• 7 Νοεμβρίου, 2012

Στις 20 Νοεμβρίου η δημοπράτηση της Λιμνοδεξαμενής

Ενώ προχωράει το αποχετευτικό δίκτυο σε Σούρπη και Αγ. Τριάδα

Στην τελική φάση έχει εισέλθει η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου Σούρπης και Αγίας Τριάδας, με τις διαδικασίες να επισπεύδονται από την πλευρά του Δήμου και των αρμόδιων Υπηρεσιών του.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα της ερχόμενης Τετάρτης, 7 Νοεμβρίου, θα αποφασιστεί η κατάθεση των μελετών και των τευχών δημοπράτησης, ώστε στη συνέχεια να υπογραφούν και από τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής. Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ με τη συνολική χρηματοδότηση να ανέρχεται στα 11 εκ. ευρώ.

Το τελευταίο διάστημα ξεπεράστηκαν οι τελευταίες γραφειοκρατικές λεπτομέρειες με αρμόδιες Υπηρεσίες όπως η Αρχαιολογία, σχετικά με τους περιβαλλοντικούς όρους αλλά και τη χωροθέτηση των αντλιοστασίων.

 

Προχωράει και της Αμαλιάπολης

Προσπάθεια να ενταχθεί και η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου Αμαλιάπολης στο ΠΕΠ Θεσσαλίας γίνονται το τελευταίο διάστημα τόσο από τον Δήμαρχο Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκο, όσο και από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αμαλιάπολης Αγαπητό Χριστέλλο.

Η μελέτη του παραθαλάσσιου χωριού ετοιμάζεται το τελευταίο διάστημα και το ύψος της χρηματοδότησης για την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης θα ανέλθει στα 3 εκ. ευρώ.

 

20 Νοεμβρίου δημοπρατείται η Λιμνοδεξαμενή

Η στάση εργασίας των μηχανικών του Δημοσίου, δεν επέτρεψε τελικά τη διεξαγωγή της δημοπρασίας της κατασκευής της Λιμνοδεξαμενής Ξηριά, η οποία ήταν προγραμματισμένη για το πρωί της περασμένης Τρίτης, στην Αθήνα και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Η δίωρη στάση εργασίας των μηχανικών του Δημοσίου δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή του Διεθνούς διαγωνισμού για τη Λιμνοδεξαμενή και σύμφωνα με την εισήγηση που έκανε ο Δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος προς την Επιτροπή της δημοπρασίας –και η οποία έγινε αποδεκτή- θα επαναληφθεί την Τρίτη 20 Νοεμβρίου. Η διαδικασία προέβλεπε την επανάληψη της δημοπρασίας μία εβδομάδα αργότερα, αλλά ο Δήμαρχος Αλμυρού, ζήτησε να μεταφερθεί για τις 20 Νοεμβρίου, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο νέας στάσης εργασίας ή απεργίας από τους μηχανικούς κι αφού θα έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή τα οικονομικά μέτρα για το νέο Μνημόνιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 60 εταιρείες και κοινοπραξίες ζήτησαν και έλαβαν τεύχη δημοπράτησης από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να διερευνήσουν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό.

Τα μέλη που απαρτίζουν την Επιτροπή Διαγωνισμού είναι οι μηχανικοί Απόστολος Ριγανέλας, Τριανταφυλλιά Κατσαμάγκα, Σοφία Γεροδημητρού, Αρετή Ποζαπαλίδη και Γεώργιος Κυριακόπουλος, ο Δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος σαν εκπρόσωπος της ΚΕΔΑ, καθώς και ο εκπρόσωπος του ΤΕΕ Γκλαβάς Γεώργιος.

Μπάμπης Παπαρρίζος

 

Σχετικά Άρθρα

Αικατερίνη Μπουκοβάλα Κοντοστάθη: Είναι καιρός να σταματήσει η παρακμή – Οι λόγοι της υποψηφιότητάς μου

Αικατερίνη Μπουκοβάλα Κοντοστάθη: Είναι καιρός να σταματήσει η παρακμή – Οι λόγοι της υποψηφιότητάς μου

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου της κας Αικατερίνης Μπουκοβάλα Κοντοστάθη, Υποψήφιας Δημοτικής Συμβούλου με το συνδυασμό #ζωή_αλλάζουμε και…
Πανηγυρίζει το Ιερό Μετόχιο Αγ. Κυπριανός της Άνω Ξενιάς

Πανηγυρίζει το Ιερό Μετόχιο Αγ. Κυπριανός της Άνω Ξενιάς

Από την Ιερά Μονή Άνω Ξενιάς λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη ανακοίνωση: ΦΕΡΕΤΑΙ ΕΙΣ ΓΝΩΣΙΝ ΤΩΝ…
Πρωινό Δελτίο Τύπου 27-9-2023 – Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Πρωινό Δελτίο Τύπου 27-9-2023 – Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Διαβάστε παρακάτω με τίτλο και λινκ… τους κύριους τίτλους ειδήσεων της πρωινής επικαιρότητας της Τετάρτης 27…