• 27 Ιουνίου, 2013

Οι Εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού στη Μακρινίτσα – έκδοση 23/6/2013

Οι Εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού στη Μακρινίτσα – έκδοση 23/6/2013

Το απόγευμα της Τετάρτης 12 Ιουνίου 2013, εθελόντριες και φίλες της περιφερειακής επιτροπής του Ε.Ε.Σ. Αλμυρού επισκεφτήκαμε το Κ.Π.Ε. στην Μακρινίτσα, έπειτα από την ευγενική διάθεση του προέδρου του Κέντρου Παναγιώτη Βίγκλα, προκειμένου να συμμετάσχουμε στην ημερίδα με θέμα «Εθελοντισμός – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση». Η υπεύθυνη Γραμματή Μακέλη και οι Μαρία Γκουντούμα και Αικατερίνη  Σπανοπούλου μάς υποδέχτηκαν με πολύ αγάπη και πρόθυμες να απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις και τις απορίες μας. Το κτίριο που στεγάζετε το κέντρο είναι δωρεά της  οικογένειας  Βατσαρέα –Μαυράκη, ένα τετραώροφο κτίσμα του 1830 με μεγάλη χρήση ξύλινου σκελετού στον τελευταίο όροφο και λειτουργεί από το 1999 με αυτή του τη μορφή. Στόχος του κέντρου είναι η ευαισθητοποίηση των νέων σε θέματα περιβαλλοντικής πρακτικής, η υλοποίηση προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για Σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η υλοποίηση προγραμμάτων άτυπης εξωσχολικής περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για ομάδες νέων και εδώ και τρία χρόνια περίπου δέχεται  και άλλες ομάδες πληθυσμού.

Τα προγράμματα που  προσφέρει το κέντρο είναι: τα βότανα, οι Κρήνες της Μακρινίτσας, Οικοτουρισμός, τα πετρογέφυρα  της Ελλάδας, Μεσόγειος – Ελλάδα ελιά, δάσος, Μουσείο Λαϊκής Τέχνης  και ιστορία του Πηλίου.

Χωριστήκαμε σε τρεις ομάδες, περπατήσαμε μέσα στο χωριό στα όμορφα καλντερίμια γνωρίσαμε και συνομιλήσαμε με ανθρώπους που προσπαθούν να διατηρήσουν ζωντανή την παράδοση χρησιμοποιώντας τοπικά προϊόντα ως επί το πλείστον στις επιχειρήσεις τους που όπως μας ενημέρωσαν είναι οικογενειακές, επισκεφτήκαμε εκκλησίες, κρήνες, τη μαρμάρινη κρήνη στην πλατεία που βγαίνει το νερό από τρεις χάλκινες λεοντοκεφαλές, το μαγαζάκι με τα θεραπευτικά βότανα, θαυμάσαμε την υπέροχη θέα προς τον Παγασητικό κόλπο και το Βόλο. Δυστυχώς, ο  καιρός δεν ήταν με το μέρος μας, έβρεχε καταρρακτωδώς,   όμως χάρις στην κατανόηση όλων των κυριών και τη φιλική διάθεση των εκπαιδευτικών του  κέντρου να μας φροντίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με τα αδιάβροχα που μας  χάρισαν το ζεστό καφέ και τα διάφορα γλυκίσματα που μας προσέφεραν, όταν γυρίσαμε,  συνετέλεσαν, ώστε να μας μείνει αξέχαστο αυτό το απογευματινό. Καλό καλοκαίρι.

Εκ της Εφορίας των εθελοντριών

της Περιφερειακής Επιτροπής του Ε.Ε.Σ. Αλμυρού


Σχετικά Άρθρα

Κυριακή της Σαμαρείτιδος – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Κυριακή της Σαμαρείτιδος – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Ο Κύριος, ο Δημιουργός και εξουσιαστής των πάντων, έρχεται σήμερα να ζητήσει λίγο νερό. Όχι όμως…
Βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση για την Άλωση της Πόλης από τους Μικρασιάτες Αλμυρού

Βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση για την Άλωση της Πόλης από τους Μικρασιάτες Αλμυρού

Την εξαιρετική εκδήλωση «Άλωση της Κωνσταντινούπολης, 571 χρόνια μετά, τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω» παρουσίασαν…
Μηχανισμός πρόσβασης στη θάλασσα για ΑμΕΑ σε τέσσερις παραλίες του Δήμου Αλμυρού

Μηχανισμός πρόσβασης στη θάλασσα για ΑμΕΑ σε τέσσερις παραλίες του Δήμου Αλμυρού

Τη συμμετοχή του Δήμου Αλμυρού στο Πρόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού «Βελτίωση και τροποποίηση της προσβασιμότητας στις…