• 1 Αυγούστου, 2012

Διχασμένο το Δημοτικό Συμβούλιο για το κάμπινγκ του Αη-Γιάννη

Διχασμένο παρουσιάστηκε το Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα της παραχώρησης του αλσυλλίου Αγίου Ιωάννη Τσιγκελίου στον ομώνυμο Εξωραϊστικό Σύλλογο, μετά από σχετικό αίτημα που κατατέθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο προς το Σώμα και αναγνώστηκε από τον Πρόεδρο Φώτη Χατζηδημητρίου. Όπως αναφερόταν σε αυτό, ο Σύλλογος ζητάει την παραχώρηση του χώρου από τον Δήμο, με οποιαδήποτε μορφή ορίσει ο ίδιος, ακόμα και με εκμίσθωση αντί εύλογου τιμήματος, ενώ είναι διατεθειμένος να αναλάβει και τα έξοδα λειτουργίας.

Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι εφτά Δημοτικοί Σύμβουλοι της Πλειοψηφίας ζητάνε, με έγγραφο που κατέθεσαν στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, να ξηλωθούν οι οποιεσδήποτε κατασκευές έχουν γίνει εντός του αλσυλλίου και να σφραγιστεί ο χώρος.

Πρώτος πήρε τον λόγο ο Δημήτρης Εσερίδης, ο οποίος τάχθηκε υπέρ του αιτήματος του Εξωραϊστικού Συλλόγου και τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι δυνατόν να ισχυριζόμαστε τώρα ότι το κάμπινγκ είναι παράνομο και να πρέπει να κλείσει, επειδή αποφάσισε ο Ντιβανίδης να σταματήσει να ασχολείται. Ο Σύλλογος προσπαθεί να κρατήσει ζωντανό τον τόπο, γι’ αυτό θα πρέπει να βάλουμε τους όρους λειτουργίας για όσους κατασκηνώνουν στο αλσύλλιο».

Ο Δήμαρχος Βαγγέλης Χατζηκυριάκος σημείωσε ότι «όσοι έχουν ασχοληθεί με το αλσύλλιο κατά περιόδους, είναι αυτοί που έχουν δημιουργήσει το μπάχαλο που επικρατεί σήμερα σ’ αυτό. Υπάρχουν πολλά εκκρεμή ζητήματα εκεί και δεν θα ήταν σωστό να πασάρουμε τη λύση τους στο Σύλλογο, γιατί δεν είναι εφικτό. Σε περίπτωση που κάνουμε κάτι τέτοιο θα πέφτουν οι καταγγελίες βροχή στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου».

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νίκος Καλλές και Ηλίας Τσαμπίρας υπενθύμισαν στο Σώμα ότι με παλαιότερη απόφαση του Σώματος, η χρήση του εν λόγω χώρου είναι παράνομη.

Από την πλευρά του ο Χρήστος Βούλγαρης, ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν είχε καταθέσει επερώτηση για τη διαχείριση των χρημάτων – εισφορών των οικιστών από τα παλιά μέλη του Συλλόγου, τόνισε ότι καλό θα ήταν να παραχωρηθεί ο χώρος, με όρους που θα θέσει το Δημοτικό Συμβούλιο και θα πρέπει να τηρούνται απ’ όσους κάνουν χρήση.

Την τελευταία τοποθέτηση έκανε για το θέμα ο Δήμαρχος Αλμυρού και ξεκαθάρισε ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει εκμίσθωση του χώρου, αφού ο χώρος δεν μπορεί να ηλεκτροδοτηθεί νόμιμα, οι τουαλέτες είναι παράνομες, ώστε να δοθεί σαν κάμπινγκ. Σαν χώρος στάθμευσης τροχόσπιτων, και πάλι δεν είναι εφικτή η εκμίσθωση, αφού χρειάζεται όποιος κάνει χρήση να διαθέτουν βιολογική τουαλέτα, αυτόνομη τροφοδοσία ρεύματος κ.ά.» και καταλήγοντας είπε: «Αφήστε εμένα να λύσω το πρόβλημα κι ας γίνω εγώ ο αποδέκτης της δυσαρέσκειας των μελών του Συλλόγου».

Τέλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θωμάς Γρηγορόπουλος επισήμανε ότι όσοι έχουν εγκατασταθεί στο χώρο του αλσυλλίου είναι από την περιοχή μας, ενώ τόνισε την άμεση ανάγκη ηλεκτροδότησης του χώρου, διότι σε αυτόν διαμένουν γέροντες και μικρά παιδιά.

Μπάμπης Παπαρρίζος


Σχετικά Άρθρα

Κυριακή της Σαμαρείτιδος – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Κυριακή της Σαμαρείτιδος – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Ο Κύριος, ο Δημιουργός και εξουσιαστής των πάντων, έρχεται σήμερα να ζητήσει λίγο νερό. Όχι όμως…
Βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση για την Άλωση της Πόλης από τους Μικρασιάτες Αλμυρού

Βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση για την Άλωση της Πόλης από τους Μικρασιάτες Αλμυρού

Την εξαιρετική εκδήλωση «Άλωση της Κωνσταντινούπολης, 571 χρόνια μετά, τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω» παρουσίασαν…
Μηχανισμός πρόσβασης στη θάλασσα για ΑμΕΑ σε τέσσερις παραλίες του Δήμου Αλμυρού

Μηχανισμός πρόσβασης στη θάλασσα για ΑμΕΑ σε τέσσερις παραλίες του Δήμου Αλμυρού

Τη συμμετοχή του Δήμου Αλμυρού στο Πρόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού «Βελτίωση και τροποποίηση της προσβασιμότητας στις…