• 2 Οκτωβρίου, 2012

Όθρυς – Πεζοπορία στο Μονοπάτι Μ2 (Κρόνος)

Όθρυς – Πεζοπορία στο Μονοπάτι Μ2 (Κρόνος)

Με απόλυτη επιτυχία (οργανωτική και αριθμητική) πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου, η προγραμματισμένη πεζοπορία του Ε.Ο.Σ. Αλμυρού στην Όθρυ, όπως μας ενημερώνει σχετικό δελτίο Τύπου που λάβαμε από το Σύλλογο. Όπως σε αυτό αναφέρεται, μαζί μας περπάτησαν και οι φίλοι συνορειβάτες του Ε.Ο.Σ. Βόλου καθώς και μέλη του συλλόγου «Φίλοι Καλντεριμιών Νοτίου Πηλίου».

Συνολικά, 49 συμμετοχές «μέτρησε» η ορειβατική παρέα που περπάτησε τη διαδρομή Κάτω Ιερά Μονή Ξενιάς – Βρύναινα – Άνω Ιερά Μονή Ξενιάς – Κοκκωτοί, μια διαδρομή12 χλμ. με συνολικό χρόνο πορείας τις 4 ώρες και 30 λεπτά.

Είναι το δεύτερο μονοπάτι στην Όθρυ που «ανοίγει» και σηματοδοτεί ο Σύλλογος, το οποίο φιλοδοξούμε να φτάσει από Κοκκωτούς, μέσω ελατόδασους Πετροκάναλου και κορυφής «Γερακοβούνι», στο Τ.Δ. Κωφών.

Το Μ2-Κρόνος, (σε κάθε μονοπάτι που ανοίγεται και σηματοδοτείται δίδεται ένα νούμερο και το όνομα ενός Τιτάνα – μυθολογία της Όθρυς), στην αρχή του από τη Κ.Ι.Μ. Ξενιάς, έως το Τ.Δ. Βρύναινας είναι μέσα σε καλντερίμι (ένα από τα ελάχιστα καλντερίμια της περιοχής που σώζονται), από τη Βρύναινα έως την Άνω Ι.Μ.Ξενιάς το μονοπάτι «περπατάει» μέσα στο δρυοδάσος, κατηφορίζει έως το υπέροχο πέτρινο  μονότοξο γεφύρι της «Ξενιάς» και μετά τη Μονή συνεχίζει και πάλι μέσα στο δρυοδάσος, για να καταλήξει στο Τ.Δ. Κοκκωτών.

Όλοι οι συμμετέχοντες θαύμασαν και απόλαυσαν τη διαδρομή, ανακάλυψαν κρυμμένες και άγνωστες ομορφιές του βουνού και δήλωσαν «παρόν» για τη επόμενή μας εξόρμηση. Τα δε μέλη των «Φίλων Καλντεριμιών Ν. Πηλίου» (αποτελούνται κυρίως από ξένους υπηκόους που διαμένουν πλέον μόνιμα στο Νότιο Πήλιο και δραστηριοποιούνται σε πολλές εκδηλώσεις εκεί) δήλωσαν γοητευμένοι από την Όθρυ και τις σπάνιες ομορφιές της. Βέβαια σε αυτό συνετέλεσε και το γεγονός ότι στο τέλος της διαδρομής, εκεί στην πλατεία των Κοκκωτών, το τραπέζι που «στήθηκε» με τη φροντίδα της Μαρίας και του Δημήτρη, το καλό φαγητό και τα τραγούδια που ακολούθησαν άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στους φιλοξενούμενούς μας.

Ενθαρρυντικό στοιχείο για το σύλλογο το γεγονός της συμμετοχής πολλών νεαρών -κυρίως μελών μας- στην πεζοπορία.

Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν στην εξόρμηση, ευχαριστούμε επίσης το ΚΤΕΛ Αλμυρού για την «τροποποίηση» των δρομολογίων του και την εξυπηρέτηση όλων των ορειβατών.

Για τον ΕΟΣ Αλμυρού

Ο Πρόεδρος


Σχετικά Άρθρα

Κυριακή της Σαμαρείτιδος – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Κυριακή της Σαμαρείτιδος – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Ο Κύριος, ο Δημιουργός και εξουσιαστής των πάντων, έρχεται σήμερα να ζητήσει λίγο νερό. Όχι όμως…
Βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση για την Άλωση της Πόλης από τους Μικρασιάτες Αλμυρού

Βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση για την Άλωση της Πόλης από τους Μικρασιάτες Αλμυρού

Την εξαιρετική εκδήλωση «Άλωση της Κωνσταντινούπολης, 571 χρόνια μετά, τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω» παρουσίασαν…
Μηχανισμός πρόσβασης στη θάλασσα για ΑμΕΑ σε τέσσερις παραλίες του Δήμου Αλμυρού

Μηχανισμός πρόσβασης στη θάλασσα για ΑμΕΑ σε τέσσερις παραλίες του Δήμου Αλμυρού

Τη συμμετοχή του Δήμου Αλμυρού στο Πρόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού «Βελτίωση και τροποποίηση της προσβασιμότητας στις…