• 23 Ιουλίου, 2013

Η χορευτική εκδήλωση του Λαογραφικού Ομίλου Πτελεού

Η χορευτική εκδήλωση του Λαογραφικού Ομίλου Πτελεού

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του χορευτικού τμήματος του Λαογραφικού Ομίλου Πτελεού, την Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρεται, ότι “τόσο το χορευτικό τμήμα των ενηλίκων όσο και το παιδικό τμήμα παραδοσιακών χορών, καταχειροκροτήθηκαν από τους θεατές που προσήλθαν από νωρίς στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Πτελεού.

Την έναρξη της βραδιάς έκανε η Πρόεδρος του Λαογραφικού Ομίλου, κ. Ελένη Βαλωμένου – Παπαλεξοπούλου, καλωσορίζοντας τον κόσμο και ευχαριστώντας τον για την διαρκή συμπαράσταση και υποστήριξη που δείχνει στον όμιλο με τη συνεχή παρουσία του σε όλες τις εκδηλώσεις του Λαογραφικού.

Ευχαρίστησε  επίσης την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Πτελεού, κ. Ελένη Σαλάτα – Μπουρτζή για τη συνεργασία, καθώς και τον κ. Δημήτρη Πολυμεράκη για τον αφιλοκερδή χειρισμό των ηχητικών του Λαογραφικού Ομίλου, ενώ θερμές ευχαριστίες απεύθυνε στην κ. Βίκυ Τσεκούρα για τη συνεργασία και την καθοδήγηση των χορευτικών ομάδων.

Το χορευτικό πρόγραμμα άρχισε με ένα μοντέρνο κομμάτι, αφού τα ίδια τα παιδιά ζήτησαν να γίνει έτσι, επειδή μόνα τους είχαν επιμεληθεί τη χορογραφία του. Λαμβάνοντας  υπόψη την ιδιαίτερη αδυναμία που έχει ο Λαογραφικός Όμιλος στα παιδιά, η επιθυμία τους έγινε πράξη.

Στη συνέχεια το χορευτικό τμήμα των ενηλίκων, εκτός από παραδοσιακούς χορούς παρουσίασε και ένα δρώμενο βασισμένο στην παράδοση, το «νυχτέρι». Όλα αυτά εξελίσσονταν μπροστά σε ένα σκηνικό που είχε στηθεί στο προαύλιο του σχολείου, μεταφέροντας τον κόσμο σε άλλη εποχή. Κατόπιν, ακολούθησε το παιδικό χορευτικό τμήμα, όπου οι μικροί χορευτές ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους.

Μετά το τέλος του χορευτικού προγράμματος παιδιών και ενηλίκων μοιράστηκαν στον κόσμο ποτήρια με παγωμένο κρασί, και κρατώντας τα υψωμένα ευχήθηκαν όλοι σε όλους υγεία και καλό καλοκαίρι. Αμέσως μετά θεατές και χορευτές, μικροί και μεγάλοι, χόρεψαν όλοι μαζί, γεμίζοντας τον καλοκαιρινό αέρα κέφι και χορευτικά επιφωνήματα!

Ο Λαογραφικός Όμιλος Πτελεού ευχαριστεί θερμότατα όλον τον κόσμο που παρίσταται, στηρίζει και ενισχύει τις δράσεις του.

Η πρόεδρος του Λαογραφικού ομίλου Πτελεού

Ελένη Βαλωμένου-Παπαλεξοπούλου”


Σχετικά Άρθρα

Κυριακή της Σαμαρείτιδος – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Κυριακή της Σαμαρείτιδος – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Ο Κύριος, ο Δημιουργός και εξουσιαστής των πάντων, έρχεται σήμερα να ζητήσει λίγο νερό. Όχι όμως…
Βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση για την Άλωση της Πόλης από τους Μικρασιάτες Αλμυρού

Βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση για την Άλωση της Πόλης από τους Μικρασιάτες Αλμυρού

Την εξαιρετική εκδήλωση «Άλωση της Κωνσταντινούπολης, 571 χρόνια μετά, τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω» παρουσίασαν…
Μηχανισμός πρόσβασης στη θάλασσα για ΑμΕΑ σε τέσσερις παραλίες του Δήμου Αλμυρού

Μηχανισμός πρόσβασης στη θάλασσα για ΑμΕΑ σε τέσσερις παραλίες του Δήμου Αλμυρού

Τη συμμετοχή του Δήμου Αλμυρού στο Πρόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού «Βελτίωση και τροποποίηση της προσβασιμότητας στις…