• 23 Ιουλίου, 2013

Ποιητική βραδιά στο Δημοτικό Ωδείο Αλμυρού

Ποιητική βραδιά στο Δημοτικό Ωδείο Αλμυρού

Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι βρέθηκαν στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Ωδείου Αλμυρού, το βράδυ της Δευτέρας 22 Ιουλίου.

Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων, που διοργανώνει ο Δήμος Αλμυρού για το καλοκαίρι του 2013, πραγματοποιήθηκε ποιητική βραδιά, σε μια εκδήλωση – αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Καβάφη, τον μεγάλο Έλληνα ποιητή από την Αλεξάνδρεια, και το έργο του, με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων από τη γέννησή του.

Την εκδήλωση, που είχε τίτλο «Καβάφης υπό το φως της Πανσελήνου», προλόγισε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Δημήτρης Τσούτσας, ο οποίος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και τους συντελεστές της παράστασης, εξέφρασε τη χαρά του για την πραγματοποίηση της ποιητικής βραδιάς, και ευχήθηκε σε όλους καλή ψυχαγωγία, τονίζοντας ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις προσφέρουν αγωγή ψυχής και όχι απλά διασκέδαση.

Το άκουσμα της αφιερωμένης στην πανσέληνο σονάτας του Μπετόβεν, σηματοδότησε την έναρξη της βραδιάς, και ακολούθησε απαγγελία ποιημάτων, με ενδιάμεσες αναφορές στη βιογραφία του μεγάλου ποιητή, από τους ηθοποιούς Βασίλη Μητσάκη και Αμαλία Γκιζά, με μουσική υπόκρουση πιάνου από τη μαέστρο Μαριάννα Σαμαρτζή.

Το τέλος της βραδιάς επεφύλασσε στο κοινό μία έκπληξη, καθώς οι δύο καλλιτέχνες τραγούδησαν το μελοποιημένο ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη «Μακριά», σε μουσική σύνθεση του Γιώργου Φουντούλη, ενώ αρκετοί από όσους παρακολούθησαν την εκδήλωση, ανάμεσα στα ποιήματα που αναγνώστηκαν, ανακάλυψαν και άλλα μελοποιημένα από γνωστούς Έλληνες δημιουργούς.

Οι εκδηλώσεις – αφιερώματα σε ποιητές δίνουν την ευκαιρία σε όσους αγαπούν την ποίηση, καθώς και σε όσους επιθυμούν να την γνωρίσουν καλύτερα, να απολαύσουν ένα είδος ψυχαγωγίας που δεν είναι και τόσο διαδεδομένο στη χώρα μας.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση έχει παρουσιαστεί ήδη, με ιδιαίτερη επιτυχία, στη Θεσσαλονίκη, καθώς και στο Βόλο.

Την ποιητική βραδιά του Αλμυρού παρακολούθησαν  επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Φώτης Χατζηδημητρίου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αλμυρού Γιάννης Καρατσώκης και ο ομότιμός του της Ευξεινούπολης Αλέξανδρος Καραμπάσης.

Δέσποινα Κοτζιαπαναγιώτου


 

 


Σχετικά Άρθρα

Στη μάχη για την αντιμετώπιση της ευλογιάς οι κτηνίατροι της Περιφέρειας

Στη μάχη για την αντιμετώπιση της ευλογιάς οι κτηνίατροι της Περιφέρειας

Συνάντηση του Δ. Κουρέτα με τους κτηνιάτρους Ξεκίνησε η ιχνηλάτηση από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας…
Πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών στην παραλία του Βόλου

Πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών στην παραλία του Βόλου

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, μετά από συνεννόηση με τον διοικητή της 111 Πτέρυγας Μάχης, σμήναρχο Ευθ.…
Συνεχίζει με Κούρτογλου η Δάφνη!

Συνεχίζει με Κούρτογλου η Δάφνη!

Αφού η ομάδα αγωνίστηκε σε τρία ματς χωρίς προπονητή και ήταν σε συζητήσεις με τον Θάνο…