• 6 Νοεμβρίου, 2012

Ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Γυμνασίου διαμαρτύρεται για καταδίκη καθηγητών

Επιστολή διαμαρτυρίας και συμπαράστασης απέστειλε προς το 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού, ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του ίδιου Σχολείου, για την καταδίκη των καθηγητών του, που θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για τον τραυματισμό μαθητή του Σχολείου, σε εκπαιδευτική εκδρομή που είχε γίνει το 2008 στη Ζάκυνθο.

Την επιστολή αυτή, κοινοποιούν επίσης, εκτός από την εφημερίδα μας, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και στην ΕΛΜΕ Μαγνησίας.

Αναλυτικά, η επιστολή αναφέρει τα παρακάτω:

«Συγκλονισμένοι από την πρόσφατη δικαστική απόφαση που επέβαλε ποινή σε δύο καθηγητές – συνοδούς σε εκπαιδευτική εκδρομή του σχολείου μας για αμέλεια σχετικά με πρόβλημα υγείας που παρουσιάστηκε σε κάποιο μαθητή κατά τη διάρκεια της, αισθανόμαστε την ανάγκη να διαμαρτυρηθούμε εντόνως για την άδικη ετυμηγορία και να συμπαρασταθούμε στους εξαιρετικούς εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου μας.

Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για την πολυετή ψυχοφθόρα ταλαιπωρία, που έχουν υποστεί, εφόσον σύμφωνα με πληροφορίες για το συμβάν που μας έδωσαν τα ίδια τα παιδιά μας που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη εκδρομή, όχι μόνο δεν υπήρξε αμέλεια εκ μέρους των καθηγητών –συνοδών, αλλά αντίθετα έδειξαν τη δέουσα υπευθυνότητα και έντονο ενδιαφέρον για να βοηθήσουν αποτελεσματικά το μαθητή. Έκαναν όλες τις απαραίτητες ενέργειες, τον μετέφεραν στο νοσοκομείο Ζακύνθου και, επειδή δεν υπήρχε εκείνη τη στιγμή γιατρός ουρολόγος, ζήτησαν τη βοήθεια ιδιώτη γιατρού, κίνηση ενδεικτική της ευσυνειδησίας τους.

Θεωρούμε ανυπόστατη την κατηγορία, ότι με δική τους πρωτοβουλία οι συνοδοί πήραν το παιδί από το νοσοκομείο, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του υπεύθυνου γιατρού, γιατί -όπως όλοι γνωρίζουμε από προσωπική μας εμπειρία- απαιτείται η υπογραφή από το συνοδό και υπογραφές δεν υπήρχαν.

Πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι οι πληροφορίες μας οδηγούν στο συμπέρασμα πως το πρόβλημα του μαθητή δεν εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη διάρκεια της εκδρομής, αλλά προϋπήρχε.

Δηλώνουμε λοιπόν την αμέριστη ηθική συμπαράστασή μας στους συνοδούς – καθηγητές που επί χρόνια είναι εκπαιδευτικοί λειτουργοί στο σχολείο μας, άριστα καταρτισμένοι στο επιστημονικό τους αντικείμενο, ευαίσθητοι παιδαγωγοί και αξιοπρεπείς πολίτες με ήθος, ιδιαίτερα αγαπητοί στην τοπική κοινωνία, στους γονείς και κηδεμόνες, στους μαθητές και συναδέλφους τους.

Συνεπώς ,

Αιτούμαστε την απονομή δικαιοσύνης και την ανάκληση της καταδικαστικής απόφασης, γιατί στη συνείδηση των μαθητών, των συναδέλφων – καθηγητών, των γονέων και της τοπικής κοινωνίας είναι αναμφισβήτητα ΑΘΩΟΙ»!!

 

  Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου

του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων  του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού


Σχετικά Άρθρα

Εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη 88η ΔΕΘ για τους αγρότες

Εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη 88η ΔΕΘ για τους αγρότες

Κώστας Τσιάρας: Στόχος να πάμε ακόμα πιο γρήγορα στην ανάπτυξη και στον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα…
Άνευ προηγουμένου επιτυχία: Ασημένιος ο Παύλος Δακουτρός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Άνευ προηγουμένου επιτυχία: Ασημένιος ο Παύλος Δακουτρός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Ακόμη μία σπουδαία επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό, που ίσως περάσει στα ψιλά γράμματα καθώς το…
Πηγάδι Πτελεού: Στερούνται το σχολείο παιδιά τρίτεκνης μονογονεϊκής οικογένειας – Διαμαρτυρίες γονέων

Πηγάδι Πτελεού: Στερούνται το σχολείο παιδιά τρίτεκνης μονογονεϊκής οικογένειας – Διαμαρτυρίες γονέων

Δέκα παιδιά από τον Πτελεό αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόσβασης στο σχολείο τους. Ο λόγος είναι ότι δεν…