικής, περιέθαλψαν ένα αδέσποτο σκυλάκι. Τα παιδιά ήταν θεατές σ’ αυτή την πράξη ανθρωπιάς.

Συγχαίρουμε αυτή την πρωτοβουλία. Οι εκπαιδευτικοί για άλλη μια φορά, έκαναν ένα βήμα περισσότερο από τα βασικά τους καθήκοντα, εμποτίζοντας τις ψυχές των παιδιών με αγνά συναισθήματα προσφοράς και ζωοφιλίας.»

 

Ψάξαμε λοιπόν το θέμα και επισκεφθήκαμε το σχολείο. Ο Διευθυντής Χρήστος Καλές και η καθηγήτρια Ρούσση Ζηνοβία, μας φιλοξένησαν και μας ενημέρωσαν για τις δράσεις τους γύρω από τη φιλοζωία.

Κ. Καλές: «Οι μαθητές του σχολείου μας κάθε χρόνο δραστηριοποιούνται με τη βοήθεια των καθηγητών σε πολλές καινοτόμες δράσεις. Φέτος, όσα παιδιά επιθυμούν από όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και με την καθοδήγηση και της κυρίας Ρούσση, αναπτύσσουν την δράση «Μαθαίνω για τα αδέσποτα, δραστηριοποιούμαι , συμβιώνω μαζί τους». Στα πλαίσια του προγράμματος και λαμβάνοντας όλες τις προφυλάξεις υιοθετήσαμε ένα αδέσποτο σκυλάκι και το περιθάλπτουμε.»

Κα Ρούσση: «Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν πολύ θετικά. Στόχος είναι να επιμορφωθούν κοινωνικά γύρω από αυτό το φλέγον ζήτημα για την πόλη του Αλμυρού. Τα αδέσποτα πολλαπλασιάζονται και κακομεταχειρίζονται παρά τις προσπάθειες των φιλόζωων. Σε κτήμα μου στην Αγχίαλο φιλοξενώ 21 αδέσποτα σκυλάκια. Τα 11 τα περιμάζεψα πρόσφατα. Ασυνείδητος συμπολίτης μας, τα είχε κλεισμένα σε  δύο δεμένα τσουβάλια, κοντά στο ποτάμι. Ήταν πολύ τυχερά που τα αντιλήφθηκα. Δεν θέλω να σκέφτομαι σε άλλες περιπτώσεις τι τύχη μπορεί να είχαν. Σύντομα θα επεκτείνουμε τις δράσεις μας και εκτός σχολείου. Να περιμένετε νέα μας και κάλεσμα. Τη σχολική χρονιά 2012-2013 συγκεντρώσαμε χρήματα και προσφέραμε τροφή για το κυνοκομείο της κυρίας Χριστέλου. Πρέπει όμως να κάνουμε και τα επόμενα βήματα.»

Ευχόμαστε καλή συνέχεια στις δράσεις του 1ου Γυμνασίου. Αξίζει όλοι να ακολουθήσουμε το κάλεσμα των νέων μας σε όλα όσα τους απασχολούν.

 

Όσοι επιθυμούν να υιοθετήσουν κουταβάκια μπορούν να επικοινωνούν με την εφημερίδα, αφού ποτέ, δυστυχώς, δεν λείπει η ανάγκη (τηλέφωνα: 24220 24666, 6972 455190). Στειρώστε τα ζώα σας. Αναλάβετέ τα μέχρι τέλους και όχι όσο είναι κουτάβια, ταΐστε ένα αδέσποτο ζώο, ταΐστε την ψυχή σας με όμορφες πράξεις.

 

Τσιντσίνη Βιβή


Σχετικά Άρθρα

Νίκη δίχως αντίκρυσμα για τον Πρωτεσίλαο

Νίκη δίχως αντίκρυσμα για τον Πρωτεσίλαο

  Δίχως αντίκρυσμα ήταν η νίκη για τον Πρωτεσίλαο στο Στεφανοβίκειο καθώς η ομάδα του Πτελεού…
Με ήττα αποχαιρέτησε τη Β’ Τοπική ο Αχιλλέας

Με ήττα αποχαιρέτησε τη Β’ Τοπική ο Αχιλλέας

Ο Αχιλλέας αποχαιρέτησε τη Β’ Τοπική με βαριά εντός έδρας ήττα καθώς έχασε 2-8 από τη…
Κυριακή των Μυροφόρων – Κήρυγμα του Αρχιμ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΟΥ

Κυριακή των Μυροφόρων – Κήρυγμα του Αρχιμ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΟΥ

Τρίτη Κυριακή από του Πάσχα σήμερα και η Εκκλησία μας συνεχίζει να μας κρατά ζωντανά στη…