• 15 Απριλίου, 2013

Ο Σύλλογος Ανατολικής Ρωμυλίας Ευξεινούπολης σε αντάμωμα στη Θεσσαλονίκη

Ο Σύλλογος Ανατολικής Ρωμυλίας Ευξεινούπολης σε αντάμωμα στη Θεσσαλονίκη

Σε ένα μεγάλο και πολύ όμορφο ανατολικορωμυλιώτικο αντάμωμα, που έλαβε χώρα το Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013, στη Θεσσαλονίκη, συμμετείχε ο Σύλλογος Ανατολικής Ρωμυλίας Ευξεινούπολης.

Τα μέλη του χορευτικού τμήματος, τα οποία εκπροσώπησαν το Σύλλογο, συνταξίδεψαν προς τη συμπρωτεύουσα μαζί με τα εκπροσωπούντα μέλη του Συλλόγου Διατήρησης και Προβολής της Παράδοσης της Ανατολικής Ρωμυλίας (Βόρειας Θράκης) Βόλου, ενώ την αποστολή συνόδεψαν οι Πρόεδροι, Γεώργιος Ανδρωνάς και Κυριάκος Κυτούδης, αντίστοιχα, μέλη των Δ.Σ., καθώς και φίλοι των δύο Συλλόγων.

Την πολύ επιτυχημένη εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην τεράστια αίθουσα του κέντρου Focus Hall, στην περιοχή του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης, διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ανατολικής Ρωμυλίας (Π.Ο.Σ.Α.Ρ.), με τη νεολαία της στο ρόλο του κεντρικού διοργανωτή και μπροστάρη.

Ο βασικός σκοπός της αξιέπαινης αυτής πρωτοβουλίας ήταν να ανταμώσουν οι απανταχού Ανατολικορωμυλιώτες, να γνωριστούν, να ανταλλάξουν απόψεις, και να αναβιώσουν στιγμές από τα περίφημα γλέντια των προγόνων τους, που με τόσο σκληρό τρόπο ξεριζώθηκαν από τις αλησμόνητες πατρίδες.

Τόσο ο κ. Γεώργιος Ανδρωνάς όσο και ο κ. Κυριάκος Κυτούδης, τόνισαν τη σημασία αυτής της εκδήλωσης για τη διατήρηση των δεσμών των συγγενών Συλλόγων της χώρας και την επίτευξη των διασυλλογικών προσπαθειών, και ευχαρίστησαν τους διοργανωτές για την πρόσκληση, καθώς και όλους όσους κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσματος και μια πολύ καλή φιλοξενία.

Ένας μεγάλος αριθμός Συλλόγων Ανατολικορωμυλιωτών από τον Έβρο μέχρι και την Αθήνα έδωσε δυναμικά το παρόν στο αντάμωμα, πλημμυρίζοντας για πολλές ώρες την αίθουσα του κέντρου με τα ζωηρά χρώματα από τις παραδοσιακές φορεσιές.

Όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα αξέχαστο οπτικοακουστικό θέαμα με τους απολαυστικούς ανατολικορωμυλιώτικους χορούς, που με μοναδικό τρόπο ζωντάνεψαν τα μέλη των πολυάριθμων χορευτικών συγκροτημάτων, υπό τους ήχους των χαρακτηριστικών παραδοσιακών οργάνων και τραγουδιών, και να συμμετέχουν σε ένα ατελείωτο γλέντι, που συνεχίστηκε και μέσα στο λεωφορείο κατά τη διάρκεια της επιστροφής, από τα μέλη των δύο Συλλόγων που συνταξίδεψαν.

Δέσποινα Κοτζιαπαναγιώτου

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …