• 11 Ιουλίου, 2012

Πολλά χωριά και οικισμοί φωνάζουν για εγκατάλειψη

Πολλά χωριά και οικισμοί φωνάζουν για εγκατάλειψη

Πολλά είναι τα παράπονα των Προέδρων των παραθαλάσσιων χωριών και οικισμών, με τα προβλήματα να είναι πολλά, αλλά να μην διαθέτουν τις απαραίτητες λύσεις (όπως για παράδειγμα μηχανήματα, κονδύλια, προσωπικό κ.ά.).

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει στον «Λαό του Αλμυρού» ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αχιλλείου Γιώργος Μαρκάκης «η επίλυση των προβλημάτων των χωριών επαφίεται στον πατριωτισμό των Προέδρων και στη φιλότιμη προσπάθεια που καταβάλει μόνο ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Παπαϊωάννου». Όπως ο ίδιος τονίζει, «δεν έχουμε δει κανέναν από τους άλλους Αντιδημάρχους να επισκέπτονται την περιοχή μας και να ζητάνε τουλάχιστον μία ενημέρωση των όσων προβλημάτων αντιμετωπίζουμε».

Από την άλλη μεριά, η Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Πτελεού Ελένη Σαλάτα – Μπουρτζή δηλώνει πως «είναι πραγματικά ανεξήγητο το πώς θα λυθούν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν Πτελεός και εφτά παραθαλάσσιους οικισμούς που διαθέτουμε».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της δυσκολίας να επιλυθούν τα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά καιρούς είναι η μεγάλη γούρνα που έχει ανοιχτεί στο δρόμο προς Αγία Μαρίνα, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη δυσκολία στην πρόσβαση προς την παραλία, χωρίς κανείς να είναι σε θέση να εξηγήσει ποιος την έχει ανοίξει, αλλά πολύ περισσότερο, δεν έχει κλείσει ακόμα.

Επιπλέον, η Υπηρεσία Καθαριότητας δεν έχει μαζέψει τα βαριά και ογκώδη αντικείμενα που βρίσκονται σε χώρο του χωριού, με αποτέλεσμα πριν από μερικές ημέρες να πάρουν φωτιά και να τρέχουν οι κάτοικοι να τη σβήσουν (πράγμα που το κατάφεραν) πριν επεκταθεί και πάρει μεγάλες διαστάσεις, όπου θα υπήρχε ο κίνδυνος να κινδυνεύσουν και κατοικίες, αλλά και ανθρώπινες ζωές.

Κάτοικοι από τις παραθαλάσσιες περιοχές του Πτελεού έχουν διαμηνύσει προς την Πρόεδρο ότι δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν ανταποδοτικά τέλη, αφού οι Υπηρεσίες που προσφέρονται είναι σχεδόν ανύπαρκτες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το γεγονός ότι το χωριό είναι χωρίς φωτισμό σε κεντρικά σημεία, αφού δεν έχουν αλλάξει τους λαμπτήρες στους στύλους εδώ και πολλές εβδομάδες.

«Δεν είναι υπερβολή να πω ότι όσες προσπάθειες έχω καταβάλει προσωπικά για να επικοινωνήσω με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Γιώργο Παπαϊωάννου, δεν τα έχω καταφέρει, ενώ σε αντίθεση όποτε έχω απευθυνθεί στον Δήμαρχο, έχω βρει καλύτερη ανταπόκριση», καταλήγει η Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Πτελεού, Ελένη Σαλάτα – Μπουρτζή.

Μπάμπης Παπαρρίζος 


Σχετικά Άρθρα

Οι απονομές στον 8ο λαϊκό αγώνα δρόμου δάσους Κουρί / φωτογραφίες

Οι απονομές στον 8ο λαϊκό αγώνα δρόμου δάσους Κουρί / φωτογραφίες

Στον 8ο λαϊκό αγώνα δρόμου στο δάσος Κουρί, το “παρών” έδωσαν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού-Πολιτισμού Σωτήριος…
Βίντεο και εικόνες από τη γιορτή του αθλητισμού στο Κουρί

Βίντεο και εικόνες από τη γιορτή του αθλητισμού στο Κουρί

Ο 8ος λαϊκός αγώνας δρόμου στο δάσος Κουρί πέρασε στην ιστορία και στέφθηκε με επιτυχία καθώς…
Υπογραφή σύμβασης 19,1 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του φράγματος Αγιόκαμπου του Νομού Λάρισας

Υπογραφή σύμβασης 19,1 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του φράγματος Αγιόκαμπου του Νομού Λάρισας

Υπεγράφη, σήμερα, η σύμβαση του έργου «Κατασκευή Ταμιευτήρα στη θέση ‘‘Αγιόκαμπος – Λιβαδότοπος’’ Νομού Λάρισας», προϋπολογισμού…