• 24 Δεκεμβρίου, 2012

Επίσκεψη του Λυκείου Ν. Αγχιάλου στη «ΔΗΜΗΤΡΑ»

Επίσκεψη του Λυκείου Ν. Αγχιάλου στη «ΔΗΜΗΤΡΑ»

Διδακτική επίσκεψη πραγματοποίησε το τμήμα Α1 του ΓΕΛ Νέας Αγχιάλου στον αγροτικό παραγωγικό συνεταιρισμό “Η ΔΗΜΗΤΡΑ”, την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος Project με θεματική ενότητα «Η αμπελοκαλλιέργεια στην Νέα Αγχίαλο».

Όπως μας ενημερώνει σχετικό δελτίο Τύπου που λάβαμε από τη Διεύθυνση του Σχολείου «Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του συνεταιρισμού, όπου τους έγινε ενημέρωση για την αμπελοκαλλιέργεια, τον τρόπο παραγωγής του κρασιού και του τσίπουρου από τον Χημικό κ. Αναγνώστη Αιμονιώτη.  Επίσης, οι μαθητές έθεσαν αρκετές ερωτήσεις οι οποίες είχαν σχέση με το αμπέλι, τον τρόπο καλλιέργειας, τις δυνατότητες του συνεταιρισμού για την παραγωγή κρασιού και τσίπουρου στην περιοχή μας. Αρκετοί από αυτούς είναι από αγροτικές οικογένειες και τους ενδιέφερε άμεσα η καλλιέργεια της αμπέλου.

Στη συνέχεια, οι μαθητές επισκέφτηκαν της αίθουσα δεξιώσεων, όπου ο Πρόεδρος του συνεταιρισμού κ. Ιωάννης Κίτσος τους μίλησε για τον συνεταιρισμό, για το σήμερα και το μέλλον του προσαρμοσμένο στις σύγχρονες οικονομικές, διοικητικές και τεχνολογικές αντιλήψεις.

Ήταν μια επίσκεψη στην οποία οι μαθητές έφυγαν ικανοποιημένοι, γιατί τους λύθηκαν αρκετές απορίες που είχαν σχέση με το κρασί και το τσίπουρο και αντελήφθησαν ότι οι Αγχιαλίτες αγρότες παραγωγοί και οι εργαζόμενοι στο συνεταιρισμό προσπαθούν με μεράκι και ανθρωπιά να συνεχίσουν την μακραίωνη παράδοση που κληρονόμησαν και δίνουν ότι καλύτερο απαιτείται για να παραχθούν τα κρασιά και το τσίπουρο της γνωστής ποιότητας και γεύσης του συνεταιρισμού «Η ΔΗΜΗΤΡΑ».

Τους μαθητές συνόδευσε ο υπεύθυνος καθηγητής του προγράμματος κ. Ιωακειμίδης Γρηγόρης».


Σχετικά Άρθρα

Νίκη δίχως αντίκρυσμα για τον Πρωτεσίλαο

Νίκη δίχως αντίκρυσμα για τον Πρωτεσίλαο

  Δίχως αντίκρυσμα ήταν η νίκη για τον Πρωτεσίλαο στο Στεφανοβίκειο καθώς η ομάδα του Πτελεού…
Με ήττα αποχαιρέτησε τη Β’ Τοπική ο Αχιλλέας

Με ήττα αποχαιρέτησε τη Β’ Τοπική ο Αχιλλέας

Ο Αχιλλέας αποχαιρέτησε τη Β’ Τοπική με βαριά εντός έδρας ήττα καθώς έχασε 2-8 από τη…
Κυριακή των Μυροφόρων – Κήρυγμα του Αρχιμ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΟΥ

Κυριακή των Μυροφόρων – Κήρυγμα του Αρχιμ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΟΥ

Τρίτη Κυριακή από του Πάσχα σήμερα και η Εκκλησία μας συνεχίζει να μας κρατά ζωντανά στη…