• 17 Ιανουαρίου, 2013

Ο Πλάτανος τίμησε τον Πολιούχο του Άγιο Αθανάσιο (βίντεο – φωτο)

Ο Πλάτανος τίμησε τον Πολιούχο του  Άγιο Αθανάσιο (βίντεο – φωτο)

Τη μνήμη του Πολιούχου του Μεγάλου Αθανασίου τιμά και φέτος ο Πλάτανος με κατάνυξη και κάθε επισημότητα.

Σήμερα Πέμπτη 17 Ιανουαρίου, παραμονή της εορτής του Αγίου, στις 6 το απόγευμα εψάλη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Πλατάνου, όπου χοροστάτησαν ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Άνω Ξενιάς Νεκτάριος Υφαντίδης, ο Πρόεδρος του τοπικού Εκκλησιαστικού Συμβουλίου π. Βελισάριος Χριστόπουλος, καθώς και οι ιερείς Δημήτριος Σπαθής, Χρήστος Μπούντης, Χαρίτων, Ευστάθιος Βαρβαρέλης και Σίμων Δερβίσης, με τη συνοδεία χορωδίας ιεροψαλτών (κλικ στο link για να δείτε το βίντεο).

http://www.youtube.com/watch?v=IOYv2WQqyIY&feature=youtu.be

Μετά το πέρας του Μεγάλου Εσπερινού, μιάμιση ώρα περίπου αργότερα, πραγματοποιήθηκε η περιφορά της Ιεράς εικόνας του Αγίου Αθανασίου από τους κεντρικούς δρόμους του χωριού, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αλμυρού.

Πλήθος πιστών τίμησε και φέτος με την παρουσία του τη μνήμη του Αγίου, γεγονός στο οποίο συνέβαλε και ο καλός καιρός μέσα στην καρδιά του χειμώνα, σε αντίθεση με το τσουχτερό κρύο της προηγούμενης χρονιάς. Μετά την ολοκλήρωση της εορταστικής ακολουθίας οι εορτάζοντες δέχτηκαν τις ευχές πολλών φίλων και συμπολιτών.

Τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Αθανασίου τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φώτης Χατζηδημητρίου, οι Αντιδήμαρχοι Ηλίας Τσαμπίρας και Αθανάσιος Σαρρής, ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας Χρήστος Βούλγαρης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Καλλές, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πλατάνου Αθανάσιος Βαρβαρέζος και Τοπικοί Σύμβουλοι.

Αύριο, Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, ανήμερα της εορτής του Πολιούχου της Τοπικής Κοινότητας Πλατάνου, στις 7:30 το πρωί θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο Ιερό Ναό.

Δέσποινα Κοτζιαπαναγιώτου

 


Σχετικά Άρθρα

Κυριακή της Σαμαρείτιδος – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Κυριακή της Σαμαρείτιδος – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Ο Κύριος, ο Δημιουργός και εξουσιαστής των πάντων, έρχεται σήμερα να ζητήσει λίγο νερό. Όχι όμως…
Βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση για την Άλωση της Πόλης από τους Μικρασιάτες Αλμυρού

Βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση για την Άλωση της Πόλης από τους Μικρασιάτες Αλμυρού

Την εξαιρετική εκδήλωση «Άλωση της Κωνσταντινούπολης, 571 χρόνια μετά, τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω» παρουσίασαν…
Μηχανισμός πρόσβασης στη θάλασσα για ΑμΕΑ σε τέσσερις παραλίες του Δήμου Αλμυρού

Μηχανισμός πρόσβασης στη θάλασσα για ΑμΕΑ σε τέσσερις παραλίες του Δήμου Αλμυρού

Τη συμμετοχή του Δήμου Αλμυρού στο Πρόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού «Βελτίωση και τροποποίηση της προσβασιμότητας στις…