• 23 Οκτωβρίου, 2012

Πιέζουν για τις αποζημιώσεις τους οι ελαιοπαραγωγοί του Πτελεού

Την επίσπευση των διαδικασιών από την πλευρά του ΕΛΓΑ, ώστε να πιστωθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των ελαιοπαραγωγών του τέως Δήμου Πτελεού, ζήτησε αντιπροσωπεία των Συνεταιρισμών Πτελεού και Αχιλλείου, στην οποία συμμετείχαν και οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων.

Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού Πτελεού Νίκο Λεϊμονή, τον Αντιπρόεδρο του Συνεταιρισμού Αχιλλείου Νίκο Σκλαβούνο και τους Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων Ελένη Σαλάτα – Μπουρτζή και Γιώργο Μαρκάκη και συναντήθηκε με τον Διευθυντή του γραφείου του ΕΛΓΑ Λάρισας, το πρωί της περασμένης Δευτέρας 15 Οκτωβρίου.

Η αντιπροσωπεία της περιοχής του Πτελεού, ζήτησε από τον Διευθυντή του ΕΛΓΑ Λάρισας να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να πληρωθούν οι ελαιοπαραγωγοί την αποζημίωση για την αφορία του 2009 (το περίφημο «πακέτο Μπατζελή»). Η διαβεβαίωση που έλαβαν ήταν ότι ο έλεγχος έχει αρχίσει από τις Υπηρεσίες του ΕΛΓΑ και αναμένεται μέχρι τα Χριστούγεννα να πιστωθούν οι λογαριασμοί των ελαιοπαραγωγών.

Τις απαραίτητες αιτήσεις οι παραγωγοί τις έχουν καταθέσει εδώ και δύο χρόνια περίπου και μόλις γίνει η συλλογή των στατιστικών στοιχείων από τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, θα καθοριστεί και το ύψος του τιμήματος της αποζημίωσης ανά δέντρο.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία στο γειτονικό Νομό Φθιώτιδος ολοκληρώθηκε πριν από μερικές εβδομάδες και η αποζημίωση που έλαβαν οι παραγωγοί ανέρχονταν στα 0,80 ευρώ. Στην ευρύτερη περιοχή Πτελεού (Πτελεός, Αχίλλειο, Άγιοι Θεόδωροι, Γαύριανη) η αφορία ήταν μεγαλύτερη (έφθανε στο 65%), οπότε η αποζημίωση που θα λάβουν οι παραγωγοί θα είναι μεγαλύτερη από 0,80 ευρώ ανά δέντρο.

Όπως τονίζει στον «Λαό του Αλμυρού» ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Πτελεού, Νίκος Λεϊμονής «αποφασίσαμε να επισκεφθούμε τα Γραφεία του ΕΛΓΑ Λάρισας, προκειμένου να ζητήσουμε την επίσπευση των διαδικασιών αποζημίωσης για τους παραγωγούς – μέλη μας, αφού η καλλιέργεια της ελιάς αποτελεί μονοκαλλιέργεια. Σίγουρα, τα χρήματα αυτά θα βοηθήσουν ιδιαίτερα τον χειμαζόμενο ελαιοπαραγωγό της περιοχής μας, που βλέπει να μην μπορεί να διαθέσει το προϊόν του, ενώ όταν το κάνει, το κάνει για λίγα χρήματα».

Μπάμπης Παπαρρίζος


Σχετικά Άρθρα

Κυριακή της Σαμαρείτιδος – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Κυριακή της Σαμαρείτιδος – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Ο Κύριος, ο Δημιουργός και εξουσιαστής των πάντων, έρχεται σήμερα να ζητήσει λίγο νερό. Όχι όμως…
Βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση για την Άλωση της Πόλης από τους Μικρασιάτες Αλμυρού

Βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση για την Άλωση της Πόλης από τους Μικρασιάτες Αλμυρού

Την εξαιρετική εκδήλωση «Άλωση της Κωνσταντινούπολης, 571 χρόνια μετά, τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω» παρουσίασαν…
Μηχανισμός πρόσβασης στη θάλασσα για ΑμΕΑ σε τέσσερις παραλίες του Δήμου Αλμυρού

Μηχανισμός πρόσβασης στη θάλασσα για ΑμΕΑ σε τέσσερις παραλίες του Δήμου Αλμυρού

Τη συμμετοχή του Δήμου Αλμυρού στο Πρόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού «Βελτίωση και τροποποίηση της προσβασιμότητας στις…