- 14 Ιουνίου, 2016
Μαλακά μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας! Δοκιμασμένη συνταγή από την Φωτεινή Περιστερά – έκδοση 11-6-2016
Υλικά:
- 500 γρ. Αλεύρι για όλες της χρήσεις
- 30 γρ. Μπεικιν πάουντερ
- 200 γρ. Ζάχαρη
- 130 γρ. Βούτυρο αγελάδος
- 450 γρ. Κουβερτούρα
- 1/3 κ.γ. Βανιλίνη
- 4 αυγά
- 1/2 κ.γ. Αλάτι
- 110 γρ. Σταγόνες σοκολάτας (υγείας, λευκή ή γάλακτος)
- 220 γρ. Κουβερτούρα λευκής σοκολάτας (χοντροκομμένη)
Εκτέλεση:
- Λιώνουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα (450 γρ.) σε μπεν μαρί.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά, ζάχαρη, αλάτι και την βανιλίνη.
- Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν.
- Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας και του βουτύρου στο μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε. Έπειτα προσθέτουμε λίγο – λίγο το μείγμα του αλεύρου και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας.
- Σκεπάζουμε με σελοφάν και τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 40-50 λεπτά.
- Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο. Σχηματίζουμε μπαλάκια με τα χέρια μας και τα τοποθετούμε επάνω σε ταψιά, όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα, με απόσταση το ένα από το άλλο διότι θα φουσκώσουν. Τα πιέζουμε με την παλάμη του χεριού μας λίγο ώστε να γίνουν επίπεδα (όχι τελείως). Τοποθετούμε μερικά κομμάτια λευκής κουβερτούρας επάνω από κάθε μπισκότο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 10-12 λεπτά. Έπειτα τα βγάζουμε, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα απολαμβάνουμε!