• 6 Αυγούστου, 2012

Δράσεις του Κυνηγετικού Συλλόγου

Δράσεις του Κυνηγετικού Συλλόγου

Προς ενημέρωση των μελών για τις δραστηριότητες του Κυνηγετικού Συλλόγου, καταχωρούμε το παρακάτω δελτίο Τύπου, που αφορά το διάστημα Απριλίου – Ιουλίου 2012.

«1.- Στις 6-8/4/2012 διοργανώθηκε με επιτυχία και για πρώτη φορά μάλιστα εκδρομή για τα μέλη του Συλλόγου στην Σόφια της Βουλγαρίας.

2.- Ξεκίνησαν οι διαδικασίες εκτέλεσης των έργων που εγκρίθηκαν από την Γενική συνέλευση για την νέα χρονιά ήτοι:

Δημοσιεύθηκε η διακήρυξη για την αγορά αγροτεμαχίου για κατασκευή πυρήνων προσαρμογής θηραμάτων – βρισκόμαστε στο στάδιο διερεύνησης .

Ολοκληρώθηκε μετά από σχετική δημοπρασία η κατασκευή λυόμενου καταφυγίου στην θέση ΑΡΝΟΒΡΥΣΗ Βρύναινας και πλέον στην περιοχή έχουμε ένα πλήρη συγκρότημα του Συλλόγου με Βρύση, κιόσκι και καταφύγιο προς χρήση των μελών μας.

Κατασκευάσθηκαν νέα παράθυρα και πόρτα στο κυλικείο στο Κουρί, στο φυλάκιο στο Τσαιράκι, επισκευάσθηκε το τζάκι στο καταφύγιο στο Τσατάλι, έγινε αγιογράφηση μέρους του Ιερού ναού Αγίου Σεραφείμ και κατασκευή τοίχου αντιστήριξης στον Ιερό Ναό Αγίων Απόστόλων Κωφών με δαπάνες του Συλλόγου.

Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο δημοπράτησης της ανάπλασης της πηγής Τσουκνίδα Κωφών πρόσφατα έγινε καθαρισμός του χώρου και επιτόπου συλλογή στοιχείων για την σύνταξη της μελέτης από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων του Δήμου Αλμυρού κ. Τσαμπίρα Ηλία, την Πρ/νη της υπηρεσίας κας Γκίκα Μαριάννας τον δασολόγο κ. Γιαννούχο Κώστα και μελών της διοίκησης του Συλλόγου (Βελάνης Δ. – Τσέκας Δ. – Τιμπλαλέξης Δ.)

3.- Έγινε με την συνδρομή των θηροφυλάκων Ράπτη Αθ, και Ξαφά Ιωάννη τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης των καταφυγίων .

4.- Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η καθιερωμένη γιορτή του Αγίου Σεραφείμ στις 5 και 6  Μαΐου 2012.

5.- Ο Πρόεδρος συμμετείχε στην συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου για την πυρασφάλεια όπου και φέτος θα μετέχουμε ενεργά όπου μας χρειασθούν οι υπηρεσίες, επίσης στην γενική συνέλευση της ομοσπονδίας στις 20/05/2012 και σε εκδήλωση του Κ. Σ. Βόλου με τον οποίο υπάρχει τελευταία άριστη συνεργασία τόσο στην θηροφύλαξη αλλά και στον εμπλουτισμό των περιοχών μας.

6.- Έγινε έκτακτη γενική συνέλευση στις 22/7/2012 και μάλιστα ήταν η μεγαλύτερη που έγινε μέχρι σήμερα σε αριθμό συμμετεχόντων (περίπου 70 άτομα) με θέματα την επιβολή έκτακτης εισφοράς – εγκρίθηκε ομόφωνα η πρόταση του Προέδρου για επιβολή έκτακτης εισφοράς επτά 7,00 € υπέρ Ζ΄ Κυν. Ομοσπονδίας και οκτώ 8,00 € υπέρ Κυνηγετικού Συλλόγου, ενώ στο δεύτερο θέμα αποφασίσθηκε κατά πλειοψηφία (37 – 22) η άρση της απαγόρευσης του καταφυγίου ορισμένου χρόνου περιοχών Αγίων Θεοδώρων – Αχιλλείου καθώς και πρόταση για εκ νέου οριοθέτησή του σε κεντρικούς δρόμους και έκδοση έπειτα νέας απαγορευτικής απόφασης για καλλίτερη φύλαξη και εμπλουτισμό.

7.- Επίσης μετά από αίτημα μας (απόφαση Γ. Σ.) και μεγάλη καθυστέρηση μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιών (από 14/01/2011) εγκρίθηκε η τροποποίηση των ορίων του μονίμου καταφυγίου ΠΑΛΙΟΥ ΠΛΑΤΑΝΟΥ – ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ με αύξηση των ορίων αυτού κατά 520 στρ. για προστασία των κτηνοτροφικών μονάδων της περιοχής αλλά και των θηραμάτων ειδικά των πτερωτών. Άμεσα έγινε τοποθέτηση νέων απαγορευτικών πινακίδων για ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

Στο σημείο αυτό θέλουμε ως Διοικητικό Συμβούλιο να ευχαριστήσουμε δημόσια τον κ. Μποτό Αργύριο, περιφερειακό Σύμβουλο Θεσσαλίας και Πολιτευτή, για το ενδιαφέρον που έδειξε και για τις άμεσες παρεμβάσεις του προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να υπάρξει θετική και γρήγορη κατάληξη στο ανωτέρω δίκαιο αίτημά μας.

Τέλος, βρίσκεται σε εξέλιξη απελευθέρωση θηραμάτων (λαγών) σε τοποθεσίες που επιλέγονται από το Διοικητικό συμβούλιο και σε συνεννόηση με κατά τόπους συναδέλφους κυνηγούς για εμπλουτισμό των περιοχών και ειδικότερα των πεδινών. Σε αυτό το σημείο θα τονίσουμε την κακόβουλη κριτική ορισμένων ευτυχώς ελαχίστων ότι δήθεν φωτογραφίζουμε τις απελευθερώσεις για εφέ (εμείς τις κάνουμε πάντως για πλήρη διαφάνεια παρουσία μελών και ντόπιων κυνηγών), και ότι τις κάνουμε σε περιοχές που υπάρχουν δικοί μας φίλοι, προφανώς ζουν σε άλλη περιοχή και δεν έχουν καταλάβει ότι η συντριπτική πλειοψηφία κυνηγών και μη συμπαραστέκεται στο έργο του Συμβουλίου.

Εκ του Κυνηγετικού Συλλόγου Αλμυρού»


Σχετικά Άρθρα

Κυριακή της Σαμαρείτιδος – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Κυριακή της Σαμαρείτιδος – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Ο Κύριος, ο Δημιουργός και εξουσιαστής των πάντων, έρχεται σήμερα να ζητήσει λίγο νερό. Όχι όμως…
Βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση για την Άλωση της Πόλης από τους Μικρασιάτες Αλμυρού

Βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση για την Άλωση της Πόλης από τους Μικρασιάτες Αλμυρού

Την εξαιρετική εκδήλωση «Άλωση της Κωνσταντινούπολης, 571 χρόνια μετά, τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω» παρουσίασαν…
Μηχανισμός πρόσβασης στη θάλασσα για ΑμΕΑ σε τέσσερις παραλίες του Δήμου Αλμυρού

Μηχανισμός πρόσβασης στη θάλασσα για ΑμΕΑ σε τέσσερις παραλίες του Δήμου Αλμυρού

Τη συμμετοχή του Δήμου Αλμυρού στο Πρόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού «Βελτίωση και τροποποίηση της προσβασιμότητας στις…