• 25 Ιουνίου, 2016

Περί… euro… – Γράφει ο Βασίλης Μπάρδας

Περί… euro… – Γράφει ο Βασίλης Μπάρδας

Ο κακός χαμός γίνετε στο Euro, παρακολουθούμε σίγουρα ένα από τα χειρότερα όλων των εποχών. Το μοναδικό θετικό είναι ότι μπαίνουν αρκετά τέρματα στο τέλος των αγώνων και τουλάχιστον υπάρχει λίγο αγωνία.

Αιτιολογώ. Ξεκινάω με κάτι πολύ βασικό που δεν το έχει αναφέρει κάνεις, έχει γίνει το στήσιμο – αλλοίωση αποτελεσμάτων, οι αγώνες από κάθε όμιλο την τελευταία αγωνιστική γίνονται την ίδια ώρα, γιατί το ένα αποτέλεσμα επηρεάζει το άλλο. Εφόσον περνάνε οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι ο ένας όμιλος δεν είναι άμεσα εξαρτώμενος από τον άλλον; Οι τρεις τελευταίοι όμιλοι δεν ήξεραν πόσους βαθμούς ήθελαν ή γκολ average για να τους δώσει η τρίτη θέση εισιτήριο για την επόμενη φάσης; Πάμε και με παραδείγματα, η Πορτογαλία δεν ήξερε ότι με το 3 – 3 περνάει και στο τέλος έκαναν πασούλες. Αν έπαιζαν Τουρκία και η Αλβανία τελευταίες δεν θα κυνηγούσαν νίκη και με περισσότερα τέρματα για να προκριθούν; Αν  αυτό δεν είναι αλλοίωση αποτελέσματος, τότε τι είναι;

Κανονικά θα έπρεπε όλοι οι όμιλοι να έπαιζαν την ίδια μέρα και την ίδια ώρα για να είναι όσο γίνεται πιο δίκαιο για όλους. Με αυτό το τρόπο διεξαγωγής θα ξαναδούμε αποτελέσματα, όπως το Σουηδία – Δανία 2 – 2, για τους παλιότερους. Σε αυτές τις διοργανώσεις πάντα ξεπετιούνται νέα ταλέντα, αυτό που βλέπω εγώ είναι παίκτες ταλαιπωρημένους από τις γεμάτες σεζόν και να κερδίζει ο λιγότερο χειρότερος. Ευτυχώς η διαιτησία μέχρι στιγμής δεν έχει παίξει κάποιο ρόλο. Ελπίζω τώρα στα νοκ άουτ να δούμε καλύτερο θέαμα, αν και δεν το νομίζω. Πάντως θα πρέπει πολύ σοβαρά να σκεφτούν το γεγονός να επιστρέψουν ξανά στις 16 ομάδες, αν και δεν το βλέπω. Πλέον γίνονται όλα για τα λεφτά, όσο περισσότερες ομάδες, όσα περισσότερα ματς, τόσα περισσότερα χρήματα για αυτούς. Δυστυχώς η δουλειά έχει πάει εκεί, δεν τους ενδιαφέρει η βελτίωση του ποδοσφαίρου. Πάμε στα ματς.

Να θυμίσω ότι από την αρχή της διοργάνωσης του Euro σας είχα προτείνει να μην ασχοληθείτε σοβαρά με το στοίχημα και να δώσετε βάρος στο Copa America και την κατάκτηση της Αργεντινής. Πλέον οι Μπιανκοσελέστε είναι στον τελικό με τη Χιλή και είναι ένα βήμα από την κατάκτηση και από το να μας πληρώσει φυσικά.

 

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ – ΧΙΛΗ: Οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες στους ομίλους με την Αργεντινή να κερδίζει εύκολα με 2 – 1, είχαν βρεθεί και πριν ένα χρόνο στον τελικό του Copa America, εκεί ήρθαν ισόπαλες 0 – 0 με τη Χιλή να κερδίζει στα πέναλτι με 4 – 1. Με μεγάλη ευκολία έχει φτάσει μέχρι στιγμής στον τελικό η Αργεντινή, έχει μόνο νίκες και όλες είναι με χαρακτηριστική ευκολία. Όσες απουσίες είχε κατά την διάρκεια του τουρνουά δεν φάνηκε καμία, έχει φοβερό ρόστερ και οι παίκτες που είναι στο πάγκο είναι μεγάλης κλάσης. Το πιο βασικό από όλα είναι πως στα δύο πρώτα ματς είχε την πολυτέλεια να ξεκουράσει τον Μέσι, στα επόμενα ματς ο Λιονέλ ήταν  σε μεγάλα κέφια, έκανε φοβερό τουρνουά και είναι ικανός να τους οδηγήσει μόνος του στο τρόπαιο. Η Χιλή είναι μια αρκετά καλή ομάδα, απέκλεισε Μεξικό και Κολομβία για να φτάσει ως τον τελικό, υπάρχει όμως διαφορά κλάσης και θεωρώ πολύ δύσκολο μέσα σε δύο χρόνια να κερδίσει την Αργεντινή σε δύο τελικούς, ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ 1 – 1,75.

 

ΚΡΟΑΤΙΑ – ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Έχοντας ένα πολύ καλό κέντρο κατάφερε να πάρει την πρωτιά από την Ισπανία και να της ανοίξει  διάπλατα ο δρόμος για τον τελικό. Η Πορτογαλία  κατάφερε να έρθει τρίτη στον πιο εύκολο όμιλο του Euro,  μέτρια ομάδα κακό κέντρο και τραγικό δίδυμο στην άμυνα, πολύ δύσκολα θα σταματήσει τους Κροάτες. Δεν νομίζω πως μπορεί μόνος του ο Κριστιάνο να κάνει την διαφορά. Οι Κροάτες κερδίζουν, η νίκη τους στο 2,65. Ελπίζω να μην το κάνουν στην παράταση, σκέτη η πρόκριση δίνει 1,75, ΚΡΟΑΤΙΑ 1 – ΠΡΟΚΡΙΣΗ.

 

ΟΥΑΛΙΑ – ΒΟΡΕΙΟΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Μόνος μου και όλοι σας, κάπως έτσι η Ουαλία με μπροστάρη τον Μπέιλ, πήρε την πρώτη θέση στον όμιλο και τώρα έχει ένα πιο εύκολο ματς στους 16. Οι συμπαθείς σε όλους μας Βορειο-ιρλανδοί, με μια νίκη με τους Ουκρανούς και μόνο ένα γκολ κατάφεραν να προκριθούν. Αυτά έχει ο τρόπος διεξαγωγής της διοργάνωσης, δύσκολα όμως θα προχωρήσουν παρακάτω. Λογικά θα πάμε σε ένα κλειστό ματς με τους Ουαλούς να έχουν τον πρώτο λόγο, ΟΥΑΛΙΑ 1 – UNDER 2,5.

 

Από τις άλλες αναμετρήσεις, Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία έχουν τον πρώτο λόγο, αλλά πληρώνουν ψίχουλα, δεν υπάρχει κάποια αξία στα σημεία, μια από αυτές να προκριθεί στην παράταση μας ρίχνει στον κουβά και φυσικά όλα τα βλέμματα στο Ιταλία – Ισπανία.

 

ΠΡΟΤΑΣΗ : ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ – 1.

 

Καλή επιτυχία στα δελτία σας.

 

Τα σημεία είναι προτάσεις, η τελική επιλογή είναι δική σας.

 

Υ.Γ. Όσο αναφορά τα πολλά επεισόδια που έχουμε δει μέχρι στιγμής και δεν το έχει αναφέρει κανείς, οι χούλιγκανς κυρίως από Ρωσία, Ουγγαρία, Κροατία, Αγγλία είχαν δώσει από πέρυσι ραντεβού για επεισόδια στο Euro της Γαλλίας. Αν μπείτε στο Hooligans TV μπορείτε να τα διαβάσετε και μόνοι σας.

 


Σχετικά Άρθρα

Σ. Ζαχαράκη και Ζ. Μακρή σε ημερίδα για το Δημογραφικό

Σ. Ζαχαράκη και Ζ. Μακρή σε ημερίδα για το Δημογραφικό

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή ήταν ομιλήτρια σε…
Πλάκες – Αλμυρός: Καλλιεργούσε 2.000 δέντρα χασίς – Συλλήψεις

Πλάκες – Αλμυρός: Καλλιεργούσε 2.000 δέντρα χασίς – Συλλήψεις

Σε συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομική Αρχή, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών για φυτεία χασίς στην περιοχή της…
Πολύ πιθανή η προσθήκη 2ης πτήσης της Eurowings από Γερμανία στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

Πολύ πιθανή η προσθήκη 2ης πτήσης της Eurowings από Γερμανία στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Domotel Xenia…