• 25 Ιανουαρίου, 2016

Κουρί: Παραχωρήσεις χώρων σε Συλλόγους ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο – έκδοση 23-1-2016

Κουρί: Παραχωρήσεις χώρων σε Συλλόγους ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο – έκδοση 23-1-2016

Διαδικαστική ήταν η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 18 Ιανουαρίου, με ορισμούς ή κληρώσεις μελών επιτροπών, οι οποίες έπρεπε να ανανεωθούν για το 2016.

Κατά τα άλλα δόθηκαν στους ταξιτζήδες οι περισσότερες θέσεις που ζητήθηκαν, διαμορφώθηκε ψήφισμα υπέρ των κινητοποιήσεων των αγροτών (αναφέρεται σε άλλη σελίδα, στο ρεπορτάζ των κινητοποιήσεων) και παραχωρήθηκε το Πολιτιστικό Κέντρο Ευξεινούπολης, συγκεκριμένες ώρες και μήνες, στον Αθλητικό Όμιλο Ευξεινούπολης για δραστηριότητες.

 

Επίσης διαδικαστικά, έπρεπε να ψηφιστούν, μετά από αίτημα της Περιφέρειας οι εργάσιμες Κυριακές των καταστημάτων του Αλμυρού. Σε συνεργασία με την Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Αλμυρού, η Δημοτική Αρχή, εισηγήθηκε την απόφασή της στο Δημοτικό Συμβούλιο, οπότε και ψηφίστηκε ομόφωνα. Δημοσιεύουμε τη σχετική επιστολή της Ένωσης προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας:

 

Το Δ.Σ. της Ένωσης κατόπιν της κοινοποίησης του σχετικού εγγράφου σας για επιπλέον εργάσιμες Κυριακές εκτός των προβλεπομένων οκτώ (8) από τον νόμο 4177/2013,συνεδρίασε την Τρίτη 12/01/2016 και αποφάσισε ομόφωνα πως δεν συντρέχει κανένας λόγος προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των ανοικτών Κυριακών για την περιοχή του Αλμυρού.

Ομόφωνα και εκ πεποιθησεως στηρίζουμε την άποψη πως τρεις (3) Κυριακές ετησίως (δύο το Δεκέμβριο και μία των Βαίων) είναι αρκετές για την περιοχή μας.

Οι ανοικτές Κυριακές παράγουν επιπλέον πάγια και ζημιές, δεν βοηθούν το τζίρο των μικρών επιχειρήσεων, διαλύουν την οικογενειακή ζωή, επινοήθηκαν για να κατευθύνουν τον καταναλωτή στις εμπορικές αλυσίδες, τα πολυκαταστήματα και τα μεγάλα αστικά κέντρα Αρα ομόφωνα ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΡΓΑΣΙΜΗ ΚΥΡΙΑΚΗ.

 

Παραχωρήσεις στο Δάσος Κουρί

Το θέμα που απασχόλησε περισσότερο το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν η αίτηση παραχώρησης των στεγασμένων χώρων στο δάσος Κουρί, στο Σύλλογο Βλάχων και στο Σύλλογο Φίλων του Δάσους Κουρί.

Ο Βαγγέλης Χατζηκυριάκος έθεσε το θέμα της νομιμότητας ψήφισης, ενώ ο Νίκος Τσανής, το ερώτημα κατά πόσο η πράξη αυτή εντάσσεται και συμβαδίζει με το συνολικότερο σχέδιο για την ανάδειξη του Δάσους. Οι Εκίζογλου και Ρούσσας, θετικοί, ο μεν τοποθετήθηκε ότι “είναι καλύτερη η παραχώρηση από την εγκατάλειψη”, ο δε, ότι με κάποιους “περιορισμούς το Συμβούλιο, μπορεί να προχωρήσει στην ψήφιση, για εξ’ αρχής παραχώρηση για ένα χρόνο”.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Άρης Καραγιώργος δήλωσε θετικός και λόγω της δραστηριότητας των Συλλόγων, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα είναι σύμφωνη η άποψη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου για τυχόν παρεμβάσεις.

Ο Κώστας Κρανάς, ρώτησε τους συμβούλους: αν είναι αυθαίρετα τα κτίρια, τι κάνουμε; τα παραχωρούμε να γίνουν επιπλέον αυθαίρετες κατασκευές;

Ο Σπύρος Ράππος, αρνητικός στην ψήφιση, διαφώνησε με τον Βαγγέλη Χατζηκυριάκο, σχετικά με τον υπαίτιο της σημερινής κατάστασης στο Κουρί, αλλά έκανε ένσταση περί ποσών ενοικίασης των άλλων εγκαταστάσεων που έχουν παραχωρηθεί από τον Δήμο προς εκμετάλλευση.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Εσερίδης, κλείνοντας τις τοποθετήσεις τόνισε: γνωρίζετε ότι έχουμε λίγο προσωπικό. Δεν προλαβαίνουμε να φτάσουμε σε ολόκληρο τον Αλμυρό, με 18 άτομα μόνο. Χρειαζόμαστε ανθρώπους με ζήλο και θέληση και σ’ αυτή την περίπτωση έχουμε τέτοιους ανθρώπους, έχουμε δυο συλλόγους που συνεργάζονται πλήρως.

 

Τελικώς, η αίτηση παραχώρησης, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία και μάλιστα μαθαίνουμε ότι ετοιμάζεται κάτι “μεγάλο” για το Κουρί από τους Συλλόγους το Μάιο… Σύντομα νεώτερα!

 


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις εκθεσιακές δραστηριότητες το Επιμελητήριο Μαγνησίας επανέρχεται με τη διοργάνωση της…