• 7 Δεκεμβρίου, 2015

ΑΡΓΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕ – από τον Τζώρτζη Τσάτσο

ΑΡΓΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕ – από τον Τζώρτζη Τσάτσο

Είχαμε επισημάνει, την προηγούμενη εβδομάδα, την κακή εμφάνιση στο πρώτο 45λεπτο του νικηφόρου αγώνα με τους Μυρμιδόνες. Με αντίπαλο τον Απόλλωνα, είχαμε επανάληψη του σκηνικού, με τη διαφορά οτι αυτή τη φορά, κόστισε την ήττα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τη Δήμητρα. Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του αγώνα, ο Βογιατζής τραυματίστηκε! Στην πρώτη μόλις διεκδίκηση της μπάλας, αποκόμισε ένα διαμπερές σκίσιμο στο άνω χείλος και χρειάστηκε να μεταφερθεί άμεσα στο Κέντρο Υγείας για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Πολύ άτυχος ο Νίκος, που σίγουρα δεν φανταζόταν να του συμβεί κάτι τέτοιο, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής. Να του ευχηθούμε περαστικά και να είναι πολύχρονος!

Οι γηπεδούχοι, γνώρισαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό. Οι παίκτες των Καναλίων από το πρώτο σφύριγμα απαίτησαν το γκολ. Δε χρειάστηκαν χρόνο να διαβάσουν τον αντίπαλο μέσα στο γήπεδο. Προσπέρασαν το αναγνωριστικό ποδόσφαιρο, έψαξαν ακόμη και με μεγάλες πάσες από την άμυνα τους επιθετικούς και μάλιστα, με μεγάλη επιτυχία. Η αμυντική συμπεριφορά των γηπεδούχων, δεν είχε λύσεις απέναντι στην ταχύτητα των Βασιλείου, Κόκκαλη, Τσιουρή, ενώ δεν είχε και συγχρονισμό στα ατομικά μαρκαρίσματα,αφήνοντας συνέχεια ένα αντίπαλο ελεύθερο στην “πλάτη”της άμυνας. Το 0-2, σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερο. Το αγωνιστικό “φιλμ” του πρώτου μέρους, τα λέει όλα… -10′. Ο Τσιουρής έπειτα από κάθετη πάσα του Πέτση,κάνει το 0-1.

– 14′. Κερδισμένο φάουλ από αντεπίθεση, το εκτελεί υποδειγματικά ο Κόκκαλης, γράφοντας το 0-2.

-16′. Οι φιλοξενούμενοι χάνουν μοναδικό τετ α τετ με το Ζάνη, απέκρουσε σωτήρια ο Σαββίδης.

-21′. Πάσα από τα δεξιά του Βασιλείου, ο Κόκκαλης από το ύψος του πέναλτυ, στέλνει τη μπάλα άουτ.

-25′. Αλλαγή ρόλων, ο Κόκκαλης σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Βασιλείου,η κεφαλιά που έπιασε, πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι.

-26′. Ο Αντωνιάδης με θεαματικό τάκλιν παίρνει τη μπάλα από τα πόδια του Ζάνη, που επιχειρούσε επικίνδυνο μπάσιμο στην περιοχή της Δήμητρας.

-40′. Ο Moraba είπε “όχι” στην κεφαλιά του Επίσκοπου με εντυπωσιακή εκτίναξη στο δεξί “παραθυράκι” της εστίας του, στη μοναδική μεγάλη ευκαιρία της Ευξεινούπολης.

-41′. Σέντρα-σουτ από αριστερά του προωθημένου Κελεσίδη, η μπάλα “έγλειψε”το οριζόντιο δοκάρι, καταλήγοντας άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν… άλλη κατάσταση! Η έλλειψη επιθετικού οίστρου των Απολλωνιστών, η αποβολή του Καρπούζα στο 55′, η μείωση του σκορ έξι λεπτά αργότερα με το φοβερό φαλτσαριστό σουτ του Μαστακούλη, υπόσχονταν άγρια ομορφιά για το τελευταίο ημίωρο. Χρόνος που θεωρείται αρκετός για ανατροπές, όταν υπάρχει καθαρό μυαλό, αλλά δυστυχώς …δεν υπήρχε! Ο Ξηρομερήσιος δέχτηκε δύο κάρτες μέσα σε ένα λεπτό(67′,68′!) και χάθηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα σε κομβικό χρονικό σημείο. Οι αντίπαλοι είχαν πλέον μοναδικό στόχο να “παίξουν”με το χρονόμετρο κάνοντας ατέλειωτες καθυστερήσεις με την περίεργη ανοχή του διατητή Αθηναίου. Η τακτική τους απέδωσε, μιας και σε κάθε φάουλ έμεναν στο χόρτο αρνούμενοι να συνεχίσουν. Ο συνολικός χρόνος των πέντε λεπτών καθυστερήσεων(+ τις αλλαγές) που κράτησε ο Αθηναίος, είναι επιεικώς απαράδεκτος!!! Να σημειωθεί οτι στο πρώτο ημίχρονο, για τον τραυματισμό του Βογιατζή και την αντικατάστασή του κρατήθηκαν.. 35 δευτερόλεπτα!!! Οι παίκτες του Κώστα Μπράτσου, απόντος καθαρού χρόνου αλλά και ..ψυχραιμίας, δε μπορούσαν καν να ανταποκριθούν στην απλή εντολή, να ψάχνουν με γεμίσματα τον προωθημένο Αντωνιάδη. Ακόμη και όταν, στα τελευταία λεπτά, οι παίκτες του Απόλλωνα κλείστηκαν στη μεγάλη περιοχή τους,δεν έγινε κάποια φάση με αξιώσεις για την ισοφάριση.

Η ήττα, έχει πάντα πολλές αιτίες. Μία από αυτές, είναι το νωθρό ξεκίνημα και το τέρμα που δέχεται η ομάδα στα πρώτα λεπτά. Κάτι αντίστοιχο, συνέβη και στην πρεμιέρα με το Διαγόρα και κόστισε τότε άλλους δύο βαθμούς. Η Δήμητρα καλείται να αφήσει άμεσα την ήττα πίσω της. ‘Εχουμε βιώσει και στο πρόσφατο παρελθόν άσχημο ξεκίνημα και η εμπειρία μας μαθαίνει οτι ΜΟΝΟ η ηρεμία και η δουλειά γιατρεύει τα πάντα. Συγχαρητήρια στους παίκτες και τον προπονητή μας για την προσπάθεια!!! Συγχαρητήρια στον Απόλλωνα για τη νίκη και καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα!


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …