• 22 Αυγούστου, 2012

Θρίαμβος εθελοντισμού και προσφοράς το 1ο Φεστιβάλ Καλών Τεχνών στη Μιτζέλα

Θρίαμβος εθελοντισμού και προσφοράς το 1ο Φεστιβάλ Καλών Τεχνών στη Μιτζέλα

Με ένα ξέφρενο λάτιν πάρτι έληξαν την περασμένη Κυριακή, 12 Αυγούστου, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις και το 1ο Φεστιβάλ Καλών Τεχνών, που συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Γυναικών και η Κίνηση Νέων Αμαλιάπολης και οι οποίες ξεκίνησαν στις 3 του μήνα.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρεται «το κοινό ανταποκρίθηκε θερμά και η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες των διοργανωτών, γεγονός που δείχνει πόσο έχουμε ανάγκη όλοι μας από όμορφες εκδηλώσεις και ψυχαγωγία.

Ειδικότερα, στη Γιορτή της Ελιάς, το περασμένο Σάββατο, 11 Αυγούστου, που ένωσε όλους τους ντόπιους ελαιοπαραγωγούς σε μια κοινή προσπάθεια ανάδειξης του πολύτιμου ελαιόλαδου, οι Μιτζελιώτες απέδειξαν πως όταν συνεργάζονται αρμονικά, καταφέρνουν όμορφα πράγματα.

Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε όλοι στο Μιτζελιώτη δάσκαλο χορού Κώστα Δημητρίου, που με την ακούραστη διάθεσή του για δημιουργία, κατόρθωσε να οργανώσει πλήθος χορευτικών και να δώσει χαρά σε συμμετέχοντες και κοινό. Τέλος, ευχαριστούμε θερμά όσους βοήθησαν με κάθε τρόπο στις εκδηλώσεις αυτές, τους ομιλητές της γιορτής ελαιολάδου και φυσικά το πλήθος κόσμου που τις αγκάλιασε θερμά.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγαπητός Χριστέλλος, ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν στη διοργάνωση των εκδηλώσεων, όλους τους ελαιοπαραγωγούς που πήραν μέρος στη γιορτή ελαιολάδου, ενώ εκφράζει την ευχή, οι εκδηλώσεις αυτές να λάβουν χαρακτήρα ετήσιου θεσμού, με τη συμμετοχή κι άλλων φορέων και Συλλόγων της Αμαλιάπολης.»

 

«ΚΑΘΕ 29 ΦΛΕΒΑΡΗ»

Την Παρασκευή 10 Αυγούστου στα πλαίσια του Φεστιβάλ, τιμώντας και την συγγραφική τέχνη, φιλοξενήθηκε το Βιβλιοπωλείο «Βούλγαρη» του Νικόλαου Βούλγαρη, το οποίο παρουσίασε έναν νέο συγγραφέα στον πρώτο του τίτλο, τον Αλέξανδρο Νίκα, με το βιβλίο του «Κάθε 29 του Φλεβάρη» των εκδόσεων «ΜΙΝΩΑΣ».

Στην παρουσίαση συμμετείχαν οι ηθοποιοί Εύη Σαμαρά και Δημήτρης Ντούκας, οι οποίοι με τις ζεστές τους φωνές μας ταξίδεψαν, διαβάζοντας χαρακτηριστικά για το βιβλίο αποσπάσματα. Την παρουσίαση ανέλαβε, η δική μας, Βιβή Τσιντσίνη.

Το βιβλίο «29 του Φλεβάρη» είναι ένα βιβλίο στο οποίο ο έρωτας ξεπερνά την ελαφρότητα του είναι και γίνεται αγάπη, ένα βιβλίο με φόντο τα χρόνια της δικτατορίας και τα επόμενα. Και ένα τέλος… ένα υπέροχο τέλος, στο οποίο… ε… το οποίο πρέπει να διαβάσετε για να αισθανθείτε την έκπληξη, δεν μεταφέρονται τα συναισθήματα, ούτε ποτέ είναι ίδια από αναγνώστη σε αναγνώστη.

 

Σας μεταφέρουμε δύο από τις χαρακτηριστικές κριτικές που πήρε το βιβλίο:

Έθνος: To πρώτο συγγραφικό εγχείρημα του 56χρονου Αλέξανδρου Νίκα αποτελεί έναν ύμνο στον έρωτα και την αγάπη.

Οι χαρακτήρες είναι σχεδιασμένοι έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στα πρότυπα της εποχής,  να επηρεάζονται και να μεταλλάσσονται ανάλογα με τις κοινωνικές ή προσωπικές εξελίξεις, αλλά να κρατούν ορισμένες σταθερές, όπως ο έρωτας του πρωταγωνιστικού ζεύγους ή τα οράματα που μετουσιώνονται σε ένα αξιακό συμβόλαιο ζωής…. Σχολιάζει ο Γιάννης Μπασκόζος του «Βήματος»

Η βραδιά κύλησε με παρουσίαση του συγγραφέα, ερωτο-απαντήσεις γύρω από τη συγγραφή του βιβλίου (έφτασε στις 4.000 πωλήσεις), τους ήρωές του και με τις αναγνώσεις των ηθοποιών, οι οποίοι έδωσαν ζωή στις γραμμές και στους πρωταγωνιστές του.

Ευχόμαστε συνέχεια στο Φεστιβάλ Αμαλιάπολης και ο «Λαός» θα είναι εκεί.

 

 


Σχετικά Άρθρα

Νίκη δίχως αντίκρυσμα για τον Πρωτεσίλαο

Νίκη δίχως αντίκρυσμα για τον Πρωτεσίλαο

  Δίχως αντίκρυσμα ήταν η νίκη για τον Πρωτεσίλαο στο Στεφανοβίκειο καθώς η ομάδα του Πτελεού…
Με ήττα αποχαιρέτησε τη Β’ Τοπική ο Αχιλλέας

Με ήττα αποχαιρέτησε τη Β’ Τοπική ο Αχιλλέας

Ο Αχιλλέας αποχαιρέτησε τη Β’ Τοπική με βαριά εντός έδρας ήττα καθώς έχασε 2-8 από τη…
Κυριακή των Μυροφόρων – Κήρυγμα του Αρχιμ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΟΥ

Κυριακή των Μυροφόρων – Κήρυγμα του Αρχιμ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΟΥ

Τρίτη Κυριακή από του Πάσχα σήμερα και η Εκκλησία μας συνεχίζει να μας κρατά ζωντανά στη…