Εκδρομή των Αποστράτων στη Χαλκιδική

Εκδρομή των Αποστράτων στη Χαλκιδική

Το περασμένο Σάββατο, 13 Οκτωβρίου  2012, η Ένωση Αποστράτων Επαρχίας Αλμυρού πραγματοποίησε, μαζί με μέλη και φίλους, μονοήμερη εκδρομή στην περιοχή Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής.  Ο καιρός τις πρωινές ώρες ήταν συννεφιασμένος, όμως στη συνέχεια και καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής, ήταν καλοκαιρινός, με αποτέλεσμα η διαδρομή να είναι ευχάριστη και οι συμμετέχοντες να περάσουν υπέροχα. Οι επιμορφωτικές ενημερώσεις από μέλη της Ένωσης για τους τελικούς προορισμούς, τα  ανέκδοτα και η ευχάριστη ατμόσφαιρα ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά που επικράτησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η πρώτη στάση πραγματοποιήθηκε στον Κορινό  για τον πρωινό καφέ που ήταν ό,τι καλύτερο εκείνη τη στιγμή για όλους τους εκδρομείς.

Επόμενος σταθμός ήταν η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου  στη Σουρωτή Χαλκιδικής, όπου βρίσκεται το κοιμητήριο του Γέροντα Παϊσίου. Εκεί όλοι είχαν την ευκαιρία να ανάψουν ένα κερί, να προσκυνήσουν ευλαβικά και να θαυμάσουν το υπέροχου κάλλους τοπίο, που δημιουργούσαν τα βουνά και η βλάστηση. Ακολούθησε στη συνέχεια μια γραφικότατη διαδρομή, μέχρι τον τελικό προορισμό, που ήταν το υπέροχο Σπήλαιο των Πετραλώνων. Το συγκεκριμένο Σπήλαιο, πέρα από τη φυσική του ομορφιά, έχει να επιδείξει πλήθος ευρημάτων οστών ανθρώπων και ζώων ηλικίας 700.000 ετών και άνω.

Μετά από παραμονή αρκετής ώρας στο Σπήλαιο, το χωριό Νέα Καλλικράτεια ήταν ο επόμενος σταθμός, όπου, σε μία παραθαλάσσια ταβέρνα, όλοι οι εκδρομείς απόλαυσαν το μεσημεριανό τους γεύμα. Ακολούθησε απογευματινός καφές σε Εμπορικό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη και, στη συνέχεια, ο δρόμος ήταν ορθάνοιχτος για την επιστροφή στον Αλμυρό.


Σχετικά Άρθρα

Νίκη δίχως αντίκρυσμα για τον Πρωτεσίλαο

Νίκη δίχως αντίκρυσμα για τον Πρωτεσίλαο

  Δίχως αντίκρυσμα ήταν η νίκη για τον Πρωτεσίλαο στο Στεφανοβίκειο καθώς η ομάδα του Πτελεού…
Με ήττα αποχαιρέτησε τη Β’ Τοπική ο Αχιλλέας

Με ήττα αποχαιρέτησε τη Β’ Τοπική ο Αχιλλέας

Ο Αχιλλέας αποχαιρέτησε τη Β’ Τοπική με βαριά εντός έδρας ήττα καθώς έχασε 2-8 από τη…
Κυριακή των Μυροφόρων – Κήρυγμα του Αρχιμ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΟΥ

Κυριακή των Μυροφόρων – Κήρυγμα του Αρχιμ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΟΥ

Τρίτη Κυριακή από του Πάσχα σήμερα και η Εκκλησία μας συνεχίζει να μας κρατά ζωντανά στη…