• 24 Δεκεμβρίου, 2012

Φιλανθρωπική Εκδήλωση στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης

Φιλανθρωπική Εκδήλωση στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου, η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση των μαθητών του Γυμνασίου Ευξεινούπολης στο αμφιθέατρο του σχολείου, που είχε φιλανθρωπικό σκοπό.

Όπως μας ενημερώνει σχετικό δελτίο Τύπου που λάβαμε από τη Διεύθυνση του Σχολείου, «οι μαθητές σε συνεργασία με τους καθηγητές αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν αυτή την εκδήλωση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, με σκοπό να βοηθήσουν κάποιες οικογένειες στην πόλη μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ιδιαίτερα στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε όλοι μας, εξ’ αιτίας της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας. Όλοι μαζί δούλεψαν με πολλή αγάπη γι’ αυτή τη γιορτή, αφιερώνοντας πολύ από τον προσωπικό τους χρόνο, αποδεικνύοντας ότι οι μαθητές στο σχολείο εκτός από τη γνώση που παίρνουν, διαπαιδαγωγούνται και ευαισθητοποιούνται απέναντι στο συνάνθρωπο και προσφέρουν την αγάπη τους και τη βοήθειά τους σε όσους πραγματικά την έχουν ανάγκη.

Τα έσοδα από το Bazaar διατίθενται σε οικογένειες που έχουν ανάγκη, πρωτίστως των μαθητών του σχολείου μας. Τις δύο προηγούμενες χρονιές βοηθήσαμε οικογένειες μαθητών μας, το ορφανοτροφείο Βόλου και έναν μαθητή από τα Δωδεκάνησα για να χειρουργηθεί στην καρδιά.

Την εκδήλωση χαιρέτισε η Διευθύντρια του σχολείου Σταυραντώνη Μαρία, η οποία αναφέρθηκε στο φιλανθρωπικό σκοπό αυτής της προσπάθειας αλλά και στην αγάπη και το μεράκι των εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Ευξεινούπολης που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του Χριστουγεννιάτικου Bazaar.

Η καθηγήτρια κ. Κωστοπούλου Μαρία μίλησε για το Πνεύμα των Χριστουγέννων. Οι μαθητές μας, παρουσίασαν οπτικοποιημένο υλικό που αναφέρονταν στην φιλανθρωπία και στις μεγάλες αξίες της γιορτής των Χριστουγέννων και μας ευαισθητοποίησαν στην ιδέα της Αγάπης, του σεβασμού, της φιλανθρωπίας και της βοήθειας προς όσους έχουν την ανάγκη μας, που πηγάζει κυρίως από την ίδια την αγάπη μας για τον εαυτό μας, για τη βελτίωση και ολοκλήρωσή μας.

Το θεατρικό έργο, «Το κοριτσάκι με τα μαύρα» που παρουσίασαν οι μαθητές – ήταν μια διασκευή του παραμυθιού «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα»- φόρτισαν συγκινησιακά την ατμόσφαιρα και μας έδωσαν την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε ότι η υγεία, η μόρφωση και η σωστή διατροφή δεν είναι δεδομένα για όλα τα παιδιά του κόσμου.

Η χορωδία του σχολείου με την καθηγήτρια της μουσικής κ. Τσατάλα Κατερίνα πλαισίωσαν όλη την εκδήλωση ψάλλοντας υπέροχα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα διαφόρων περιοχών της Ελλάδας.

Ο αιδεσιμότατος Πατέρας Μπέκας Γεώργιος αφού συνεχάρη τους μαθητές και τους καθηγητές για την πρωτοβουλία αυτής της εκδήλωσης, αναφέρθηκε στο Πνεύμα των Χριστουγέννων και στην ανάγκη της φιλανθρωπίας προς τον πλησίον μας. Τους μαθητές και τους καθηγητές συνεχάρη και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ευξεινούπολης κ. Καραμπάσης Αλέξανδρος.

Στην εκδήλωση υπήρχε Χριστουγεννιάτικο Bazaar με υπέροχες χειροποίητες δημιουργίες των παιδιών και των καθηγητών στο οποίο οι καλεσμένοι μας, ανταποκρίθηκαν με αγάπη ενισχύοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτή την προσπάθεια των μαθητών και καθηγητών του Γυμνασίου Ευξεινούπολης .

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αιδεσιμώτατος Πατήρ Μπέκας Γεώργιος, και ο αιδεσιμώτατος πατήρ Ευστάθιος Βαρβαρέλης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ευξεινούπολης κ. Καραμπάσης Αλ., οι σύμβουλοι του τοπικού συμβουλίου κ. Τέφογλου Κ. και κ. Στεφανή Δ., ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης, Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χ. Βούλγαρης, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Ευξεινούπολης κ. Ματούλας Γ., πολλοί εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου Ευξεινούπολης, Γονείς των μαθητών, μαθητές και πλήθος κόσμου.

Ο Σύλλογος των διδασκόντων και η Διευθύντρια του σχολείου ευχαριστούν όλους όσους ανταποκρίθηκαν με αγάπη σ’ αυτό το κάλεσμα της φιλανθρωπίας μας, ευχαριστούν όλους τους μαθητές και τους καθηγητές που συνέβαλαν με την προσωπική τους βοήθεια και αφιέρωσαν το χρόνο τους στην πραγματοποίηση αλλά και στην επιτυχία αυτής της εκδήλωσης.

Ευχαριστούμε το μαθητή μας Γιώργο Σιαμέτη για τις κατασκευές που πρόσφερε στο Bazaar.

Ευχαριστούμε επίσης τους γονείς των μαθητών μας για τις κατασκευές, τα χριστουγεννιάτικα λουλούδια και τα γλυκίσματα που πρόσφεραν.

Τέλος, ευχαριστούμε τους χορηγούς μας για την προσφορά τους στο Bazaar και στο μπουφέ που ακολούθησε: το αρτοποιείο Βασίλη Γκάτση, το αρτοποιείο Μαντζορογιώργου Κ., την εταιρεία τροφίμων Ταμπακιώτη και την κ. Νταοπούλου, το ζαχαροπλαστείο «Ελληνικό», το ζαχαροπλαστείο «Σοκολατίνο», το ανθοπωλείο Κατσαούνη, την κάβα ποτών Ράπτης Βασίλειος, το Σούπερ Μάρκετ Αφοί Μπούρχα, το οινοποιείο Αποστολάκη, το οινοποιείο Δημήτρη Τιμπλαλέξη, την κ. Φουντούκη, το Δασαρχείο Αλμυρού και το δάσκαλο της ΣΤ’ τάξης του Δ.Σ. Ευξεινούπολης κ. Τσίμο Ε».

 

Ευχόμαστε σε όλους τους συμπολίτες μας και συνανθρώπους μας

Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα

Χαρούμενο, Ελπιδοφόρο και Δημιουργικό το 2013.»


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η 4 εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου…
Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Η Α’ Τοπική αρχίζει στις 21-22 Σεπτεμβρίου, η Β’ στις 28-29 Σεπτεμβρίου και η Γ’ στις…