• 5 Αυγούστου, 2013

Θέατρο Σκιών από τους νεαρούς Ν. Κωτούλα και Κ. Τσαμπίρα στην Αγία Τριάδα (video)

Θέατρο Σκιών από τους νεαρούς Ν. Κωτούλα και Κ. Τσαμπίρα στην Αγία Τριάδα (video)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Αυγούστου η παράσταση Θεάτρου Σκιών που διοργάνωσε ο Δήμος Αλμυρού στην Αγία Τριάδα.

Η πλατεία του χωριού γέμισε από μικρούς και μεγάλους που προσήλθαν για να απολαύσουν τις παραστάσεις «Ο καραγκιόζης γραμματικός» και «Ο καραγκιόζης και τα 100 εντάλματα»

Ο μπερντές στήθηκε από νωρίς, οι φιγούρες ετοιμάστηκαν, τα μικρόφωνα του καραγκιοζοπαίχτη δοκιμάστηκαν και όλοι περίμεναν να σβήσουν τα φώτα για να αρχίσει η παράσταση. Μετά από μια σύντομη εισαγωγή στο βίο του Καραγκιόζη, την ιστορία και την εξέλιξη του Θεάτρου Σκιών, το λόγο πήραν ο Καραγκιόζης, ο Χατζηαβάτης, ο Μπαρμπα-Γιώργος, τα «Κολλητήρια», η Αγλαΐα, ο Σιορ Διονύσιος, ο Μορφονιός και οι υπόλοιποι ήρωες. Τα ευφυολογήματα του Καραγκιόζη, το σατιρικό του ταλέντο και οι ιδιαίτερα εύστοχες προσαρμογές των έργων στα σημερινά δεδομένα έκαναν μικρούς και μεγάλους να γελάσουν με την ψυχή τους και να απολαύσουν τις παραστάσεις που με μεράκι και αγάπη ετοίμασε ο Νίκος Κωτούλας και ο Κώστας Τσαμπίρας. Στο χώρο της παράστασης λειτουργούσε έκθεση των δύο παιδιών με πίνακες και έργα που έχουν φιλοτεχνήσει με θέμα το Θέατρο Σκιών. Όταν τα φώτα άναψαν, οι δύο συντελεστές της παράστασης δέχτηκαν τα συγχαρητήρια όλων για τις παραστάσεις τους. Στη συνέχεια, συντελεστές και κοινό επισκέφτηκαν το τοπικό καφενείο και απόλαυσαν τοπικούς μεζέδες.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Τσαμπίρας και η κα Σοφία Ζαχαροπούλου.

Ο Πρόεδρος και το τοπικό συμβούλιο Αγίας Τριάδας ευχαριστεί μικρούς και μεγάλους που προσήλθαν και τίμησαν  με την παρουσία τους την εκδήλωση. Ευχαριστεί επίσης τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Πολιτισμού Δημήτρη Τσούτσα, τον Αντιδήμαρχο Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Προγραμματισμού και Ποιότητας Ζωής Ηλία Τσαμπίρα και την Σοφία Ζαχαροπούλου, για την πολύτιμη βοήθεια που παρείχαν στην διοργάνωση και επιτυχία της εκδήλωσης.


Σχετικά Άρθρα

Νίκη δίχως αντίκρυσμα για τον Πρωτεσίλαο

Νίκη δίχως αντίκρυσμα για τον Πρωτεσίλαο

  Δίχως αντίκρυσμα ήταν η νίκη για τον Πρωτεσίλαο στο Στεφανοβίκειο καθώς η ομάδα του Πτελεού…
Με ήττα αποχαιρέτησε τη Β’ Τοπική ο Αχιλλέας

Με ήττα αποχαιρέτησε τη Β’ Τοπική ο Αχιλλέας

Ο Αχιλλέας αποχαιρέτησε τη Β’ Τοπική με βαριά εντός έδρας ήττα καθώς έχασε 2-8 από τη…
Κυριακή των Μυροφόρων – Κήρυγμα του Αρχιμ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΟΥ

Κυριακή των Μυροφόρων – Κήρυγμα του Αρχιμ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΟΥ

Τρίτη Κυριακή από του Πάσχα σήμερα και η Εκκλησία μας συνεχίζει να μας κρατά ζωντανά στη…