• 26 Ιουλίου, 2016

Καταγγελία από τον Κ. Κρανά για την παράλειψη του Αλμυρού από την τουριστική ιστοσελίδα της Περιφέρειας

Καταγγελία από τον Κ. Κρανά για την παράλειψη του Αλμυρού από την τουριστική ιστοσελίδα της Περιφέρειας

Δημοσιεύσουμε επιστολή-καταγγελία του Κ. Κρανά για την παράλειψη του Αλμυρού από την τουριστική ιστοσελίδα της Περιφέρειας gothessaly (σχετικό ρεπορτάζ μπορείτε να διαβάσετε εδώ). Αξίζει να σημειώσουμε ότι παρότι πέρασε μια εβδομάδα από την ανάδειξη του θέματος από το e-almyros.gr, η ιστοσελίδα της Περιφέρειας παραμένει χωρίς προσθήκες για τον Αλμυρό και τη Νέα Αγχίαλο.

«Όταν σε αναρτημένη επίσημη ιστοσελίδα, για την τουριστική προβολή της Θεσσαλίας, παραλείπεται ολόκληρη περιοχή -η Νοτιοδυτική Μαγνησία -, δηλαδή η περιοχή του Αλμυρού, τότε δεν γνωρίζω αν μπορούμε να μιλάμε για παράλειψη και αβλεψία.

Ανέκαθεν, όταν οι ιθύνοντες μιλούσαν για έργα τουριστικής ανάπτυξης στη Μαγνησία, πάντοτε το βλέμμα τους ήταν στραμμένο προς το Πήλιο και τις Σποράδες.

Γι’ αυτό και στην περιοχή του Αλμυρού δεν κατασκευάστηκε ποτέ ένα έργο τουριστικής υποδομής.

Να γνωστοποιήσουμε λοιπόν, στους συντάκτες αυτής της σελίδας, ότι η περιοχή μας διαθέτει ένα σημαντικό παραλιακό μέτωπο και πανέμορφους παραλιακούς οικισμούς (Αμαλιάπολη, Νηές, Λεύκη , Αγ. Μαρίνα, Πηγάδι Πτελεού, Αχίλλειο, Άγιος Δημήτριος κ.ά.). Διαθέτει τον πανέμορφο ορεινό όγκο της Όθρυος, με τους γραφικούς οικισμούς του.

Άραγε το αισθητικό δάσος “Κουρί”, το έχουν υπόψιν τους; Είναι το μοναδικό πεδινό δάσος δρυός (έκτασης 1.100 στρεμάτων) στα Βαλκάνια και γνωστός πόλος έλξης, για τους γνωρίζοντες.

Να τους θυμίσουμε λοιπόν, ότι ο Αλμυρός διαθέτει αρχαιολογικό Μουσείο, (όπως πολύ καλά το επισημαίνεται στην στήλη σας) και σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους. Έχουν ακούσει άραγε, για την αρχαία Άλο;

Μήπως έχουν υπόψιν τους, που βρίσκεται η προϊστορική θέση Μαγούλα Ζερέλια και οι γνωστές λίμνες;

Γνωρίζουν άραγε τα δύο σημαντικά ιστορικά Μοναστήρια της Παναγίας Ξενιάς και τον κόσμο που συρρέει σε αυτά;

Αν θέλουν λοιπόν να γνωρίσουν την περιοχή μας, είναι ευπρόσδεκτοι.

Θα πρέπει κι εμείς όμως από την πλευρά μας, να προβληματιστούμε γι αυτές τις παραλείψεις. Πρέπει να προσπαθήσουμε και να διεκδικήσουμε ένα μερίδιο από την προσπάθεια αυτή. Πρέπει να προχωρήσουμε στην κατασκευή έργων υποδομής, για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου και να γίνει μέλημά μας η ανάπτυξη και η τουριστική αξιοποίηση της Όθρυος.

Θα κλείσω την σύντομη παρέμβασή μου, υπενθυμίζοντας στους συνδημότες μου, την σημαντική γεωγραφική θέση της περιοχής μας.

Κι ας αναρωτηθούμε. Είναι τυχαίο άραγε, ότι η επαρχία μας δεν εισπράττει κανένα μερίδιο από την πίτα της τουριστικής ανάπτυξης και από την χρήση του πολιτικού αεροδρομίου, παρότι αυτό είναι κατασκευασμένο στην περιοχή μας και σε εκτάσεις Αλμυριωτών;

Κρανάς Κων-νος

Δημοτικός Σύμβουλος

επικεφαλής του συνδυασμού “Νέα Πορεία”


Σχετικά Άρθρα

Ζ. Μακρή: «Μέχρι και την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου η υποβολή δικαιολογητικών για το 2%»

Ζ. Μακρή: «Μέχρι και την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου η υποβολή δικαιολογητικών για το 2%»

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή, παρακολουθώντας στενά την…
Εγκαίνια μουσειακών χώρων από το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Εγκαίνια μουσειακών χώρων από το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας μετά τον επιτυχή εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυσή του, προχώρησε, σε…
Η καρδιά της επιμελητηριακής κοινότητας «χτυπά» το Σαββατοκύριακο 21-22 Σεπτεμβρίου στο Βόλο

Η καρδιά της επιμελητηριακής κοινότητας «χτυπά» το Σαββατοκύριακο 21-22 Σεπτεμβρίου στο Βόλο

Με αφορμή τα εγκαίνια της Πανθεσσαλικής Πολυκλαδικής Έκθεσης και των μουσειακών χώρων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας θα…