• 6 Φεβρουαρίου, 2013

Η κοπή πίτας του τοπικού Ερυθρού Σταυρού

Η κοπή πίτας του τοπικού Ερυθρού Σταυρού

Το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, 28 Ιανουαρίου, στο «Αρχοντικό» του Δάσους Κουρί, η Περιφερειακή Επιτροπή του Ε.Ε.Σ. Αλμυρού πραγματοποίησε εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της. Την εκδήλωση πλαισίωσε η Μαντολινάτα Αλμυρού, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα 45 λεπτών με μουσική και τραγούδια και ενθουσίασε το ακροατήριο, αποσπώντας πολλά χειροκροτήματα.

Εκ μέρους της Περιφερειακής Επιτροπής, προλόγισε η εθελόντρια και μέλος της εφορίας εθελοντών κ. Καίτη Τέφογλου. Αφού ευχήθηκε στους παρευρισκομένους για μια χρονιά γεμάτη υγεία αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα των απογευματινών εκδηλώσεων που έχουν διπλό σκοπό. Αφ’ ενός τη διατήρηση του γραφείου που βρίσκεται στην οδό Όθρυος 18, όπου μπορεί κάποιος να μετρήσει την πίεση του, το σάκχαρο του, αφ ετέρου τη βοήθεια αναξιοπαθούντων της περιοχής. Αναφέρθηκε επίσης στην διοργάνωση μουσικοχορευτικής βραδιάς την Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου και τα έσοδα θα διατεθούν για αγορά τροφίμων για τα Σπίτια Γαλήνης σε Αλμυρό και Ευξεινούπολη, συμβάλλοντας έτσι στο τεράστιο έργο που επιτελείται, στηριζόμενο αποκλειστικά και μόνο στον Εθελοντισμό. Στη συνέχεια κάλεσε τον πρόεδρο κ. Δημήτριο Κουρκούμπα για ένα χαιρετισμό.

Μετά τις ευχές του για χρόνια πολλά και καλή χρονιά, ο πρόεδρος ευχήθηκε στις εθελόντριες δύναμη, προσφέροντας αγάπη και στοργή στον συνάνθρωπο, βοήθεια στο φτωχό και ανήμπορο και ελπίδα στον απογοητευμένο της ζωής.

Ευχαρίστησε επίσης τη Μαντολινάτα Αλμυρού και τον πρόεδρο της κ. Γιάννη Θωμαΐδη που με μεγάλη προθυμία συμμετέχουν πάντα στις εκδηλώσεις του Ε.Ε.Σ. Επεσήμανε δε ότι απαρτίζεται από ερασιτέχνες μουσικούς που αγαπούν τη μουσική και το τραγούδι και που πέρα από τη δουλειά τους που είναι Δημόσιοι ή Ιδιωτικοί υπάλληλοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, φοιτητές, μαθητές, τον ελεύθερο χρόνο τους ασχολούνται με την εκμάθηση οργάνων και τραγουδιών, παρουσιάζοντας ένα αξιόλογο μουσικό σύνολο.

Ακολούθως ο Αρχιερατικός επίτροπος Αλμυρού π. Γεώργιος Μπέκας αφού ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα, εξήρε τη φιλανθρωπική δραστηριότητα των εθελοντών και τη σπουδαιότητα του εθελοντισμού ιδιαίτερα σήμερα που καθίσταται απαραίτητος όσο ποτέ άλλοτε.

Το φλουρί της βασιλόπιτας, το οποίο αντιστοιχούσε σε μία εικόνα προσφορά της κ. Γιάννας Ντάλη, βρήκε η κ. Τούλα Γαρδικλή.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αλμυρού π. Γεώργιος Μπέκας, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού τμήματος Ε.Ε.Σ. Βόλου κ. Δημήτριος Κουτρούμπας, η εκπαιδεύτρια Νοσηλεύτρια του Ε.Ε.Σ κ. Κλητεία Γιαλαμά, η εθελόντρια του τμήματος Βόλου κ. Ρένα Φέκκα και πλήθος κόσμου.

 

Ο Έρανος του Ε.Ε.Σ.

Με σύνθημα «δίπλα σε Σας, απέναντι στην κρίση», έγινε και φέτος ο έρανος του Ε.Ε.Σ. Παντού και πάντοτε στην ανάγκη και όσο υπάρχουν άνθρωποι πάνω στη γη αυτός θα ασκεί το ίδιο έργο, αναλλοίωτο, όπως οραματίσθηκε  ο  ιδρυτής του  (Ερρίκος Ντυνάν) και όπως το αποδέχτηκε ολόκληρη η ανθρωπότητα και όλα τα έθνη επί της  γης. Η  Περιφερειακή επιτροπή του Ε.Ε.Σ. Αλμυρού γνωρίζει καλά τις οικονομικές δυσκολίες, οι οποίες έχουν επηρεάσει όλους μας, άλλους περισσότερο και άλλους λιγότερο. Παρά τις δυσκολίες όμως συνεχίζουμε το έργο μας διακριτικά και σεμνά προστατεύοντας πάντα την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια των συνανθρώπων μας. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές ήταν συγκινητική η υποδοχή και η προσφορά σχεδόν όλων κατά τη διενέργεια του Εράνου του Ε.Ε.Σ στον Αλμυρό και στην Ευξεινούπολη παρά τη μεγάλη κρίση.

Το ποσοστό του Εράνου που αντιστοιχεί στην Περιφερειακή Επιτροπή Αλμυρού θα διατεθεί αποκλειστικά σε αγορά τροφίμων για την ελαχιστοποίηση της δυστυχίας συνανθρώπων μας.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας σε όλους τους πολίτες για την βοήθεια που παρέχουν κάθε χρόνο στον Έρανο του Ε.Ε.Σ., καθώς και στους Διευθυντές των Γυμνασίων, Β’ Γυμνασίου Αλμυρού και Ευξεινούπολης και στους μαθητές που βοήθησαν στη διεξαγωγή του Εράνου.

Επίσης ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Περιφερειακή Επιτροπής του Ε.Ε.Σ Αλμυρού ευχαριστούν θερμά τον Δ/ντή του Ειδικού Σχολείου Αλμυρού κ. Σάββα Ευαγγέλου για την παραχώρηση της αίθουσας του Σχολείου προκειμένου να γίνουν τα μαθήματα πρώτων βοηθειών σε εθελοντές του Ε.Ε.Σ.


Σχετικά Άρθρα

40ήμερο μνημόσυνο

40ήμερο μνημόσυνο

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από τον θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, παππού, αδερφού και…
Πρωινό Δελτίο Τύπου Παρασκευή 18-10-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Πρωινό Δελτίο Τύπου Παρασκευή 18-10-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Διαβάστε παρακάτω με τίτλο και λινκ… τους κύριους τίτλους ειδήσεων της πρωινής επικαιρότητας της Παρασκευής 18…
54ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Ε.Σ.Ε.Τ. – Η δυναμική της  δημοσιογραφίας στην ελληνική περιφέρεια

54ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Ε.Σ.Ε.Τ. – Η δυναμική της δημοσιογραφίας στην ελληνική περιφέρεια

Το 54ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Ε.Σ.Ε.Τ. από την Αλεξανδρούπολη έδωσε το στίγμα και την δυναμική…