• 7 Νοεμβρίου, 2012

Στις 20 Νοεμβρίου η δημοπράτηση της Λιμνοδεξαμενής

Ενώ προχωράει το αποχετευτικό δίκτυο σε Σούρπη και Αγ. Τριάδα

Στην τελική φάση έχει εισέλθει η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου Σούρπης και Αγίας Τριάδας, με τις διαδικασίες να επισπεύδονται από την πλευρά του Δήμου και των αρμόδιων Υπηρεσιών του.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα της ερχόμενης Τετάρτης, 7 Νοεμβρίου, θα αποφασιστεί η κατάθεση των μελετών και των τευχών δημοπράτησης, ώστε στη συνέχεια να υπογραφούν και από τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής. Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ με τη συνολική χρηματοδότηση να ανέρχεται στα 11 εκ. ευρώ.

Το τελευταίο διάστημα ξεπεράστηκαν οι τελευταίες γραφειοκρατικές λεπτομέρειες με αρμόδιες Υπηρεσίες όπως η Αρχαιολογία, σχετικά με τους περιβαλλοντικούς όρους αλλά και τη χωροθέτηση των αντλιοστασίων.

 

Προχωράει και της Αμαλιάπολης

Προσπάθεια να ενταχθεί και η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου Αμαλιάπολης στο ΠΕΠ Θεσσαλίας γίνονται το τελευταίο διάστημα τόσο από τον Δήμαρχο Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκο, όσο και από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αμαλιάπολης Αγαπητό Χριστέλλο.

Η μελέτη του παραθαλάσσιου χωριού ετοιμάζεται το τελευταίο διάστημα και το ύψος της χρηματοδότησης για την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης θα ανέλθει στα 3 εκ. ευρώ.

 

20 Νοεμβρίου δημοπρατείται η Λιμνοδεξαμενή

Η στάση εργασίας των μηχανικών του Δημοσίου, δεν επέτρεψε τελικά τη διεξαγωγή της δημοπρασίας της κατασκευής της Λιμνοδεξαμενής Ξηριά, η οποία ήταν προγραμματισμένη για το πρωί της περασμένης Τρίτης, στην Αθήνα και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Η δίωρη στάση εργασίας των μηχανικών του Δημοσίου δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή του Διεθνούς διαγωνισμού για τη Λιμνοδεξαμενή και σύμφωνα με την εισήγηση που έκανε ο Δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος προς την Επιτροπή της δημοπρασίας –και η οποία έγινε αποδεκτή- θα επαναληφθεί την Τρίτη 20 Νοεμβρίου. Η διαδικασία προέβλεπε την επανάληψη της δημοπρασίας μία εβδομάδα αργότερα, αλλά ο Δήμαρχος Αλμυρού, ζήτησε να μεταφερθεί για τις 20 Νοεμβρίου, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο νέας στάσης εργασίας ή απεργίας από τους μηχανικούς κι αφού θα έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή τα οικονομικά μέτρα για το νέο Μνημόνιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 60 εταιρείες και κοινοπραξίες ζήτησαν και έλαβαν τεύχη δημοπράτησης από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να διερευνήσουν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό.

Τα μέλη που απαρτίζουν την Επιτροπή Διαγωνισμού είναι οι μηχανικοί Απόστολος Ριγανέλας, Τριανταφυλλιά Κατσαμάγκα, Σοφία Γεροδημητρού, Αρετή Ποζαπαλίδη και Γεώργιος Κυριακόπουλος, ο Δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος σαν εκπρόσωπος της ΚΕΔΑ, καθώς και ο εκπρόσωπος του ΤΕΕ Γκλαβάς Γεώργιος.

Μπάμπης Παπαρρίζος


Σχετικά Άρθρα

Κυριακή της Σαμαρείτιδος – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Κυριακή της Σαμαρείτιδος – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Ο Κύριος, ο Δημιουργός και εξουσιαστής των πάντων, έρχεται σήμερα να ζητήσει λίγο νερό. Όχι όμως…
Βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση για την Άλωση της Πόλης από τους Μικρασιάτες Αλμυρού

Βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση για την Άλωση της Πόλης από τους Μικρασιάτες Αλμυρού

Την εξαιρετική εκδήλωση «Άλωση της Κωνσταντινούπολης, 571 χρόνια μετά, τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω» παρουσίασαν…
Μηχανισμός πρόσβασης στη θάλασσα για ΑμΕΑ σε τέσσερις παραλίες του Δήμου Αλμυρού

Μηχανισμός πρόσβασης στη θάλασσα για ΑμΕΑ σε τέσσερις παραλίες του Δήμου Αλμυρού

Τη συμμετοχή του Δήμου Αλμυρού στο Πρόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού «Βελτίωση και τροποποίηση της προσβασιμότητας στις…