- 29 Φεβρουαρίου, 2016
Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 27/2/2016
Σε καιρό Ειρήνης γράφεις σχόλια και άρθρα… Σε καιρό πολέμου, έχεις δυο επιλογές… ΄Η να κάνεις τη δουλειά σου όπως πριν, ή να λειτουργήσεις «τηλεγραφικά», να δώσεις τον παλμό και έπειτα να σηκώσεις τα μανίκια και να βοηθήσεις. Οπότε…
Ροή χιλιάδων προσφύγων…
Βοήθεια εκατοντάδων οικογενειών…
Φόβοι για αλλοίωση πληθυσμού, κοινωνιών.
Πηγαδάκια διαφωνιών… Ποιοι οι πρόσφυγες, ποιοι οι μετανάστες… ποιοι οι άνθρωποι!;!
Υπάρχουν άνθρωποι που φοβούνται αλλά συμμετέχουν, που λυπούνται, χάνουν τον ύπνο τους, αλλά δεν σταματούν να προσφέρουν.
Άλλοι παρακολουθούν, μουδιασμένοι ή φοβισμένοι.
Η μυρωδιά πολέμου έξω από την αυλή μας, είναι ήδη στα ρουθούνια μας.
Βοηθούν ολοένα και περισσότεροι, εκτός της Δημοτικής Αρχής το παρόν έδωσαν: Η κουζίνα Αλληλλεγγύης, οι Εκκλησίες μας, η Μητρόπολη, ο Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, τα ΚΤΕΛ Βόλου, τα Εργατικά Κέντρα Βόλου και Αλμυρού, ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας, η Εν Δράσει, οι Αρτοποιοί και Φαρμακοποιοί της πόλης μας, ο Τσιανάκας από τη Σούρπη, όλα τα σχολεία μας και η εκπαιδευτική γενικώς κοινότητα, το τυροκομείο Ρούσσας, ο Κοτζιάς με το φορτηγάκι του, η Φτελιά, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευξεινούπολης, πολλοί επαγγελματίες και εθελοντές που κρατούν την ανωνυμία τους, η «Αγκαλιά» από τη Μυτιλήνη, η ΑΔΕΔΥ, ο Σύλλογος εργαζομένων ΙΚΑ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΕ Μαγνησίας, η Εθελοντική Ομάδα Πορταριάς, η ΕΒΟΛ της ΕΑΣ Βόλου, το Στέκι Μεταναστών, η Ομάδα Γιόγκα, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, το Σωματείο Εργαζομένων της ΑΓΕΤ, οι Εργαζόμενοι των Κέντρων Υγείας Μαγνησίας και Αλμυρού, πολλοί, πολλοί εθελοντές ατομικά, ή ομαδικά.
Σύγχρονοι ήρωες οι υπάλληλοι του Δήμου και η ιδιοκτησία και οι υπάλληλοι των ΣΕΑ Αλμυρού.
Σε Κιλκίς και Γιαννιτσά νέες μουσουλμανικές πόλεις; Δεν μ’ αρέσει. Γιατί στη Βόρεια Ελλάδα; Οι πολιτικοί μας για το μουσουλμανικό τόξο δεν έχουν ακούσει;
Και τα παιδιά;
Τα παιδιά που πεινάνε; Που κρυώνουν; ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ;
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;
Βοηθείστε όσους βοηθούν. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να περάσουν από την χώρα μας χορτάτοι και να θυμούνται ότι οι Έλληνες βοήθησαν. Το λένε άλλωστε.
Η οργάνωση όλων των ομάδων γύρω από ένα φορέα, τον Δήμο π.χ., μπορεί να βοηθήσει στη σωστή διανομή και πληρότητα της βοήθειας.
Τα 2/3 των προσφύγων είναι παιδιά και τα περισσότερα κάτω των 5 χρονών.
Ανάγκη για βρεφικό γάλα και τροφή, τσάντες, βαλίτσες με ροδάκια, σερβιέτες, pampers, σαπούνια «αρκάδι» για ρούχα μαντήλες για τις γυναίκες.
Συγνώμη αν ξεχνάω κάποιον. Αν ξεχνάω κάτι. Φεύγουμε για ΣΕΑ.
Υ.Γ. εφόσον το άρθρο δημοσιεύεται πρώτα στην εφημερίδα και μετά το πέρας καποιων ημερών στο e-almyros.gr, nα συμπληρώσουμε ότι το Σάββατο το βράδυ, έφυγαν για το ταξίδι τους μέχρι τα σύνορα και οι υπόλοιποι μετανάστες. Την Κυριακή το απόγευμα ταξιδέψαμε ακόμη μια φορά, διαπιστωσαμε ότι δεν είχαμε νέα λεωφορεία με πρόσφυγες και αργότερα στην επιστροφή, συναντήσαμε κομβόι 8 λεωφορείων τα οποία οδηγούσε ένα περιπολικό. Σε εθνικό κανάλι, στις ειδήσεις άκουσα ότι 18 λεωφορεία έφυγαν από τον Πειραιά. Προορισμός δεν αναφέρθηκε. Ούτε μόνιμος, ούτε προσωρινός. “Ο Αλμυρός έχει πρόβλημα” είπαν, παρά την αναφορά τους ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει σταματημένα λεωοφορεία μεταναστών. Αυτό το αίνιγμα περιμένει τη λύση του. Α! τοποθετήθηκαν και χημικές τουαλέτες.