• 31 Δεκεμβρίου, 2012

Νέα του SHIDOKAN Αλμυρού

Νέα του SHIDOKAN Αλμυρού

Το Σάββατο και την Κυριακή, 15 – 16 Δεκεμβρίου 2012, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο Κλειστό Στάδιο «Οδυσσέας Παπαδόπουλος» της Γλυφάδας, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μαχητικών Αθλημάτων (Ε.Ο.Μ.Α.), όπου το Shidokan Αλμυρού είναι επίσημο μέλος.

Τα αγωνίσματα στα οποία πήραν μέρος οι αθλητές ήταν: 1) Thai Boxing, 2) Point Fighting, 3) Light Contact, 4) Kick Boxing, 5) Knock Down (Τρίαθλον), 6) Μ.Μ.Α.

Το παρόν έδωσαν σχεδόν 500 αθλητές από όλη την Ελλάδα που αγωνίστηκαν στις πιο πάνω τεχνοτροπίες και έλαβαν μέρος πάνω από 40 Σύλλογοι.

Από το Shidokan Αλμυρού συμμετείχαν οι αθλητές:

Αντωνίου Βασίλης – μαύρη ζώνη 1 Dan στην κατηγορία Knock Down (Τρίαθλον) έως 90 κιλά, όπου έπειτα από τρεις αγώνες τρίλεπτους, κατέκτησε τη δεύτερη θέση, με άψογη τεχνική στην κλειστή μάχη (δηλαδή επιθέσεις και χτυπήματα με γόνατα). Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο παραπάνω αθλητής, εκτός από άριστος γνώστης στην τεχνοτροπία του Shidokan, παράλληλα γυμνάζεται με βάρη, μπορεί να πιέσει στον πάγκο 160 κιλά και να κάνει βαθιά καθίσματα με 180 κιλά, με αποτέλεσμα να έχει πολύ δυνατές τεχνικές στον αγώνα.

Σιδέρης Απόστολος – 1 Kyo καφέ ζώνη, που και αυτός αγωνίστηκε στο Τρίαθλον Knock Down στη βαριά κατηγορία όπου, μετά από δύο τρίλεπτους αγώνες, τερμάτισε στη δεύτερη θέση, παίζοντας πολύ δυνατά, χέρια χαμηλά, λάκτισμα τα Low και γρήγορες ανατροπές πηγαίνοντας τους αντιπάλους συνεχώς στο έδαφος.

Και οι δύο αθλητές του Αλμυρού στελεχώνουν την Ελληνική Εθνική Ομάδα του Shidokan και ίσως στο μέλλον να τους δούμε να παίρνουν μέρος και σε πανευρωπαϊκά ή παγκόσμια πρωταθλήματα, ίσως και στην Ιαπωνία. Δίπλα τους βρίσκεται πάντα ο προπονητής του Shidokan Αλμυρού Κώστας Τελκής – 3 Dan.

Το Shidokan είναι το πιο εξελιγμένο σύστημα Knock Down διότι επιτρέπει τις αρπαγές, τις ανατροπές και τις ακινητοποιήσεις. Μπορεί να παίζει σε τρεις διαφορετικές τεχνοτροπίες αγώνων, δηλαδή Knock Down, Kick Boxing, Grabbling (γι’ αυτό ονομάζεται και Τρίαθλον).

Παράλληλα έχει εξεταστέα ύλη για τις διάφορες βαθμίδες (Kyo – Dan) και τις ανάλογες προϋποθέσεις για την απόκτησή τους.

Αρχηγός του συστήματος είναι ο Yoshiji Soeno – 9 Dan, με αρχηγείο την Ιαπωνία.

Στην Ελλάδα διοικείται από τον Λίο Κατσούρα – 7 Dan, είναι ενωμένο και δεν έχει διασπαστεί όπως άλλα συστήματα.

Γι’ αυτό και ο Σύλλογος του Αλμυρού, και γενικά το ελληνικό Shidokan, ακολουθούν τις αρχές και τη φιλοσοφία του ιαπωνικού Αρχηγείου.


Σχετικά Άρθρα

Νίκη δίχως αντίκρυσμα για τον Πρωτεσίλαο

Νίκη δίχως αντίκρυσμα για τον Πρωτεσίλαο

  Δίχως αντίκρυσμα ήταν η νίκη για τον Πρωτεσίλαο στο Στεφανοβίκειο καθώς η ομάδα του Πτελεού…
Με ήττα αποχαιρέτησε τη Β’ Τοπική ο Αχιλλέας

Με ήττα αποχαιρέτησε τη Β’ Τοπική ο Αχιλλέας

Ο Αχιλλέας αποχαιρέτησε τη Β’ Τοπική με βαριά εντός έδρας ήττα καθώς έχασε 2-8 από τη…
Κυριακή των Μυροφόρων – Κήρυγμα του Αρχιμ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΟΥ

Κυριακή των Μυροφόρων – Κήρυγμα του Αρχιμ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΟΥ

Τρίτη Κυριακή από του Πάσχα σήμερα και η Εκκλησία μας συνεχίζει να μας κρατά ζωντανά στη…