• 16 Οκτωβρίου, 2012

Ανταλλακτική βιβλιοθήκη στην Ευξεινούπολη

Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ευξεινούπολης λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω Δελτίο Τύπου:

«Μπορεί η οικονομική κρίση να έχει επηρεάσει αρνητικά τους περισσότερους Έλληνες, μπορεί να έχει επιφέρει μείωση των εισοδημάτων μας, περιορισμό των αναγκών μας, χειροτέρευση του βιοτικού επιπέδου, όμως οι ανάγκες μας δεν είναι μόνο οικονομικές, κι αυτά που χρειαζόμαστε ευτυχώς… ακόμη δεν αγοράζονται μόνο με χρήματα.

Μπορούμε πάντα να γνωρίσουμε τον κόσμο, να ταξιδέψουμε με τη φαντασία μας, να ξεχαστούμε από την πραγματικότητα, να ακονίσουμε το μυαλό μας, να διασκεδάσουμε, να απολαύσουμε μια ευχάριστη διήγηση… ή απλά να γεμίσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας, παρέα μόνο με ένα βιβλίο. «Ο κόσμος είναι φτιαγμένος για να καταλήξει σε ένα ωραίο βιβλίο», είπε κάποτε ο Γάλλος ποιητής Mallarme. Kι όπως η χαρά, όταν μοιράζεται μεγαλώνει, έτσι κι ένα καλό βιβλίο για να το χαρείς περισσότερο πρέπει να το μοιραστείς, να ανταλλάξεις εντυπώσεις, να επιβεβαιώσεις τα αισθήματα που σου δημιούργησε με άλλους αναγνώστες του.

Αν έχεις λοιπόν έστω κι ένα βιβλίο στο σπίτι σου διάβασέ το και μετά αντάλλαξέ το.

Η βιβλιοθήκη που δημιουργούμε στο γραφείο του Πολιτιστικού Συλλόγου στην Ευξεινούπολη, σου δίνει την ευκαιρία να μοιραστείς τη χαρά της ανάγνωσης πολλών βιβλίων για μεγάλους και για παιδιά, διαθέτοντας αρχικά μόνο ένα βιβλίο. Χωρίς καμία υποχρέωση επιστροφής.

Αν πάλι στην προσωπική σου βιβλιοθήκη έχεις πολλά βιβλία που ήδη έχεις διαβάσει, μπορείς να προσφέρεις κάποια στη βιβλιοθήκη μας, ώστε μέσω της ανταλλαγής να έχουν κι άλλοι συμπολίτες μας την ευκαιρία να τα διαβάσουν. Ήδη βιβλιοπωλεία του Αλμυρού όπως «Η Γραφή» της κ. Ειρήνης Μάμαλη, το « Symbol » της κ. Ιωάννας Καραγκούνη και το «Χαρούλα» της κ. Χαρούλας Σαμαρά, μας χάρισαν τα πρώτα βιβλία των ραφιών μας με λογοτεχνικά, ιστορικά, παιδικά βιβλία, ακόμη και σχολικά βοηθήματα.

Τις ευχαριστούμε θερμότατα για τη βοήθειά τους και ελπίζουμε η ευγενική τους χορηγία να βρει πολλούς μιμητές.

Γιατί όσα κι αν είναι τα οικονομικά προβλήματα, όσο δύσκολες οι συνθήκες της ζωής μας, η ισότητα των ευκαιριών στη γνώση, στην ανάπτυξη της προσωπικότητας, στην παιδεία και τον πολιτισμό, πρέπει να είναι πάντα ψηλά στις αξίες μας, πάντα μπροστά στις προτεραιότητές μας.

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας για ανταλλαγή ή δωρεά βιβλίων:

Χρύσα Μαρδάκη 6938963172, Γιάννης Γαλατσίδας 6974870309.

 

Πολιτιστικός Σύλλογος Ευξεινούπολης»


Σχετικά Άρθρα

Κυριακή της Σαμαρείτιδος – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Κυριακή της Σαμαρείτιδος – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Ο Κύριος, ο Δημιουργός και εξουσιαστής των πάντων, έρχεται σήμερα να ζητήσει λίγο νερό. Όχι όμως…
Βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση για την Άλωση της Πόλης από τους Μικρασιάτες Αλμυρού

Βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση για την Άλωση της Πόλης από τους Μικρασιάτες Αλμυρού

Την εξαιρετική εκδήλωση «Άλωση της Κωνσταντινούπολης, 571 χρόνια μετά, τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω» παρουσίασαν…
Μηχανισμός πρόσβασης στη θάλασσα για ΑμΕΑ σε τέσσερις παραλίες του Δήμου Αλμυρού

Μηχανισμός πρόσβασης στη θάλασσα για ΑμΕΑ σε τέσσερις παραλίες του Δήμου Αλμυρού

Τη συμμετοχή του Δήμου Αλμυρού στο Πρόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού «Βελτίωση και τροποποίηση της προσβασιμότητας στις…