• 6 Μαρτίου, 2016

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 5/3/2016

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 5/3/2016

Ουδέν μονιμότερο του …προσφυγικού

Ήρθε για να μείνει το μεταναστευτικό πρόβλημα στην Ελλάδα. Περισσότεροι από 70.000 μετανάστες αναμένεται να εγκλωβιστούν στην Ελλάδα έως και τρία χρόνια. Δυστυχώς στην Ελλάδα, ουδέν μονιμότερο του προσωρινού. Επιπλέον, συνηθίζουμε να «πέφτουμε έξω» στους αριθμούς… Θα μου πείτε, τι 70.000, τι 700.000;

 

Να’ το, το ΝΑΤΟ

Το ΝΑΤΟ το είδαμε. Περιμένουμε την αποτελεσματικότητά του ή αν θέλετε να αποσαφηνιστεί ο λόγος της παρουσίας του.

 

Το πρόβλεψε το σίριαλ…

Το γεγονός, ότι η Ελλάδα θα γίνει χώρα εγκατάστασης, ότι οι οικογένειες μπορεί –όπως είπε και ο Ξυδάκης- να έχουν και ορθόδοξα και μουσουλμανικά μέλη, το ξέραμε. Το ξέραμε, γιατί το προέβλεψε το σίριαλ… Μπορεί βεβαίως να άρχισα να γίνομαι καχύποπτη. Μπορεί να έτυχε… Πάντως, πέτυχε. Το σίριαλ εκτός από πατριό μουσουλμάνο, μητέρα Ελληνίδα, έχει και πατέρα σαμάνο… Λέτε να έχουμε επέλαση και από άλλη Ήπειρο; Οψόμεθα…

Δεν είναι η ανεξι-θρησκεία που με ενοχλεί, οι άνθρωποι πρέπει να είναι ελεύθεροι να πρεσβεύουν ό,τι θέλουν και να ζήσουν όπως θέλουν… Αρκεί να σέβονται ο ένας τον άλλο. Αρκεί να σεβαστούν την χώρα μας και όχι να την αλλάξουν για τη μειοψηφία.

 

Που είναι η ομπρέλα οέο;

Δημοψήφισμα για το αν οι Έλληνες δέχονται να γίνει η Ελλάδα χώρα εγκατάστασης, δεν πρέπει να γίνει; Σε μια χώρα που τα δημοψηφίσματα, τα λαμβάνουν υπ’ όψιν τους και έχουν σχέδιο εφαρμογής του κάθε αποτελέσματος, καλό είναι να γίνονται. Ειδικά εφόσον οι αποφάσεις θα αλλάξουν την καθημερινότητα των πολιτών ραγδαία και μόνιμα.

Άσχημα εκμεταλλεύονται τη μεγαλοσύνη του Ελληνικού πνεύματος… Άσχημα και επικίνδυνα… Θα μας αναγκάσουν από άνθρωποι να γίνουμε θηρία… Άλλο η φιλοξενία, άλλο το κατσίκωμα στο σβέρκο με το έτσι θέλω των συμμάχων, που πάντοτε μας τραβούσαν στη βροχή, την ομπρέλα που μας έδιναν…!!! Λυπάμαι, για όσα κάνει ο άνθρωπος στον άνθρωπο. Λυπάμαι.

 

Επιστολής το ανάγνωσμα

Διαβάζουμε πολύ περισσότερα από όσα δημοσιεύουμε. Η πολιτική της εφημερίδας, είναι για ίδιες περιπτώσεις, ίδια αντιμετώπιση προς όλους.

Για παράδειγμα, δεν δημοσιεύουμε ανώνυμες επιστολές. Επίσης, δεν δημοσιεύουμε επιστολές όταν η ταυτοπροσωπία του γράφοντα, δεν είναι εφικτή. Στο παρελθόν λάβαμε επιστολές (ακόμη και ιδιοχείρως), στις οποίες το όνομα υπογραφής, δεν αντιστοιχούσε στο πρόσωπο που παρέδιδε ή χειρότερα αντιστοιχούσε σε κάποιον ο οποίος δεν είχε ιδέα για τα γραφόμενα και το Δελτίο Τύπου.

Αυτά για να ξεκαθαρίσουμε στον φίλο ο οποίος μας στέλνει επιστολές, ότι αν θέλει να δημοσιευθούν, μπορεί να μας βρει όλα τα πρωινά από την Δευτέρα έως την Παρασκευή, από τις 8 – 14:00 και μετά την ταυτοπροσωπία του, ευχαρίστως, να φιλοξενήσουμε το κείμενό του στις σελίδες μας, σε εφημερίδα και internet. Πόσο μάλλον όταν το δικό του περιεχόμενο επαινεί το έργο κάποιου προσώπου.

 

Αχρείαστα να ‘ναι

Πολλοί φορείς έχουν συγκεντρώσει τρόφιμα και ρούχα, με σκοπό να δοθούν στους μετανάστες στα ΣΕΑ. Ας περιμένουμε λιγάκι, ας εκμεταλλευτούμε τον χρόνο που μας δίνεται, να αφουγκραστούμε και να καλύψουμε τις ανάγκες του Αλμυρού (πάντα όταν λέμε Αλμυρό, εννοούμε τον Καλλικρατικό Αλμυρό) και μετά την ανακοίνωση της τοποθεσίας του πρώτου hot spot στην Θεσσαλία, μπορούμε να αποφασίσουμε τι θα γίνουν αυτά τα αγαθά.

Ο Αλμυρός οργανώνεται, έχει καταλάβει ότι θα αντιμετωπίσουμε πρωτόγνωρα και δυσάρεστα γεγονότα. Ο Αλμυρός οργανώνεται και στην εξουσία του και από τη βάση του. Αυτά τα δυο μπορούν να εγγυηθούν με την αγαστή συνεργασία, τέλειο αποτέλεσμα.


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …