• 4 Μαΐου, 2016

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 28/4/2016

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 28/4/2016

Φ.αΠ.Α. πρώτου τριμήνου

Ήρθε ο Λάζαρος, ήρθαν τα Βάγια… να μην ερχόταν και η ώρα να πληρώσουμε το πρώτο τρίμηνο ΦΠΑ…!

 

Θάψιμο και κάψιμο…

Άλλοι θάβουν τα σκουπίδια και καίνε τους νεκρούς… Εμείς θάβουμε τους νεκρούς και δίπλα πετάμε τα σκουπίδια, δημιουργώντας εστίες μόλυνσης που κάποια στιγμή… ανάβουν φωτιές… Για το νεκροταφείο του Πλατάνου ο λόγος, όπου εθεάθησαν φορτηγάκια ιδιωτών να αδειάζουν σκουπίδια. Παραπονούνται κάποιοι κάτοικοι για τους μικρούς κάδους του νέου συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων, θέλουν περισσότερες φορές την αποκομιδή τους και αντιδρούν με έναν τρόπο που προς το παρόν θα αφήσουμε να σχολιάσετε εσείς…!

 

Ψηλό-λιγνες

Δεν μπορώ να κρατηθώ για το σχόλιο, κύριε Δήμαρχε… Αλλά οι νέες κολώνες της ΔΕΗ είναι καθ’ εικόνα και ομοίωση… Ψηλόλιγνες… Δεν ξέρω αν τις διαλέξατε εσείς ή ο προηγούμενος, αλλά είναι ασυνήθιστα ψηλές για πλατεία. Ευτυχώς καλαίσθητες και κυρίως δυσπρόσιτες για τις πέτρες ορισμένων που μας ταλανίζουν να αλλάζουμε και να πληρώνουμε τις λάμπες τους.

 

Αιμοδοσία τον Ιούνιο

Προσοχή! Για τον Μάιο δεν θα πραγματοποιηθεί στον Αλμυρό η καθορισμένη αιμοδοσία, αλλά το ραντεβού του Ιουνίου παραμένει  για την πρώτη Παρασκευή του μήνα στο ΕΠΑΛ, ως είθισται.

 

Ψυχοφθόρο αλλά απαραίτητο

Μέρες που είναι κάνουμε όλοι έναν απολογισμό ψυχής. Ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάτι ψυχοφθόρο, αλλά απαραίτητο. Μέσα από την εφημερίδα και ιστοσελίδα μας, καλούμε σε στήριξη προβλημάτων συνανθρώπων μας. Ερχόμαστε στη δύσκολη θέση να γινόμαστε κριτές της ανάγκης των συμπολιτών μας, από την ευθύνη που απορρέει προς τους αναγνώστες μας. Φοβούμενοι μήπως εξαπατηθούμε και εξαπατήσουμε, μπαίνουμε στον άχαρο αυτό ρόλο, να κοιτάμε δυο φορές τον αιτούντα και να ρωτάμε αδιάκριτα πράγματα. Γι’ αυτό θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη, αν σε αυτήν μας την προσπάθεια κάποιον πίεσα ή αδίκησα.

Επί του θέματος

Μια νεοσύστατη οικογένεια της περιοχής μας, παρακαλεί όποιος μπορεί να χαρίσει το παλιό του σαλόνι που ίσως σαπίζει σε κάποιο υπόγειο, να επικοινωνήσει μαζί μας, όπου θα του κοινοποιηθούν και τα στοιχεία του αιτούντα. Το ζευγάρι, προσπαθεί για τα προς το ζην, από πρόσφατες γεωργικές εργασίες που αναπτύσσει, εργάζεται, αλλά έχει αρκετές ελλείψεις στο νοικοκυριό του. Δεν υπάρχουν άλλοι πόροι, απ’ όσο μας εξομολογείται.

 

Πυρήνες ανθρωπιάς

Παντού στον Καλλικράτικο Αλμυρό, πυρήνες ανθρωπιάς ανακουφίζουν για το Πάσχα συμπολίτες μας, καλύπτοντας βασικές ανάγκες, όπως οικογένειες σε τρόφιμα, ασθενείς σε φάρμακα, φοιτητές με τα ναύλα για να παρακολουθούν τα μαθήματα, νοσήλια και αποκλειστικές σε ηλικιωμένους που ζουν μόνοι τους. Νιώθω περήφανη που ανήκω σε αυτή την κοινωνία. Ο Αλμυρός είναι περισσότερο ενωμένος στα δύσκολα, απ’ όσο φαίνεται επιφανειακά και με την πρώτη ματιά.

Καλό Πάσχα για ΟΛΟΥΣ!

 


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις εκθεσιακές δραστηριότητες το Επιμελητήριο Μαγνησίας επανέρχεται με τη διοργάνωση της…