• 23 Οκτωβρίου, 2012

Το πρόγραμμα εορτασμού της Επετείου του «ΟΧΙ»

Με την υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Πολιούχου μας

Την υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Δημητρίου περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων οι εορταστικές εκδηλώσεις για τη μνήμη του Πολιούχου της Πόλεως και της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Η τελετή υποδοχής του Ιερού Λειψάνου θα γίνει την παραμονή της εορτής του Αγίου Δημητρίου, στις 7 παρά τέταρτο το απόγευμα, την Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012.

Στις 7 ακριβώς θα τελεστεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνατίου.

Την ίδια ημέρα, Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, στις 8 και μισή θα αρχίσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας από τους οδούς Βόλου, Βασ. Κωνσταντίνου, Κεντρική Πλατεία (Βασ. Κωνσταντίνου αντίθετα), Μυρμιδόνων, Αχιλλέως και Βόλου.

Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, στις 7:30 το πρωΐ θα τελεστεί Πανηγυρικό Ιερατικό συλλείτουργο με προεξάρχοντα τον Αρχιμανδρίτη π. Κλήμη Ζώκαρη.

Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, μέχρι τις 10 το πρωί θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η παράταξη στο προαύλιο του Ναού, ενώ οι σημαίες με τους μαθητές θα πρέπει να έχουν περάσει εντός αυτού.

Στις 10 και μισή θα αρχίσει η επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό, με τη συμμετοχή όλων των Αρχών της πόλης, των Οργανώσεων και των πολιτών.

Αμέσως μετά τη δοξολογία θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας η δασκάλα Ευαγγελία Κρίκη, Διευθύντρια του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού.

Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων από τις Αρχές, τις Οργανώσεις, τους μαθητές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους Συλλόγους – Σωματεία, κ.α.

Στη συνέχεια, ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών μας και ο Εθνικός Ύμνος.

Αμέσως μετά, τα τμήματα για την παρέλαση θα συγκεντρωθούν επί της οδού Βόλου,  από την οδό Τριανταφύλλου Αργυροπούλου και προς το ΚΤΕΛ, και οι επίσημοι θα καταλάβουν τις θέσεις τους στο χώρο της παρέλασης, επί της οδού Βόλου.

Στις 11 και μισή θα αρχίσει η παρέλαση μπροστά από τους επισήμους με την εξής σειρά: Ειδικό Σχολείο, 1ο Δημοτικό Σχολείο, 2ο Δημοτικό Σχολείο, 3ο Δημοτικό Σχολείο, 4ο Δημοτικό Σχολείο, 5ο Δημοτικό Σχολείο, 1ο Γυμνάσιο, 2ο Γυμνάσιο, Γενικό Λύκειο, ΕΠΑ.Λ., Λύκειο Ελληνίδων (Τμήμα Αλμυρού), Στρατιωτικό Τμήμα της 111 Πτέρυγας Μάχης.

Με το πέρας της παρέλασης θα παρουσιαστούν ελληνικοί χοροί από τους μαθητές και τις μαθήτριες των 3ου και 5ου Δημοτικών Σχολείων Αλμυρού στην Κεντρική Πλατεία, υπό την ευθύνη των γυμναστών Αποστολίας Τσιλιού και Αλέξανδρου Τσιάτσιου.

Οι καταστηματάρχες θα πρέπει να στολίσουν τις βιτρίνες των καταστημάτων για το τετραήμερο του εορτασμού (25, 26, 27 και 28 Οκτωβρίου) με εικόνες, εκθέματα κ.λ.π. εθνικού περιεχομένου, ενώ θα υπάρξει γενικός σημαιοστολισμός.

Τέλος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού παρακαλείται για την τήρηση της τάξης στο χώρο της παρέλασης, για τη λήψη μέτρων τροχαίας και τη ρύθμιση της κυκλοφορίας των τροχοφόρων ιδιαίτερα το βράδυ της 25ης Οκτωβρίου στις οδούς Βόλου – Βασ. Κωνσταντίνου – Κεντρική Πλατεία– Μυρμιδόνων – Αχιλλέως – Βόλου, όπου θα γίνει η περιφορά της Ιεράς Εικόνας.

Επίσης, το πρωί της 28ης Οκτωβρίου να απαγορευθεί η στάθμευση των οχημάτων στην οδό Βόλου – Βασ. Κωνσταντίνου και να διακοπεί η κυκλοφορία στους κάθετους σε αυτούς δρόμους ήτοι, στις οδούς  Βαλαμοτοπούλου – Μαραθώνος – Τρ. Αργυροπούλου – Αχιλλέως – Βασ. Γεωργίου – Βασ. Κωνσταντίνου.


Σχετικά Άρθρα

40ήμερο μνημόσυνο

40ήμερο μνημόσυνο

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από τον θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, παππού, αδερφού και…
Πρωινό Δελτίο Τύπου Παρασκευή 18-10-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Πρωινό Δελτίο Τύπου Παρασκευή 18-10-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Διαβάστε παρακάτω με τίτλο και λινκ… τους κύριους τίτλους ειδήσεων της πρωινής επικαιρότητας της Παρασκευής 18…
54ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Ε.Σ.Ε.Τ. – Η δυναμική της  δημοσιογραφίας στην ελληνική περιφέρεια

54ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Ε.Σ.Ε.Τ. – Η δυναμική της δημοσιογραφίας στην ελληνική περιφέρεια

Το 54ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Ε.Σ.Ε.Τ. από την Αλεξανδρούπολη έδωσε το στίγμα και την δυναμική…