Εκδρομή των Αποστράτων στη Χαλκιδική

Εκδρομή των Αποστράτων στη Χαλκιδική

Το περασμένο Σάββατο, 13 Οκτωβρίου  2012, η Ένωση Αποστράτων Επαρχίας Αλμυρού πραγματοποίησε, μαζί με μέλη και φίλους, μονοήμερη εκδρομή στην περιοχή Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής.  Ο καιρός τις πρωινές ώρες ήταν συννεφιασμένος, όμως στη συνέχεια και καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής, ήταν καλοκαιρινός, με αποτέλεσμα η διαδρομή να είναι ευχάριστη και οι συμμετέχοντες να περάσουν υπέροχα. Οι επιμορφωτικές ενημερώσεις από μέλη της Ένωσης για τους τελικούς προορισμούς, τα  ανέκδοτα και η ευχάριστη ατμόσφαιρα ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά που επικράτησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η πρώτη στάση πραγματοποιήθηκε στον Κορινό  για τον πρωινό καφέ που ήταν ό,τι καλύτερο εκείνη τη στιγμή για όλους τους εκδρομείς.

Επόμενος σταθμός ήταν η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου  στη Σουρωτή Χαλκιδικής, όπου βρίσκεται το κοιμητήριο του Γέροντα Παϊσίου. Εκεί όλοι είχαν την ευκαιρία να ανάψουν ένα κερί, να προσκυνήσουν ευλαβικά και να θαυμάσουν το υπέροχου κάλλους τοπίο, που δημιουργούσαν τα βουνά και η βλάστηση. Ακολούθησε στη συνέχεια μια γραφικότατη διαδρομή, μέχρι τον τελικό προορισμό, που ήταν το υπέροχο Σπήλαιο των Πετραλώνων. Το συγκεκριμένο Σπήλαιο, πέρα από τη φυσική του ομορφιά, έχει να επιδείξει πλήθος ευρημάτων οστών ανθρώπων και ζώων ηλικίας 700.000 ετών και άνω.

Μετά από παραμονή αρκετής ώρας στο Σπήλαιο, το χωριό Νέα Καλλικράτεια ήταν ο επόμενος σταθμός, όπου, σε μία παραθαλάσσια ταβέρνα, όλοι οι εκδρομείς απόλαυσαν το μεσημεριανό τους γεύμα. Ακολούθησε απογευματινός καφές σε Εμπορικό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη και, στη συνέχεια, ο δρόμος ήταν ορθάνοιχτος για την επιστροφή στον Αλμυρό.


Σχετικά Άρθρα

Στον Άγιο Ιωάννη Βρύναινας και το Φράγμα Μαυρομάτη η Επιτροπή Τουρισμού

Στον Άγιο Ιωάννη Βρύναινας και το Φράγμα Μαυρομάτη η Επιτροπή Τουρισμού

Τα μέλη της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Αλμυρού Πανταζώνας Κώστας και Δήμος Περπερίδης είχαν συνάντηση στον…
Πεζοπορία στο Βελεστίνο: Βαδίζοντας στα χνάρια των αρχαίων Φερών

Πεζοπορία στο Βελεστίνο: Βαδίζοντας στα χνάρια των αρχαίων Φερών

Για άλλη μια φορά  με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την υγεία που τιμάται τον μήνα…
Το πρόγραμμα της Λιτανείας της Ιεράς Εικόνας Παναγίας Ξενιάς

Το πρόγραμμα της Λιτανείας της Ιεράς Εικόνας Παναγίας Ξενιάς

Ένα ιδιαίτερο γεγονός πρόκειται να λάβει χώρα στην πόλη του Αλμυρού τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024.…