• 30 Αυγούστου, 2012

Η εμφάνιση του Λυκείου Ελληνίδων στα «Ελευθέρια» του Αλμυρού

Η εμφάνιση του Λυκείου Ελληνίδων  στα «Ελευθέρια» του Αλμυρού

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το περιφερειακό τμήμα χορού Αλμυρού του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αλμυρού για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης το παιδικό τμήμα χορού του Δήμου Αλμυρού και ο Σύλλογος Ανατολικής Ρωμυλίας Ευξεινούπολης.

Υπό τη διδασκαλία του Φώτη Σκαμαγκούλη οι δύο ομάδες ενηλίκων του Λυκείου Ελληνίδων παρουσίασαν στην πλατεία του Αλμυρού την Παρασκευή 17 Αυγούστου το βράδυ χορούς από την ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά. Η ομάδα αρχαρίων χόρεψε χορούς από τη Θεσσαλία: Αρβανιτοβλάχικο, Κλειστό Αργιθέας, Νταϊλιάνα, Τσάμικο και Αριστείδη. Με χορούς από το βορειοανατολικό Αιγαίο συνέχισε η δεύτερη ομάδα ενηλίκων: Πλατανιώτικο νερό, Γιαρ Γιαρ Σαμοθράκης, Καλαμαθιανό Νάξου, Πάτημα Λήμνου και Καβαντορίτικο.

Από τη σελίδα αυτή θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την αντιπρόεδρο και έφορο ιματιοθήκης του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου κ. Άσπα Καπουρνιώτη και την έφορο χορευτικών ομάδων του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου κ. Άννα Κουτσελίνη, για την παραχώρηση των παραδοσιακών φορεσιών Αλμυρού, Πάρου και Καλύμνου, καθώς και για την προσωπική φροντίδα και επιμέλεια των ενδυμασιών.

Ευχαριστούμε επίσης τον πρόεδρο της περιφερειακής επιτροπής Αλμυρού του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Δημήτρη Κουρκούμπα, για την παραχώρηση των γραφείων του παραρτήματος για τις ανάγκες αυτής της εκδήλωσης.

Τέλος, ευχαριστούμε ιδιαίτερα τις χορεύτριες και τους χορευτές μας, για τον ενθουσιασμό τους και το χρόνο που αφιέρωσαν για την εκδήλωση αυτή εν μέσω θέρους.

 

Από το Λύκειο Ελληνίδων – Παράρτημα Αλμυρού


Σχετικά Άρθρα

Κυριακή της Σαμαρείτιδος – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Κυριακή της Σαμαρείτιδος – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Ο Κύριος, ο Δημιουργός και εξουσιαστής των πάντων, έρχεται σήμερα να ζητήσει λίγο νερό. Όχι όμως…
Βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση για την Άλωση της Πόλης από τους Μικρασιάτες Αλμυρού

Βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση για την Άλωση της Πόλης από τους Μικρασιάτες Αλμυρού

Την εξαιρετική εκδήλωση «Άλωση της Κωνσταντινούπολης, 571 χρόνια μετά, τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω» παρουσίασαν…
Μηχανισμός πρόσβασης στη θάλασσα για ΑμΕΑ σε τέσσερις παραλίες του Δήμου Αλμυρού

Μηχανισμός πρόσβασης στη θάλασσα για ΑμΕΑ σε τέσσερις παραλίες του Δήμου Αλμυρού

Τη συμμετοχή του Δήμου Αλμυρού στο Πρόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού «Βελτίωση και τροποποίηση της προσβασιμότητας στις…