• 1 Αυγούστου, 2012

Το εξωκκλήσι της Οσίας Μακρίνας στην Όθρυ

Το εξωκκλήσι της Οσίας Μακρίνας στην Όθρυ

Για τρίτη χρονιά λειτούργησε στον Κλινοβό Όθρυος το εκκλησάκι της Οσίας Μακρίνας, στις 18 και στις 19 Ιουλίου 2012, παρουσία και φέτος δεκάδων πιστών – προσκυνητών.

Η Οσία Μακρίνα γιορτάζει στις 19 Ιουλίου κάθε χρόνο, ήταν η αδελφή του κορυφαίου Ιεράρχη της Εκκλησίας μας, του Αγ. Βασιλείου και έζησε ως μοναχή τον 4ο αιώνα στο ασκητήριό της στο Πόντο (κοντά στον Ίρη ποταμό).

Το ναΰδριο της Οσίας κατασκευάσθηκε από τον κάτοικο της Σούρπης Λάμπρο Μακρή και την οικογένειά του, αφιερώθηκε δε στην Κάτω Μονή Παναγίας Ξενιάς, με την οποία η οικογένεια έχει μια μακροχρόνια πνευματική σχέση.

Το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης 18 Ιουλίου, τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία, όπου λειτούργησε ο εφημέριος του Δρυμώνα π. Δημήτριος Μαργαρίτης, ανήμερα δε της γιορτής 19 Ιουλίου η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε από τους ιερείς π. Χρήστο Μπουντή και π. Δημήτριο Μαργαρίτη. Και στον Εσπερινό και στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησαν και έψαλλαν η Γερόντισσα Ηγουμένη της Κάτω Μονής Ξενιάς και η συνοδεία της. Το γραφικό ξωκκλήσι της Οσίας Μακρίνας βρίσκεται10 χλμ.από την Σούρπη, απέναντι -προς την Όθρυ- από το Σταθμό Αυτοκινήτων στην Εθνική οδό (ο επισκέπτης ακολουθεί τον επαρχιακό δρόμο Σούρπης – Δρυμώνα και μόλις φθάσει στο Σταθμό Αυτοκινήτων βρίσκει χωμάτινο, αγροτικό δρόμο ένα χλμ., που οδηγεί στο όμορφο ξωκκλήσι του τόπου μας).

Τρ. Σπανός


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η 4 εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου…
Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Η Α’ Τοπική αρχίζει στις 21-22 Σεπτεμβρίου, η Β’ στις 28-29 Σεπτεμβρίου και η Γ’ στις…