• 12 Ιουνίου, 2013

Πλούσια η φετινή περίοδος για το Λύκειο των Ελληνίδων – video και link φωτο και θεμάτων

Το Λύκειο των Ελληνίδων  Βόλου, Περιφερειακό Τμήμα χορού Αλμυρού, ολοκληρώνοντας τις δραστηριότητές του για τη φετινή σαιζόν, κάνει τον απολογισμό του:

Τον Αύγουστο του 2012 μέλη του Λυκείου, με τον χορογράφο για το Magnesia Sirtaki Dance Guinness Record και δάσκαλό μας Φώτη Σκαμαγκούλη, φύγαμε με λεωφορείο από τον Αλμυρό και μετρήσαμε στους 5.614 που κατέκτησαν το νέο ρεκόρ για το Συρτάκι. Αξέχαστες στιγμές! (διαβάστε το άρθρο και δείτε το ανάλογο κείμενο στο: http://e-almyros.gr/2012/08/31/2076/#.Ubij_9gl-fk)

Τον Οκτώβριο έγινε η έναρξη των μαθημάτων των χορευτικών τμημάτων. Λειτούργησαν τέσσερα τμήματα ενηλίκων, δύο παιδικά και ένα latin με δασκάλους τον κ. Φώτη Σκαμαγκούλη και τον κ. Αντώνη Στάμου.

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου τελέστηκε αγιασμός στο χώρο του δημοτικού σχολείου Κροκίου που παραχωρήθηκε ευγενικά από το Δήμο Αλμυρού για την στέγαση των γραφείων και τη φιλοξενία διάφορων εκδηλώσεων. Έγινε η γνωριμία με το νέο Δ.Σ. του Λυκείου και τη νέα πρόεδρο κα Μ. Σπανού.

Επίσης, ανακοινώθηκε η λειτουργία του τμήματος ανάγνωσης βιβλίου με τη φιλόλογο κα Ευαγγελία Ρίζου.

Το Δεκέμβριο το παιδικό τμήμα παρουσίασε κάλαντα και ζωγραφιές Χριστουγέννων στο Κρόκιο. (Διαβάστε το κείμενο και δείτε τις ανάλογες φωτο στο: http://e-almyros.gr/2012/12/22/6105/#.Ubikydgl-fk)

Στο κέντρο «Γεωργούλας» έγινε ένα απ’ τα περίφημα γλέντια του Λυκείου με παραδοσιακή ορχήστρα. Οι χορευτές στην έναρξη της γιορτής τραγούδησαν παραδοσιακά κάλαντα Χριστουγέννων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. (Διαβάστε το κείμενο και δείτε τις ανάλογες φωτο στο: http://e-almyros.gr/2012/12/24/6198/#.Ubik_tgl-fk)

Την παραμονή των Φώτων, ομάδα παιδιών και ενηλίκων χορευτών τραγούδησαν τα κάλαντα στους κεντρικούς δρόμους και στα καταστήματα του Αλμυρού αλλά και στο Δημαρχείο αναβιώνοντας το τοπικό παραδοσιακό έθιμο.

Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Λυκείου στο Κουρί. Όλα τα τμήματα παρουσίασαν ενότητες χορών από πολλές περιοχές της Ελλάδας, δημιούργησαν πολύ ζεστή ατμόσφαιρα και ξεσήκωσαν τον ενθουσιασμό του κόσμου. (Διαβάστε το κείμενο και δείτε τις ανάλογες φωτο στο: http://e-almyros.gr/2013/02/02/7496/#.Ubilmtgl-fk)

Το Μάρτιο έγινε αποκριάτικο γλέντι με έθιμα και τραγούδια Αποκριάς στο κέντρο «Καλτσά» στη Ν. Αγχίαλο, ενώ είχε προηγηθεί αποκριάτικο ξεφάντωμα με γαϊτανάκι, κρασί και μεζεδάκια από τα χέρια των μελών στο αμέσως προηγούμενο μάθημα των τμημάτων. (Διαβάστε το κείμενο και δείτε τις ανάλογες φωτο στο: http://e-almyros.gr/2013/03/14/8970/#.Ubil4Ngl-fl)

Μοναδική εμπειρία αποτέλεσε το ταξίδι στη Ρουμανία στην πόλη Γαλάτσι (Galati) μετά από πρόσκληση που δέχτηκε το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου και το περιφερειακό τμήμα χορού του Αλμυρού. (Διαβάστε το κείμενο και δείτε τις ανάλογες φωτο και τα video στο: http://e-almyros.gr/2013/04/22/10119/#.UbimNdgl-fk)

Η αφορμή για την πρόσκληση ήταν μια επετειακή παράσταση για την 25η Μαρτίου που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο θέατρο της πόλης με θεατές Έλληνες και Ρουμάνους. Η χορευτική ομάδα του Λ.Ε. Βόλου και Αλμυρού παρουσίασε χορούς της Θεσσαλίας, των νησιών του Αιγαίου, της Μακεδονίας και της Βόρειας Θράκης με αυθεντικές παραδοσιακές φορεσιές.

Το Σάββατο 20 Απριλίου το Λύκειο πρόσφερε στους μικρούς τους φίλους μια ξεχωριστή εμπειρία φιλοξενώντας τον παραμυθά κ. Στέλιο Πελασγό. Ο κος Πελασγός αφηγήθηκε λαϊκές ιστορίες ελληνικές και ξένες με τη συνοδεία της κας Δομινίκης Μαυρίδου στο κανονάκι. (Διαβάστε το κείμενο και δείτε τις ανάλογες φωτο στο: http://e-almyros.gr/2013/04/11/9741/#.UbimbNgl-fk)

Λίγο πριν το τέλος της χρονιάς οργανώθηκε γλέντι με παραδοσιακή ορχήστρα στην ταβέρνα Πριάκος στο Κρόκιο. Τα τμήματα παρουσίασαν χορούς απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και της Μικρασίας. Πολλοί φίλοι του Λυκείου και της παράδοσης έδωσαν το παρόν και διασκέδασαν μέχρι αργά.  (Διαβάστε το κείμενο και δείτε τις ανάλογες φωτο στο: http://e-almyros.gr/2013/06/01/11406/#.Ubimi9gl-fk)

 

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αρκετά μέλη έδωσαν το παρόν σε εκδηλώσεις, όπως «ο ρυθμός της ψυχής» -χορευτική εκδήλωση που έγινε σε συνεργασία με το Σύλλογο κωφών και βαρήκοων Νομού Μαγνησίας- σεμινάρια χορών και άλλες κοινωνικές δράσεις του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου, όπως ενημέρωση – ομιλία για τα βλαστοκύτταρα κτλ.

Την επόμενη χρονιά εκτός απ’ τα υπάρχοντα τμήματα θα λειτουργήσει και τμήμα υφαντικής τέχνης στο Κρόκιο.

Ευχαριστούμε όλους τους φορείς που συνετέλεσαν σε μια ομαλή και γεμάτη χρονιά. Ευχαριστούμε τα μέλη που είναι και η «ψυχή» του συλλόγου και ευχόμαστε σε όλους ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

 

Ο Λαός του Αλμυρού και το e-almyros.gr δημοσίευσε γνωριμία με τον σύλλογο τον Νοέμβριο του 2012 το άρθρο – αφιέρωμα μπορείτε να το διαβάσετε στο: http://e-almyros.gr/2012/11/19/4887/#.Ubikxtgl-fk.

Στην ιστοσελίδα e-almyros.gr μπορείτε στο μενού να βρίσκετε στην κατηγορία Σύλλογοι, τον Σύλλογο που ανήκετε π.χ. “Λύκειο Ελληνίδων”, και να ενημερώνεστε με κείμενα φωτογραφίες και video, για όλες τις δραστηριότητές του.

 


Σχετικά Άρθρα

Κυριακή της Σαμαρείτιδος – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Κυριακή της Σαμαρείτιδος – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Ο Κύριος, ο Δημιουργός και εξουσιαστής των πάντων, έρχεται σήμερα να ζητήσει λίγο νερό. Όχι όμως…
Βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση για την Άλωση της Πόλης από τους Μικρασιάτες Αλμυρού

Βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση για την Άλωση της Πόλης από τους Μικρασιάτες Αλμυρού

Την εξαιρετική εκδήλωση «Άλωση της Κωνσταντινούπολης, 571 χρόνια μετά, τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω» παρουσίασαν…
Μηχανισμός πρόσβασης στη θάλασσα για ΑμΕΑ σε τέσσερις παραλίες του Δήμου Αλμυρού

Μηχανισμός πρόσβασης στη θάλασσα για ΑμΕΑ σε τέσσερις παραλίες του Δήμου Αλμυρού

Τη συμμετοχή του Δήμου Αλμυρού στο Πρόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού «Βελτίωση και τροποποίηση της προσβασιμότητας στις…