• 28 Μαρτίου, 2016

Αιτιάσεις και αιχμές Χατζηκυριάκου για τη νέα Γραμματέα του Δήμου – Δυο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για τις ενάλιες αρχαιότητες – έκδοση 26-3-2016

Αιτιάσεις και αιχμές Χατζηκυριάκου για τη νέα Γραμματέα του Δήμου – Δυο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για τις ενάλιες αρχαιότητες – έκδοση 26-3-2016

Δυο σύντομες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, μια τακτική την Τρίτη και μια έκτακτη την Τετάρτη.

Τα θέματα της πρώτης αφορούσαν την προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Αλμυρού και Δ.Ε.Υ.Α. Αλμυρού για την υλοποίηση της πράξης «Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων οικισμού Αμαλιάπολης Δ.Ε. Σούρπης Δήμου Αλμυρού», την έγκριση οριστικής μελέτης του έργου και τευχών δημοπράτησης και την έγκριση οικονομοτεχνικής ανάλυσης υπολογισμού καθαρών εσόδων του έργου, τα οποία και ψηφίστηκαν.

Εκτός ημερησίας η Δημοτική Αρχή έφερε προς έγκριση τη συμμετοχή του Δήμου στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Interreg – Adrion 2014-2020», με την αιτιολογία ότι παρέλαβαν την ίδια μέρα τα σχετικά με το πρόγραμμα και έπρεπε εντός δυο ημερών, να εκδηλώσουν ενδιαφέρον γι’ αυτό. Αυτό αφορά, τη συνέργεια μεταξύ της Εφορίας Ενάλιων Αρχαιοτήτων, ιδιωτικής εταιρίας και εταίρων, για την ανάδειξη και αξιοποίηση υποθαλάσσιας και παράκτιας πολιτιστικής κληρονομιάς – ενάλιων αρχαιοτήτων. Για εκδηλώσεις και ανάπτυξη της τοποθεσίας με δίκτυο τουρισμού, ο Δήμος θα λάβει περίπου 140.000 ευρώ και η διάρκεια του προγράμματος είναι για δυο χρόνια. Οι εισηγητές δεν κατόρθωσαν να ενημερώσουν πλήρως τους συμβούλους και να ικανοποιήσουν τις απορίες τους καταψηφίστηκε και έτσι η δημοτική αρχή επανέφερε το θέμα, καλώντας την Τετάρτη έκτακτη συνεδρίαση, όπου και ψηφίστηκε το θέμα ομόφωνα.

 

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Στο περιθώριο της έκτακτης συνεδρίασης, ο πρώην Δήμαρχος Βαγγέλης Χατζηκυριάκος εξέφρασε τις αιτιάσεις για την απόσπαση της κ. Χρύσας Τσαγανού από την Επιθεώρηση Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης στη Γραμματεία του Δήμου Αλμυρού, επικαλούμενος προηγούμενες περιπτώσεις σκληρών ελέγχων της σε βάρος του Δήμου, στο πρόσφατο παρελθόν. Είπε χαρακτηριστικά, ότι «ο Δήμος είχε μετατραπεί σε …δικαστικό μέγαρο. Τώρα που θα είναι Γραμματέας, θα γίνει …κακουργιοδικείο;»..

Σύμβουλοι της Πλειοψηφίας υπερασπίστηκαν τη νέα Γραμματέα του Δήμου (που ήταν παρούσα), ισχυριζόμενοι ότι είχε αναλάβει τα καθήκοντά της μόλις δυο μέρες πριν, με τον  Κώστα Βαλαμούτη να ρωτάει χαρακτηριστικά: «Έχετε να φοβάστε κάτι, κύριε Χατζηκυριάκο;» κι εκείνον να απαντάει αρνητικά, τονίζοντας, ότι «με ενδιαφέρει το καλό του τόπου και να μη γίνει το Συμβούλιο …δικαστήριο».

 

Η ΠΡΟΣΕΧΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Την ερχόμενη Πέμπτη 31η Μαρτίου, οι Σύμβουλοι καλούνται σε νέα, την 8η Δημόσια Τακτική Συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Αλμυρού στις 19:30 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

1.Τροποποίηση της µελέτης “Βιοκλιµατική αναβάθµιση πλατείας και περιµετρικών οδών κέντρου Αλµυρού” ως προς τις θέσεις ολιγόλεπτης στάσης-προσωρινής στάθµευσης και των κάδων.

2.Έγκριση συμμετοχής του Δήμου στο Πρόγραμμα Διακρατικής Συνεργασίας Balkan – Mediterranean 2014-2020 – Interreg V-B Balkan Med: 1η Πρόσκληση υποβολής προτάσεων».

3.Έγκριση δαπανών φιλοξενίας.

4.Τροποποίηση της αριθ.172/2014 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού περί «Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου, τακτικών και αναπληρωματικών για την επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς».

 

1.               Τροποποίηση της µελέτης “Βιοκλιµατική αναβάθµιση πλατείας και περιµετρικών οδών κέντρου Αλµυρού” ως προς τις θέσεις ολιγόλεπτης στάσης-προσωρινής στάθµευσης και των κάδων.
2.               Έγκριση συμμετοχής του Δήμου στο Πρόγραμμα Διακρατικής Συνεργασίας Balkan – Mediterranean 2014-2020 – Interreg V-B Balkan Med: 1η Πρόσκληση υποβολής προτάσεων».
3.               Έγκριση δαπανών φιλοξενίας.
4.               Τροποποίηση της αριθ.172/2014 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού περί «Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου, τακτικών και αναπληρωματικών για την επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς».

 


Σχετικά Άρθρα

Σ. Ζαχαράκη και Ζ. Μακρή σε ημερίδα για το Δημογραφικό

Σ. Ζαχαράκη και Ζ. Μακρή σε ημερίδα για το Δημογραφικό

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή ήταν ομιλήτρια σε…
Πλάκες – Αλμυρός: Καλλιεργούσε 2.000 δέντρα χασίς – Συλλήψεις

Πλάκες – Αλμυρός: Καλλιεργούσε 2.000 δέντρα χασίς – Συλλήψεις

Σε συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομική Αρχή, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών για φυτεία χασίς στην περιοχή της…
Πολύ πιθανή η προσθήκη 2ης πτήσης της Eurowings από Γερμανία στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

Πολύ πιθανή η προσθήκη 2ης πτήσης της Eurowings από Γερμανία στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Domotel Xenia…